×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 03:47

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Έχω οργή για τα όσα συμβαίνουν..»

Εν καιρώ μιας.. γενικής ανησυχίας στον χώρο του βόλεϊ και λίγες ημέρες πριν οι φετινοί «μαραθώνιοι» του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών αλλά και της Pre League, κάνουν την επανεμφάνισή τους, η πλέον ειδικός, η προπονήτρια που χάρη στην αφοσίωση αλλά και το πείσμα που τη διακρίνει, κατάφερε να δώσει και συνεχίζει να δίνει επί της ουσίας, θετική αύρα στο θολό εκ των πραγμάτων τοπίο, άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε για όλους και για όλα!

Το Sportcyclades.gr παρουσιάζει τη Δήμητρα Λυκογιάννη, την νυν προπονήτρια της Θέτιδας Βούλας και πρώην της Ηλιούπολης, η οποία σε μία απολαυστική συνέντευξη μιλάει για..:

  1. Την νέα πρόκληση της καριέρας της, την Θέτιδα Βούλας, τα συμπεράσματα που έβγαλε από το πρόσφατο φιλικό με τον Ολυμπιακό και τους στόχους που έχει θέσει με την νέα της ομάδα, στο Πρωτάθλημα της PreLeague.
  2. Την πορεία από εδώ και στο εξής, της πρώην της ομάδας, της Ηλιούπολης.
  3. Την απουσία του Παναθηναϊκού από το φετινό Πρωτάθλημα και το πόσο θα στοιχίσει στην ακροαματικότητα αυτού, την αμφιβολία στον Ηρακλή Κηφισιάς αλλά και την οργή που νιώθει η ίδια όταν δεν τηρούνται οι προκηρύξεις της Ομοσπονδίας.
  4. Την κρίση που έχει «χτυπήσει» (και) τα σωματεία, τις «μέτριες» ξένες που χρησιμοποιούνται στο ήδη ταλαιπωρημένο οικονομικά, Ελληνικό Πρωτάθλημα, την επίπτωση που αποφέρει αυτό στην Ελληνίδες αθλήτριες και κατά συνέπεια στην Εθνική Ομάδα.
  5. Θα μπορέσει να κοντράρει κάποια ομάδα τον Ολυμπιακό φέτος;
  6. Πως βλέπει τις πορείες του ΑΟ Θήρας αλλά και του Πανναξιακού;

l3.jpg


ΤΟ ΒΟΛΕΪ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ «ΑΣΘΕΝΗΣ»


 Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα στον χώρο του γυναικείου βόλεϊ, μόνο καλά δεν είναι. Συν αυτού, προστέθηκε και το θέμα με τις δηλώσεις της Καλαφατάκη κατά της πρώην της ομάδας της ΑΕΚ, οι οποίες αν μη τι άλλο έφεραν ακόμα ένα «σύννεφο» στα ήδη υπάρχοντα. Το Πρωτάθλημα της Α1 δείχνει πιο «σθεναρό» από ποτέ.

Σίγουρα συζητήσεις από ανθρώπους που ζουν εκ των έσω, μόνο καλό θα μπορούσαν να κάνουν στο άθλημα, το οποίο ήδη ζει στην σκιά της αποχώρησης του Παναθηναϊκού και των όσων μεσολάβησαν στον Ηρακλή Κηφισιάς.  

Η Δήμητρα Λυκογιάννη ανήκει στην μερίδα αυτών, που η άποψή της για τα όσα διαδραματίζονται, αποτελεί «φαρμάκι» στους ήδη υπάρχοντες.. ιούς.

Η εννεαετής προσφορά της στον σύλλογο της Ηλιούπολης, μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει, ενώ η νέα πρόκληση στην καριέρα της, που ακούει στο όνομα «Θέτιδα Βούλας», την κάνει να έχει όλο και πιο υψηλούς στόχους.


«Στόχος να πρωταγωνιστήσουμε στο Πρωτάθλημα της Pre League»


Ας περάσουμε λοιπόν στη συνέντευξη της κ. Λυκογιάννη, η οποία αξίζει να αναφερθεί πως με τις γνώσεις της στον χώρο του βόλεϊ, έδωσε το δικό της στίγμα, στο Final 4 του Κυπέλλου της Γλυφάδας, ως σχολιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης της ΕΡΤ και των τεσσάρων αγώνων που διεξήχθησαν.

13240764_10154219300204776_2554363502266233848_n.jpg


Κ. Λυκογιάννη Καλησπέρα. Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας ομάδα (σ.σ. Θέτιδα Βούλας), τα συμπεράσματα από το φιλικό με τον Ολυμπιακό αλλά και τους στόχους που έχετε θέση τη νέα σεζόν.

«Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένη από τη νέα μου ομάδα σε όλους τους τομείς. Οι αθλήτριες είναι και πολύ καλές σαν μονάδες μες στο γήπεδο και άψογες ως επαγγελματίες με προσωπικότητα. Από την άλλη οι άνθρωποι της διοίκησης είναι δίπλα μας συνεχώς και το κλίμα είναι πολύ υγιές. Το φιλικό με τον Ολυμπιακό ήταν το 3ο μας σε σειρά. Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α1 και με επιτυχία στην Ευρώπη. Επομένως οι στόχοι μας είναι διαφορετικοί. Τα κορίτσια όμως παρά την κούραση της προετοιμασίας και την έλλειψη της διαγώνιου μας, το πάλεψαν αρκετά σε όλα τα σετ, με ικανοποιητικά πορίσματα αλλά παράλληλα είδαμε και κάποιες αδυναμίες μας. Οι στόχοι για φέτος είναι να πρωταγωνιστήσουμε στην νέα κατηγορία της pre league παίζοντας καλό βόλεϊ».

21686420_10155722590949776_8730774593478266397_n.jpg

Την φετινή πορεία της πρώην σας ομάδας (σ.σ. Ηλιούπολη) πως την βλέπετε φέτος;

«Η Ηλιούπολη έκανε όντως μια καλή πορεία πέρυσι, παρά τα διαφορά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Φέτος έγινε μια μεγάλη και καλή προσπάθεια και δημιουργήθηκε ένα αξιόμαχο ρόστερ με το οποίο θεωρώ θα πετύχουν το στόχο τους και το εύχομαι».


Το πρωτάθλημα της Α1 υποβαθμίζεται και απαξιώνεται


 

20988815_346473859099191_9006615922630284544_o.jpg

Να μιλήσουμε και λίγο για την Α1; Πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό. Θα έχει συνέπειες στην ακροαματικότητα του πρωταθλήματος η απουσία των «πρασίνων»;

«Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει φέτος στην Α1 Ομάδες με ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός να απουσιάζουν και για τον Ηρακλής Κηφισίας να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του, μην έχοντας καν οι αθλήτριες ξεκινήσει προετοιμασία, σε περίπτωση συμμετοχής. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα της Α1 υποβαθμίζεται και απαξιώνεται. Προσωπικά έχω οργή για τα όσα συμβαίνουν όπου συν της άλλης, αθλήτριες μπορούν επίσης να μεταγραφούν εκτός μεταγραφικής περιόδου, αλλοιώνοντας έτσι ισορροπίες και πρωταθλήματα. Δεν τηρούνται προκηρύξεις και γενικότερα κανείς δεν προστατεύει αυτό το "προϊόν " που όλοι υπηρετούμε. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και αποφάσεις φοβάμαι πως θα βρεθούμε μπροστά σε χειρότερες καταστάσεις.

Δεν είναι μόνο η απουσία των «πράσινων» που θα μειώσει την ακροαματικότητα, είναι η γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος».

Η οποία από ότι φαίνεται θα βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω φέτος, έτσι δεν είναι;

«Πιθανολογώντας πάντα θεωρώ πως ναι. Θα έχει μεγάλη σημασία αν θα κατέβει ο Ηρακλής Κηφισίας και κατά ποσό ανταγωνιστικός θα είναι, ώστε να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες και κατά συνέπεια καλό αγωνιστικό επίπεδο».


Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε μέτριες ξένες αθλήτριες


Πιστεύετε ότι έχουν γίνει λάθη από την ομοσπονδία και έχει συμβεί τελευταία αυτή η δυσάρεστη κατάσταση;

«Πέρα από τα οικονομικά θέματα της ομοσπονδία που δεν γνωρίζω πως έχουν δημιουργηθεί και τι διαχείριση έχει γίνει, θεωρώ πως υπάρχει μια γενικότερη κρίση που φυσικά έχει χτυπήσει και τα σωματεία. Μοιάζει όμως να μην θέλει κανείς να το αντιληφθεί και να πάρει μέτρα. Δεν υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί γιατί μην προστατεύοντας το προϊόν μας κανείς δεν θέλει να επενδύσει. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε μέτριες ξένες αθλήτριες σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, οι όποιες κοστίζουν αρκετά στα ήδη ταλαιπωρημένα οικονομικά σωματεία, στο οποίο πρωτάθλημα μόνο ο Ολυμπιακός πάει Ευρώπη, μη δουλεύοντας έτσι ικανοποιητικά και αρκετά νέες Ελληνίδες αθλήτριες με πτωτικά αποτελέσματα στις εθνικές.

Θεωρώ ότι παντού όπου υπάρχουν διοικούσες αρχές έχουν τη μέγιστη ευθύνη για τη σωστή λειτουργία».


Ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα πρωταγωνιστήσει άνετα


 Να πάμε λίγο στα αγωνιστικά; Ολυμπιακός πρωταγωνιστής ξανά φέτος;  Η θα υπάρξει ομάδα που θα τον κοντράρει;

«Θεωρώ πως φέτος περισσότερο από άλλες χρονιές ο Ολυμπιακός θα ξεχωρίσει. Σίγουρα ο Άρης και η Σαντορίνη θα έχουν δυνατές ομάδες, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα πρωταγωνιστήσει άνετα».


ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΟ ΘΗΡΑΣ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ


Σαντορίνη (ΑΟ Θήρας) ενισχυμένη η στα ίδια μήκη κύματος με Γιώργο Ρούσση προπονητή;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω ήδη μην έχοντας πλήρη εικόνα της ομάδας. Πολλά θα φανούν την πρώτη αγωνιστική και είναι νωρίς να λεμέ οτιδήποτε, γιατί πέρα από καλά ρόστερ έχει μεγάλη σημασία και η αγωνιστική χημεία.

Όπως το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Νάξο».

Νέα ομάδα ο Πανναξιακός. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία του φέτος;

«Έχει σίγουρα κάποιες καλές Ελληνίδες παίκτριες με έναν έμπειρο προπονητή και υποθέτω ότι οι ξένες αθλήτριες θα είναι επίσης καλού επιπέδου. Επομένως υποθέτω θα θέλει να διατηρήσει την κατάκτηση της εισόδου στην 4αδα,με μεγάλες πιθανότητες να το καταφέρει».


20934088_346474059099171_8278805704152685362_o.jpg


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

– 1993: Απόφοιτος 1ου Λυκείου Ηλιουπόλεως, Αθήνα
– 1998: Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (01/05/1998-12/06/1998) με θέμα τις Ολυμπιακές σπουδές, αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Loughborough (Αγγλία)
– Σεπτέμβριος1998-Σεπτέμβριος 1999 maitrise στο Αθλητικό Μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο Claude Bernard 1 της Λυών (Γαλλία).
– Μάιος 1999: πτυχιούχος στο Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα στην πετοσφαίριση.
– 2005-2008: φοιτήτρια στο Ateneo πανεπιστήμιο της Γένοβας (Ιταλία) με αντικείμενο την κλασσική φιλολογία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

– 1998: Συμμετέχουσα στο παγκόσμιο συνέδριο «Αθλητισμός για Όλους» στη Βαρκελώνη, (Ισπανία).
– 1999-2000: Παρακολούθηση επιδοτούμενου σεμιναρίου με θέμα «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
– 1999: Παρουσίαση με θέμα « Παγκόσμια Κοινωνία Εθελοντών και Ολυμπιακό Κίνημα» στο παγκόσμιο συμπόσιο που διοργάνωσε η Δ.Ο.Ε στη Λοζάννη (Ελβετία).
– 1999: Παρουσίαση με θέμα «Η ολυμπιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα» στην 10η ετήσια συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας, Ρώμη.
– 2000: Συμμετέχουσα στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για το Sydney και λαμπαδηδρόμος.
– 2001: Συμμετέχουσα στο 10ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.- 2003: Συμμετέχουσα στο 11ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.
– 2005: Συμμετέχουσα στο 12ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.
– 2006: Συμμετέχουσα στο 5ο παγκόσμιο φόρουμ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στο Πεκίνο, Κίνα.
– 2006: Προσκεκλημένη στην τελετή έναρξης των European Youth Games Special Olympics στη Ρώμη.
– 2007: Συμμετέχουσα στο συνέδριο για τον Αθλητισμό και Πολιτισμό στις γαλλόφωνες χώρες που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας, Παρίσι.- 2012: Σεμινάριο Γραμματέας Διοίκησης στο Future Business School.
– 2012: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Clinical Pilates Reformer με την διεθνή εκπαιδεύτρια Shari Rosenberg για αποκατάσταση στο μυοσκελετικό σύστημα, Αθήνα.
– 2012 Σεμινάριο «Fitness Training Seminar Series», Γ.Σκόλιας
– 2012 Σεμινάριο «Athletic Performance Seminar Weekend» , Γ.Σκόλιας
– 2012 Πτυχίο Ναυαγοσώστη, Action Club

ΓΛΩΣΣΕΣ

– Ελληνικά: μητρική
– Αγγλικά: 1991 Δίπλωμα του Lower
– Γαλλικά: 1991 Δίπλωμα του Certificat de Lanque Francaise
– Ιταλικά : 2000 Δίπλωμα του Celi 3
– Ιταλικά: 2009 Δίπλωμα του Celi 4

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

– 2000: Παρακολούθηση ιδιωτικού σεμιναρίου και παραχώρηση πιστοποιητικού από την εταιρία HELLAS NETWORK , περιλαμβάνει: (MS Windows 98, Office 2000, Word, Excel, PowerPoint, Access, Internet, Outlook).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

– 1998-1999: Γυμνάστρια στο αθλητικό κέντρο Espace Tonkin στην Λυών, Γαλλία.
– 1999-2000: Συνεργάτιδα με το Ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας, Αθήνα.
– 2000: Ολυμπιακοί Αγώνες Σύδνεϋ, υπεύθυνη στον τομέα εξασφάλισης υπηρεσιών στους θεατές, Staff Workforce SOCOG.
– 2002: Υπεύθυνη Διαπιστεύσεων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23, Γένοβα, Ιταλία.
– 2004: Ολυμπιακοί αγώνες Αθήνας, τομέας Ολυμπιακό χωριό, Staff Workforce ATHOC.
– 2005-2008: Υπεύθυνη πραγματοποίησης σχολικού αθλητισμού στο δημοτικό σχολείο του Arenzano Ιταλίας, με την οικονομική υποστήριξη του δήμου.
– 1999-2008: Υπεύθυνη διεθνών σχέσεων στην Ιταλική Επιτροπή Pierre de Coybertin, Γένοβα, Ιταλία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

– 1992-1998: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 1999-2000: Γυμνάστρια πετοσφαίρισης στο ιδιωτικό σχολείο «Μωραϊτης» στα εξωσχολικά προγράμματα.
– 1999-2002: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2003-2004: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2005-2008: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 12-16 στον Γυμναστικό Σύλλογο Arenzano, Γένοβα, Ιταλία.
– 2008-2009: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2008-2009: Ομοσπονδιακή προπονήτρια στην ομάδα beach volley ατόμων με κώφωση και συμμετοχή στην Ολυμπιάδα κωφών στην Τaiwan (Σεπτέμβριος 2009)
– 2010-2011: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα
– 2010-2012: Περιφερειακή Ομοσπονδιακή Προπονήτρια ΕΣΠΕΔΑ αγοριών και κοριτσιών
– 2009-2014: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα
– 2011: Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων με τις επιλεγμένες αθλήτριες κλιμακίων Ελλάδος, Άγκυρα, Τουρκία
– 2011: Εργαζόμενη στον Δήμο Ηλιούπολης στο πρόγραμμα Αθλητικές Διακοπές.
– 2012-13: Εργαζόμενη στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

– 1992: 1η πανελλήνια νίκη στους σχολικούς αγώνες, Σέρρες.
– 1992: 7η θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, Κέτσκεμετ, Ουγγαρία.
– 1993: 2η πανελλήνια νίκη στους σχολικούς αγώνες, Λάρισα.
– 1992-1997: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α2 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1997-1998: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α1 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1998-1999: Συμμετοχή στο γαλλικό πρωτάθλημα Α2 της Γαλλίας με την ομάδα Saint Font Lyon.
– 1998-1999: Συμμετοχή στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης, στο πανεπιστήμιο Claude Bernard, Lyon, Γαλλία.
– 1999: 3η θέση στο ανοιχτό τουρνουά Beach Volley, Lyon, Γαλλία.
– 1999-2000: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α1 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1999: Βραβευμένη από τον δήμο Ηλιούπολης ως αθλήτρια που πρόσφερε στον αθλητισμό και στα γράμματα.
– 2005-2007: Συμμετοχή στο ιταλικό πρωτάθλημα Γ΄εθνικής στην Γένοβα και άνοδος στην Β2, Ιταλία.
– 2009 Final Four παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 2η θέση
– 2012 Άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών με το Γ.Σ.Η
– 2012 Final Four κορασίδων παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
– 2013 Final Four παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 3η θέση.
– 2014 3η πανελλήνια νίκη νεανίδων
– 2015 2η πανελλήνια νίκη νεανίδων
– 2012-2014 Προπονήτρια των Γυναικών στην Α2 και των νεανίδων στον Γ.Σ.Ηλιούπολης
– 2014 άνοδος στην Α1 και από 2014-2016 προπονήτρια Α1 Γ.Σ.Ηλιουπολης
– 2016 Έγκαιρη παραμονή στην Α1 και πρώτη συμμετοχή του ΓΣΗ στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου της Χίου.

17157624_10155092588194776_7871776245936245172_o.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares