Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 21:44

Πρώτος στη Μόντσα και στο πρωτάθλημα ο Χάμιλτον

Σε ένα από τους πιο εύκολους αγώνες της καριέρας του, ο Λιούις Χάμιλτον επικράτησε δίκαια κι επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας διαφορά 3 πόντων από τον τέως επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, Σεμπάστιαν Φέτελ. Δεύτερος ο Μπότας με Mercedes και τρίτος ο Φέτελ με Ferrari.

   Σε ένα βροχερό Σάββατο ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την 69η pole position της καριέρας του, επίτευγμα που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με μία λιγότερη το Μίκαελ Σουμάχερ. Η Κυριακή είχε την ανάλογη γλυκιά γεύση για το Βρετανό, καθώς εκκίνησε και τερμάτισε πρώτος στο 13ο γκραν πρι της σεζόν. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοιάζει να μην έχει αντίπαλο μετά την καλοκαιρινή διακοπή, ωστόσο αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο και την ομάδα του το γεγονός ότι πρέπει να τελειώσει τη χρονιά με τον ίδιο κινητήρα, που χρησιμοποιεί από το Βέλγιο και μετά, δηλαδή σε 9 αγώνες, ειδάλλως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ποινές 10 θέσεων σε κάθε αλλαγή.

   Πολύ καλός ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τη δυναμική του κινητήρα της Mercedes σε ένα γκραν πρι που παραδοσιακά ωφελεί τους δυνατούς κινητήρες, σαν αυτό της γερμανικής ομάδας. Η Ferrari από τη σειρά της μπορεί να μην κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη ωστόσο αυτό που είναι χειρότερο για τη Scuderia είναι η διαφορά των 35+ δευτερολέπτων του πρώτου Χάμιλτον με τον τρίτο Φέτελ. Το γκραν πρι του Σπα αλλά και αυτό της Μόντσα, σίγουρα δεν αποτελούσε αυτά που είχαν σημαδέψει οι ιθύνοντες της Ferrari για τη νίκη, ωστόσο η διαφορά των Mercedes και Ferrari μοιάζει σχεδόν αγεφύρωτη.

   Η ιταλική ομάδα έχει μπροστά της κάποιους αγώνες ξεκινώντας με αυτό στη Σιγκαπούρη σε 14 ημέρες στους οποίους θα μπει ως φαβορί, καθώς δίνουν αβαντάζ σε μονοθέσια με καλό αεροδυναμικό σχεδιασμό. Τέτοιοι αγώνες θα κρίνουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

   Πλέον κάθε λάθος θα κοστίζει και θα είναι δύσκολο να καλυφθεί. Πάντως οι μόλις τρεις πόντοι της διαφοράς εγγυώνται ένα δυνατό φινάλε και για τους δύο διεκδικητές του τίτλου με τη μάχη να ανάβει όσο πλησιάζουμε στο τέλος.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χάμιλτον ο νικητής στο Βέλγιο Τί τρέχει με τη Scuderia; »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares