Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 20:30

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση του Σταδίου Πευκακίων

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποκατάσταση του Σταδίου Πευκακίων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Σύρου, Τάκης Παπουτσάς στο logotypos.gr.

Τάκης Παπουτσάς (πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Σύρου): Προτεραιότητα σε ταρτάν - περίφραξη

 «Θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο». Με τα ανωτέρω λόγια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς απαντά στο ερώτημα του «Λ» κατά πόσο αισθάνεται αισιόδοξος ότι το Στάδιο των Πευκακίων - μετά την πρόσφατη σφράγισή του - κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί.

του Γιώργου Αλβέρτη

Και προσθέτει: «Εδώ και ενάμισι χρόνο που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου, θα έλεγα ότι το πρεσάρισμα προς όλες τις αρχές που εμπλέκονται με αυτό το θέμα φέρνει αποτέλεσμα. Αρχίζουμε και χαμογελάμε. Έχουμε ήδη φτάσει σε ένα σημείο. Ήδη έχει διαρρεύσει και από την Δημοτική Αρχή ότι έχει υλοποιηθεί η μελέτη. Με τη σύμφωνη γνώμη και τη δική μας χωρίς, και το τονίζω αυτό, να είμαστε πρωταθλητές, ειδικοί ή τεχνοκράτες. Όμως γνωρίζουμε κάποια πράγματα και παράλληλα έχουμε ζητήσει και τη γνώμη κάποιων γυμναστών αλλά και στελεχών του ΣΕΓΑΣ».

Συνεχίζοντας, επικεντρώνεται στις τεχνικές παρεμβάσεις που επίκεινται, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα καταστήσουν το Στάδιο της Σύρου ένα αξιόπιστο προπονητήριο: « Όσον αφορά το πρώτο στάδιο, από τις συνομιλίες μας με τη Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε ότι θα μπει πρώτα το ταρτάν και μετά θα σφραγιστεί το Στάδιο. Δηλαδή θα φτιαχτούν τα κάγκελα και οι τοίχοι που έχουν πέσει. Τα χρήματα επαρκούν γι’ αυτό.

Ο στίβος θα έχει πέντε λωρίδες, νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς οι προδιαγραφές του είναι κλειστού στίβου. Αν το θέλουμε για προπονητήριο, είναι όλα μια χαρά προκειμένου να μπει μέσα η νεολαία και να αθληθεί.

Ακόμη, ο εσωτερικός χώρος θα έχει το σκάμμα του, τον διάδρομο για το άλμα εις ύψος, δυο βαλβίδες ενώ θα δημιουργηθεί και ένας διάδρομος για τα παιδιά για το «Μπαλάκι», καθώς τα παιδιά δεν πετάνε σφαίρα. Νομίζω βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχει γίνει ήδη η εκκίνηση και αυτή τη στιγμή περιμένουμε τον Υπουργό να μπει η υπογραφή». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου θα στοιχίσει περίπου 350.000 ευρώ, ενώ - όπως υπογραμμίζει - για την πλήρη αποκατάσταση του Σταδίου το πόσο είναι υπερδιπλάσιο: «Όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής ότι μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του ταρτάν θα ξεκινήσουν σιγά - σιγά οι κτηριακές επισκευές. Όπως γνωρίζετε τα κτήρια είναι ακατάλληλα. Τουλάχιστον εμείς θέσαμε στον Δήμο να δοθεί μια προτεραιότητα, ώστε κάποιο από αυτά τα κτήρια που είναι στη δυτική πλευρά να μπορέσει να λειτουργήσει, προκειμένου  να μπορεί εκεί να αφήσει κάποιος τα αντικείμενά του ή να αλλάξει». 

Ο κ. Παπουτσάς ευελπιστεί ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει επαφή στελεχών του Δήμου στο αρμόδιο Υπουργείο για τις τελικές υπογραφές, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν σε αυτή θα υπάρξει και εκπροσώπηση του Συλλόγου τους.

Άποψή του, ωστόσο, είναι ότι εργασίες στο στάδιο των Πευκακίων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares