Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 14:12

Νίκη και γενέθλια στη Μαλαισία ο Φερστάπεν

Στον τελευταίο αγώνα στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull κατέκτησε την πρώτη του νίκη για φέτος και τη δεύτερη στην καριέρα του. Δεύτερος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes και τρίτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull. Χάρις στη εγκατάλειψη του Κίμι Ραικόνεν πριν τη εκκίνηση η δουλειά για τις δύο Red Bull έγινε ευκολότερη.

Στο 15ο αγώνα της σεζόν οι μονομάχοι- οδηγοί μα προσέφεραν πλήθος συγκινήσεων κι ανατροπών. Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος χθες είχε γενέθλια κι έκλεισε τα 20 του χρόνια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ξεπερνώντας το Χάμιλτον ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο νεαρός Ολλανδός μετά από μία σειρά από εγκαταλείψεις κι ανεπιτυχή αποτελέσματα επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μία νίκη.

Δεύτερος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εκκινώντας από την πρώτη θέση βρέθηκε να προσπαθεί να πιάσει το Φερστάπεν. Από τη στιγμή που ο Φέτελ θα τερμάτιζε πίσω από το Χάμιλτον, ο Βρετανός μόνο να κερδίσει είχε από το σημερινό αγώνα. Έτσι κι έγινε. Ο Χάμιλτον μπορεί να έχασε την πρώτη θέση ωστόσο δεν πίεσε για να την ανακτήσει προστατεύοντας έτσι τον κινητήρα του και τους 18 πόντους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του τερμάτισε τέταρτος έχοντας εκκινήσει τελευταίος.

Ο Γερμανός αρκέστηκε στο να περιορίσει τις ζημιές και είδε το Χάμιλτον να αυξάνει τη διαφορά μόνο κατά 4 βαθμούς και να την πηγαίνει στους 34. Η Ferrari είχε πολύ καλό ρυθμό στη συγκεκριμένη πίστα, όμως δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε κάτι περισσότερο από τον τερματισμό του ενός μονοθεσίου στην τέταρτη θέση. Εάν η ιταλική ομάδα συνεχίσει να δείχνει το καλό της πρόσωπο και στους εναπομείναντες αγώνες, τότε ο Φέτελ ίσως έχει την πιθανότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα των οδηγών.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τη Formula 1 στη Μαλαισία με το Φέτελ να πετυχαίνει στον αγώνα ρεκόρ γύρου, το οποίο κατείχε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια από το 2004 με BMW Sauber. Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στη Σουζούκα τής Ιαπωνίας.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares