×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 03:51

Νίκος Μπουραντάς: «Μακάρι να καταφέρω έστω τα μισά από αυτά που κατάφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο»

Ο Νίκος Μπουραντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το σχετικό Δελτίο Τύπου από την ΑΕ Σαντορίνης, στο οποίο ανακοινωνόταν η μετακίνηση του ιδίου στον Φιλαθλητικό Ο.Α. Ζωγράφου, μίλησε στο Sportcyclades.gr τονίζοντας συν τοις άλλοις πως μπορεί ο Φιλαθλητικός να αποτελέσει καινούρια σελίδα στην καριέρα του, ωστόσο η αποχώρησή του από την ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά, μόνο εύκολη δεν θα είναι.

DSC_0353.jpg

Νίκος Μπουραντάς: Μικρός αλλά.. θαυματουργός

Με Αθηναϊκή καταγωγή ο νεαρός γκαρντ με ύψος 1.91 Νίκος Μπουραντάς, θα πάρει την δικιά του ευκαιρία. Αυτή που έψαχνε και δικαιωματικά του ανήκει. Τα καλά κώπης κτώνται λένε οι παλιοί. Ο Νίκος απέδειξε πως δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Έχοντας καταγράψει αρκετές αράδες στο βιογραφικό του, αν και μικρός ηλικιακά (16/3/2001), ανήκει από χθες στην μερίδα των ανθρώπων που αναγκάζονται να αφήσουν τα πάντα πίσω τους, αναζητώντας την τύχη τους και ένα «μεγαλύτερο» αγωνιστικό αύριο.

DSC_0515.jpg


Το Βιογραφικό του Νίκου Μπουραντά

Πρωταθλητής Παίδων Κυκλάδων 2016, Πρωταθλητής Παίδων Κυκλάδων 2017, Αργυρό Μετάλλιο στο Final4 Εφήβων Κυκλάδων 2017,  Χάλκινο Μετάλλιο στο Final4 Εφήβων Κυκλάδων 2016, MVP του Final 4 Παίδων Κυκλάδων 2017, στην κορυφαία πεντάδα των διοργανώσεων του Final 4 Εφήβων Κυκλάδων 2017, FINAL 4 Παίδων 2016 και του FINAL 4 Εφήβων Κυκλάδων του 2016, δύο συνεχόμενες συμμετοχές στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ως Πρωταθλητής Παίδων Κυκλάδων και συμμετοχές στον Β΄ Όμιλο Νότου της  Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

DSC_0967.jpg


Κάντο όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Αναλυτές του DraftExpress.com και του HoopsWorld.com, προβλέπουν πως αν εξελιχθεί ο Γιάννης, όπως ο αγαπημένος του παίκτης Κέβιν Ντουράν, κάποια ομάδα του ΝΒΑ θα είναι χαρούμενη να τον έχει στις τάξεις της παίρνοντας την ευκαιρία», έλεγαν τα διεθνή ΜΜΕ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πριν καλά- καλά ξεκινήσει την μεγάλη καριέρα του.

«Άλλοι Έλληνες άσοι δούλεψαν την καριέρα τους μέσα από τις «μικρές» Εθνικές ομάδες και τις μεταγραφές σε επαγγελματικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός. Ο Αντετοκούμπο, χωρίς εθνικότητα ως τον Μάιο που πήρε ελληνικό διαβατήριο, δεν έχει παίξει ποτέ πάνω από την Α2. Μεγάλωσε σε έναν μικρό σύλλογο που λέγεται Φιλαθλητικός, που τον απέκτησε έξι χρόνια πριν, τότε που μοιραζόταν ένα δωμάτιο με τα τρία αδέρφια του και προτιμούσαν να παίζουν ποδόσφαιρο».

Η ιστορία και οι αριθμοί λένε την αλήθεια και σίγουρα φορώντας τα χρώματα του Φιλαθλητικού ο Νίκος Μπουραντάς, θα έχει μία περίτρανη απόδειξη περί αυτού.

DSC_1022.jpg


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Περνάμε λοιπόν στο κυρίως πιάτο του άρθρου λοιπόν, που δεν είναι άλλο από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportcyclades.gr ο άσσος πλέον του Φιλαθλητικού και πρώην της ΑΕ Σαντορίνης.


Καλησπέρα Νίκο. Από τη ηλικία αγωνίζεσαι στην ΑΕ Σαντορίνης;

«Καλησπέρα και σε εσάς. Ξεκίνησα στα 13 μου».

Τι έχεις μάθει όλα αυτά τα χρόνια και τι έχει διδαχθεί από την ομάδα σου;

«Έμαθα ότι με την σκληρή προπόνηση και την αφοσίωση στον στόχο σου μπορείς να κάνεις μεγάλα βήματα προς αυτά που ονειρεύεσαι και ότι η σκληρή δουλειά πάντοτε ανταμείβεται. Αρκεί να είσαι ταπεινός και συγκροτημένος».

Γιατί επέλεξες το Μπάσκετ και όχι ένα άλλο άθλημα;

«Πριν ξεκινήσω μπάσκετ έπαιζα ποδόσφαιρο, όμως όταν άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ κατάλαβα ότι ήταν κάτι που μου ταιριάζει περισσότερο».

Πως προέκυψε η μεταγραφή σου στον Φιλαθλητικό Ο.Α. Ζωγράφου;

«Στην αρχή του καλοκαιριού με τους γονείς μου είχαμε πάρει την απόφαση να τελειώσω το σχολείο στην Αθήνα. Τον Ιούλιο μιλήσαμε με τον μάνατζερ μου και καταλήξαμε ότι η περίπτωση του Φιλαθλητικού ήταν η καλύτερη».

Τι συναισθήματα επικρατούν μέσα σου που φεύγεις από την ομάδα που έχεις ανδρωθεί μπασκετικά;

Τα συναισθήματα μου είναι ευχάριστα και δυσάρεστα.. Ευχάριστα γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε μια ομάδα που θα μου δώσει ευκαιρίες.. και δυσάρεστα γιατί αφήνω πίσω μου την ομάδα που με δημιούργησε, τους συμπαίκτες-φίλους μου και τους προπονητές μου που περάσαμε τόσο όμορφες στιγμές μαζί».

DSC_1047.jpg

Νιώθεις περίεργα που θα αγωνιστείς σε μία ομάδα που έχει αναδείξει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Σίγουρα είναι ένα θετικό της ομάδας αυτό, από κει και πέρα ο κάθε παίχτης χαράζει την δική του πορεία στον χώρο. Δεν νιώθω κάποιο βάρος ίσα - ίσα είναι ένα κίνητρο για μένα. Μακάρι να καταφέρω έστω τα μισά από αυτά που κατάφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσα από τον Φιλαθλητικό».

Σε βοήθησε η συμμετοχή σου στη Γ΄Εθνική;

«Σίγουρα για ένα παιδί 15 χρονών είναι μεγάλο σχολείο το πρωτάθλημα της Γ εθνικής. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δόθηκε στην ζωή μου μια τέτοια ευκαιρία».

Ποιες είναι οι στιγμές που δεν θα ξεχάσεις από την ΑΕ Σαντορίνης;

«Σίγουρα είναι πάρα πολλές, αλλά σίγουρα θα κρατήσω τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες μου στις επιτυχίες μας αλλά και το δέσιμο που είχαμε στις δύσκολες στιγμές».

Ποια ήταν τα πρόσωπα που θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία σου;

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε και με στηρίζει για να τα καταφέρω σε αυτά που ονειρεύομαι. Μετά κατά κύριο λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΑΕ Σαντορίνης κύριο Βαλάντη Βλαβιανό αν δεν ήταν αυτός όπως και το ΔΣ δεν θα υπήρχε η ομάδα για να καταφέρω να αναδειχτώ και που δέχτηκε αμέσως να με βοηθήσει σε αυτό το άλμα στην πορεία μου, καθώς ακούμε ολοένα και χειρότερες ιστορίες στον χώρο του αθλητισμού. Στην συνέχεια θα ήθελα να Ευχαριστώ τον coach Χρήστο Κωνστανίδη καθώς μου έδωσε μεγάλη ευκαιρία με την συμμετοχή μου στην Γ ΕΘΝΙΚΗ και μου έδωσε ένα μέρος της μεγάλης εμπειρίας του στο χώρο του μπάσκετ. Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που είχα στο ξεκίνημα μου στο Μπάσκετ τον coach Κωνσταντίνο Αξιωτη και στον coach Χάρη Πεταλωτή και τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στο αντρικό και ιδιαίτερα στον Στράτο Παπαδόπουλο και στον Βαγγέλη Βουρτζουμη που με βοήθησαν και αυτοί με την εμπειρία τους και όλους τους συμπαίκτες μου στα παιδικό – εφηβικό, που περάσαμε απίθανες στιγμές».

DSC00020.jpg

Πιο είναι το όνειρο σου σχετικά με το Μπάσκετ, ποιος είναι ο στόχος σου;

«Σίγουρα κάθε παιδί θέλει να φτάσει πολύ ψηλά κάνεις βέβαια δεν ξέρει τι τον περιμένει.. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ δουλεύοντας σκληρά την ευκαιρία που μου δόθηκε και θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο».

Τι θα σου λείψει;

Πέρασα αρκετά χρόνια στην Σαντορίνη και σίγουρα αυτά τα χρόνια θα τα θυμάμαι για πάντα, γιατί πέρασα πολλές όμορφες στιγμές και στο σχολείο μου και στην ομάδα μου και γενικότερα στο νησί.. Έκανα φίλους που θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου και γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό που γίνομαι.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στην ΑΕ Σαντορίνης να συνεχίσει την καλή δουλειά της δείχνοντας σε ολοένα και περισσότερα παιδιά το άθλημα που αγαπάμε όλοι μας το Μπάσκετ και να ξαναβρεθεί στις εθνικές κατηγορίες ΕΚΕΊ που της αξίζει».

DSC_1002.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares