Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 12:54

Γυναικείος αθλητισμός υπάρχει….?

gynaikios_a8litismos

Θα αρχίσω με μια δική μου ιστορία θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό  που έγινε σε παιδικό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου τοπικό τότε.

Παίζει Νηρέας - Μαρπησσαικός στο γήπεδο της Νάουσας να κάνω μια παρένθεση εδώ ότι σαν κορίτσι απαγορευόταν να παίζω με τα αγόρια αλλά σε συνεννόηση με τους Διαιτητές σε κάποια παιχνίδια με έβαζαν! Κάθομαι ως συνήθως δίπλα στο πάγκο της ομάδας με μπουφάν και φόρμα δεν φαινόταν ότι φόραγα την εμφάνιση της ομάδας έρχεται  ένας αστυνομικός και μου λέει ¨τι κάνεις εσύ εδώ? βγες έξω από το γήπεδο. Πήγαινε απέναντι στην εξέδρα! ξεκουμπώνω το μπουφάν του δείχνω  την εμφάνιση και του λέω μα εγώ παίζω γιατί να πάω απέναντι¨. Περιττό να σας πω ότι ο αστυνομικός έμμεινε άφωνος!

Τα κορίτσια αρκετά χρόνια πριν δεν είχαν με τίποτα  ουσιαστικά να ασχοληθούν. Αναγκαστικά λοιπόν η μόνη διέξοδος προς τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο μιας και υπήρχαν γήπεδα παντού. Κάποια δειλά βήματα έγιναν και μέσω του σχολικού αθλητισμού σε βόλεϊ και μπάσκετ εδω να σας πω ότι  γήπεδο υπήρχε μόνο στο σχολείο της Παροικιάς. Έτσι λοιπόν τα κορίτσια έπαιζαν ποδόσφαιρο και πολύ καλό μάλιστα!!! Επίσης εκείνη τη περίοδο γίνεται μια προσπάθεια στα  Μάρμαρα από μια ομάδα κοριτσιών να ασχολούνται  με το βόλεϊ! Το μπάσκετ  πρωτοεμφανίζεται  στη Παροικιά μέσα από τη σχολική ομάδα  να ξεχωρίζουν η Μαρία και η Τόνια ένα φοβερό δίδυμο που μας αφήναν όλους άφωνους με τις συνεργασίες τους  κάτι σαν Γκάλης - Γιαννάκης !Ο ΑΟ Πάρου ήταν και το πρώτο σωματείο που δημιουργεί τμήμα γυναικείο. Η Αντίπαρος κάνει μια δυναμική παρουσία για ένα διάστημα αλλά μετά χάνετε. Το 1996 παίρνει τα σκήπτρα ο Μαρπησσαικός δημιουργώντας τμήμα κορασίδων και αργότερα  γυναικείο.

Για το βόλεϊ τα τελευταία χρόνια αυτός που έχει τμήμα βόλεϊ είναι ο Νηρέας, κάποιο διάστημα  ο Αστέρας Μαρμάρων  από φέτος και ο ΑΟ Πάρου. Το καλοκαίρι γίνονται  κάποιες προσπάθειες  με τουρνουά beach volley.

Σήμερα λοιπόν τα κορίτσια αν και είμαστε στο 2011 δεν έχουν και με αρκετά αθλήματα να ασχοληθούν θα προσπαθήσω να κάνω μια αναφορά σε όλα αν ξεχάσω κάποιο ζητώ συγγνώμη.

Μπάσκετ, βόλεϊ(όποτε οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν), καράτε, tae kwon do,  στίβο(αν και ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον), τένις ,ποδόσφαιρο, κολύμβηση(καλοκαίρι), ιστιοπλοΐα.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο βλέπουμε λοιπόν ότι τα κορίτσια δεν είχαν αλλά ούτε και έχουν πολλές επιλογές. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε  πιο πολλά αθλήματα για να ασχοληθούν τα κορίτσια ,νέες  αθλητικές εγκαταστάσεις ή με ένα κλειστό γυμναστήριο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερα αθλήματα.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares