Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 12:16

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή Δημητσάντου - Καγιουκλάκη και η απάντηση του Δημήτρη Πάππα

Κάπου εδώ ένα ταξίδι τελειώνει για μας. Ένα ταξίδι ταξίδι που μας χάρισε έντονα συναισθήματα, συναισθήματα πρωτόγνωρα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις.

Ένα ταξίδι που μοιάζει σαν παραμύθι. Χαρά, λύπη, συναγωνισμός, ανταγωνισμός μα σίγουρα συνεχή πρόοδο Ένα παραμύθι που για μας η εξέλιξη των αθλητών σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο μας χάρισε ένα ευχάριστο τέλος.  Για τους ίδιους τους αθλητές θα είναι σίγουρα μια καινούργια αρχή.

      Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ζωντανό κύτταρο του στίβου που είναι οι ίδιοι οι αθλητές του, που παρόλο τις αντίξοες συνθήκες ήταν πάντα εκεί για να κατακτήσουν τους πολυεπίπεδους στόχους τους.  Στόχους που δεν είχαν μόνο αθλητική διάσταση αλλά και κοινωνική καθώς το ζητούμενο ήταν να διαμορφωθούν ολοκληρωμένες, υπεύθυνες και ισχυρές προσωπικότητες. Αυτοί μας έδωσαν τη δύναμη για να συνεχίσουμε όλα αυτά τα χρόνια από το 2007 μέχρι σήμερα.  Εμείς από την πλευρά μας  προσπαθησαμε να τους υπηρετήσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές με πλήρη αφοσίωση.

      Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Πάππα που η ποιοτική αναβάθμιση του στίβου οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό και σε αυτόν. Μακάρι ο αθλητισμός της Μυκόνου να έχει  την τύχη να βρει και άλλους τέτοιους ανθρώπους  που η μόνη τους πυξίδα θα είναι η αγάπη και το μεράκι για την ανάπυξη του στίβου.

      Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Αλέξανδρο Κουκά για την συνεργασία και τη βοήθεια του όλα αυτά τα χρόνια.  Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα είχε ξεκινήσει.

      Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο. Δεν θα ξεχάσουμε τη βοήθεια τους στους αγώνες και στα ταξίδια της ομάδας.

      Ο στίβος του ΑΟΜυκόνου έχει γίνει πλέον μια επιλογή για το κάθε παιδί του νησιού. Αυτός ήταν και ο μόνος στόχος μας. Με αφορμή μια επικείμενη σημαντική εκδήλωση, τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες σας προσκαλούμε στο γήπεδο του Κόρφου τον Οκτώβριο για να κατανοήσετε και να χειροκροτήσετε τη μεγάλη και σημαντική προσπάθεια των παιδιών της Μυκόνου.  Η κοινωνία της Μυκόνου έχει ανάγκη από έναν υγιή και με σωστές υποδομές αθλητισμό, καθώς η ενασχόληση με τον αθλητισμό συνεισφέρει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Με εκτίμηση

Πέτρος  -  Δωροθέα

Δημητσάντος   Καγικουκλάκη

Απαντητική Επιστολή

 

             Έχουν περάσει ήδη δέκα χρόνια από τότε που γνώρισα τη Δωροθέα όταν αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Προέδρου του ΑΟ Μυκόνου, του Αλέκου Κουκά και να αναλάβει την δημιουργία του τμήματος στίβου του συλλόγου.

            Στην παρέα σύντομα προστέθηκε και ο Πέτρος και ο στίβος της Μυκόνου αναπτύχθηκε, μαζικοποιήθηκε και γνώρισε πολλές ευχάριστες στιγμές. Το σημαντικότερο είναι ότι καλλιέργησε την αθλητική παιδεία στον τόπο,  συνέβαλε στην διάπλαση των χαρακτήρων και των προσωπικοτήτων των νέων παιδιών και άφησε θετικό πρόσημο στην κοινωνία, προβάλλοντας διαχρονικές αξίες όπως το «ευ αγωνίζεσθαι»,  την υπομονή, την στοχοπροσήλωση, την συνέπεια και την μαχητικότητα.

            Ο Πέτρος και η Δωροθέα όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν καμιά έκπτωση σε ζητήματα που έχουν σχέση με τις αρχές της επιστημονικής προπόνησης, τις επιβαρύνσεις που επιτρέπεται να δέχονται τα παιδιά των μικρών κατηγοριών και την παιδαγωγική διάσταση του αθλητισμού.  Υπηρετώντας αυτές τις αρχές θυσίασαν την οποιασδήποτε μορφής προσωπική τους προβολή και την καταξίωση  μέσα από τον κόπο και τον ιδρώτα των αθλητών τους.

            Σήμερα δέκα χρόνια μετά ο  Πέτρος Δημητσάντος και η Δωροθέα Καγιουκλάκη αποστασιοποιούνται από το αγωνιστικό μέρος του στίβου συνεχίζουν όμως και παραμένουν κοντά μας προσφέροντας τη στήριξη τους σε όλες τις αθλητικές μας εκδηλώσεις.

            ‘Ενας κύκλος κλείνει και ένας νέος κύκλος ξεκινά, συνέχεια του προηγούμενου καθώς οι αρχές παραμένουν οι ίδιες.  Οι αναμενόμενες επιτυχίες των αθλητών μας στους πρώτους αγώνες της νέας περιόδου, δηλαδή τους Αιγαιοπελαγίτικους της Μυκόνου και τα Δήλεια 2017 θα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην σπορά τόσων χρόνων του Πέτρου και της Δωροθέας.

            Καθώς μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για τον αθλητισμό και συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια θέλω προσωπικά να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου, για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τις θυσίες που έκαναν από την αγάπη τους για τον στίβο.

Πέτρο και Δωροθέα,   Δωροθέα και Πέτρο,

Σας ευχαριστώ για όσα προσφέρατε

Δημήτρης Πάππας

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares