Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 18:18

Ο Μπότας τη νίκη και σφήνα για το πρωτάθλημα

Νικητής στον ένατο αγώνα της χρονιάς ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes, ο οποίος εκκίνησε από την pole. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και τρίτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull.

   Στο Σπίλμπεργκ τής Αυστρίας διεξήχθη ο ένατος αγώνας της χρονιάς κι ο Μπότας ήταν ο μεγάλος νικητής. Σε έναν αγώνα που απέκτησε ενδιαφέρον στο τέλος του, ο Φινλανδός χωρίς να προβεί σε λάθη κατέκτησε τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του και με σταθερά βήματα πλησιάζει στη βαθμολογία των οδηγών τους Φέτελ και Χάμιλτον. Δεύτερος κι απόλυτα κερδισμένος από το σημερινό αγώνα ο Γερμανός οδηγός της Ferrari καθώς διεύρυνε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα των οδηγών από τους 14 στους 20 βαθμούς έναντι του Χάμιλτον. Την παράσταση για ακόμα μία φορά έκλεψε ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull, ο οποίος μετά από μία πολύ καλή εκκίνηση βρέθηκε στην τρίτη θέση την οποία διατήρησε μέχρι τέλους. Ο 25χρονος οδηγός πέτυχε το πέμπτο συνεχόμενό του βάθρο και 23ο στην καριέρα του εδραιώνοντας τον εαυτό του στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

   Τέταρτος, ο πολύ καλός Χάμιλτον του οποίου του κόστισε πολύ η αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων και η ποινή 5 θέσεων που έλαβε στην εκκίνηση, ξεκινώντας τον αγώνα από την όγδοη θέση. Μετά τη μάχη του με το Ραικόνεν, τον οποίο και προσπέρασε άνετα, δεν κατάφερε να υπερκεράσει και το εμπόδιο τού Ρικιάρντο τερματίζοντας τέταρτος και περιορίζοντας τη βαθμολογική του απώλεια από το Γερμανό αντίπαλό του. Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική εμφάνιση τού Ρομαίν Γκροζάν με Haas κατακτώντας την έκτη θέση.

   Για άλλη μία φορά η McLaren απογοήτευσε παρά τις αναβαθμίσεις που έφεραν στον κινητήρα. Ο Αλόνσο εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο μετά από επαφή με τον Σάινθ, ενώ ο Βαντούρν περιορίστηκε στη δωδέκατη θέση χωρίς και πάλι να βαθμολογηθεί. Η συνεργασία της McLaren με τη Honda φαίνεται να πνέει τα λοίσθια με την ομάδα να προσανατολίζεται στην εκ νέου συνεργασία με τη Mercedes.

   Πλέον, το πρωτάθλημα αποκτά και τρίτο διεκδικητή, το Βάλτερι Μπότας, μετατρέποντας τη μάχη του τίτλου σε πολύ αμφίρροπη. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο μέσο της σεζόν και ήδη η αγωνία κορυφώνεται. Επόμενος αγώνας στο Σίλβερστοουν του Ηνωμένου Βασιλείου το επόμενο σαββατοκύριακο, δύο αγώνες πριν την καλοκαιρινή διακοπή.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares