Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 03:55

Αργύρης Καμπούρης : «Ήταν θέμα χρόνου να βρει η Εθνική τον δρόμο της»

Ήταν το πρώτο και σίγουρα το πιο γλυκό… Οι αναμνήσεις εμφανίζονται σαν το πιο γλυκό όνειρο κάθε 14 Ιουνίου. Τα λόγια φαντάζουν φτωχά, όταν προσπαθείς να περιγράψεις τι συνέβη σε μια ολόκληρη χώρα την συγκεκριμένη ημερομηνία το 1987…

Σαν …από μηχανής Θεός ο Αργύρης Καμπούρης θα κατεβάσει το επιθετικό ριμπάουντ ύστερα από το άστοχο σουτ του Μέμου Ιωάννου, θα κερδίσει το φάουλ και θα στηθεί για δύο βολές με 4 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι.

Αν ταξιδέψεις 30 χρόνια πίσω αυτή τη σκηνή θα τη νιώσεις και θα ακούσεις τα λόγια του αείμνηστου Φίλιππα Συρίγου που θα συντροφεύουν πάντα τις αναμνήσεις όλων μας… «Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά. Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα, 102-101, 103-101. Βάλτερς στον Γιοβάισα, θέλει προσοχή, η μπάλα έξω, είναι το τέλος. Η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης»…

Αυτός ο …τίμιος γίγαντας, ο οποίος σταμάτησε την καριέρα του το 1996 και παραμένει ακόμη και σήμερα στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και κοντά στον Ολυμπιακό έχοντας τα ηνία σε ένα από τα τμήματα ακαδημιών των Πειραιωτών, μας έκανε την τιμή να μιλήσει αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, τόσο για την επιτυχία της εθνικής μας το Σάββατο το βράδυ απέναντι στην Λιθουανία και την πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όσο και για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη που ανήκει πλέον στο Hall of Fame του ΝΒΑ.

«Εκτιμώ πως η εθνική ομάδα αρχίζει να βρίσκει σιγά – σιγά τον ρυθμό της», δήλωσε ο Αργύρης Καμπούρης και πρόσθεσε: «Ξεκίνησε το πρώτο στάδιο, μην έχοντας συγκέντρωση, αλλά νομίζω πως έχουν καλή ποιότητα μπασκετική. Το τεχνικό τιμ είναι πολύ σοβαρό, είναι δίπλα στα παιδιά και ήταν θέμα χρόνου η εθνική να βρει τον δρόμο της και μετά από αυτό το παιχνίδι με την Λιθουανία θεωρώ ότι έχει ανέβει η ψυχολογία των παιδιών για κάτι καλύτερο».

Την συνέχεια της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ πως την βλέπει ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού και του Περιστερίου; «Το επόμενο παιχνίδι πρέπει να το σκέφτονται οι παίκτες. Δεν πρέπει να μείνουν στην επιτυχία. Πρέπει να το ξεπεράσουν γρήγορα γιατί το χρονικό διάστημα το να ξεκουραστείς και να μπεις στο επόμενο ματς είναι πάρα πολύ γρήγορα, αλλά από εκεί και πέρα διαθέτουν εμπειρία και προσωπικότητα να τα καταφέρουν».

Ο Καμπούρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Γκάλη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά και αντίπαλοι σε συλλογικό επίπεδο. «Νομίζω πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για όλους εμάς τους αθλητές που βλέπουμε τον Νίκο στην μεγαλύτερη διοργάνωση να μπει στο Hall of Fame. Ο Νίκος τα είχε όλα αυτά τα προσόντα και την εμπειρία να είναι ανάμεσα σε αυτούς τους τεράστιους παίκτες. Όλοι μας είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχει πετύχει ο Νίκος και πιο πολύ εμείς που υπήρξαμε συμπαίκτες μαζί του».

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares