Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 17:30

Παράσταση τίτλου ο Χάμιλτον στην Ιαπωνία

Σπουδαία νίκη, από βαθμολογική άποψη πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes στη Σουζούκα της Ιαπωνίας και διεύρυνε τη διαφορά από το Σεμπάστιαν Φέτελ που εγκατέλειψε στους 59 βαθμούς.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν τρίτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και οι δύο με Red Bull.

Το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου παγκόσμιου πρωταθλήματος έκανε στην Ιαπωνία ο Χάμιλτον εκμεταλλευόμενος την πρόωρη εγκατάλειψη του Φέτελ από πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Βρετανός πλέον βρίσκεται μία ανάσα από τον τίτλου του πρωταθλητή, αφού χρειάζεται σε δύο από τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες να τερματίσει μπροστά από το Φέτελ. Από την αντίπερα ο Γερμανός οδηγός της Ferrari εάν θέλει να στεφθεί ο ίδιος πρωταθλητής χρειάζεται 4 νίκες κι ο Χάμιλτον να μην τερματίσει επάνω από την τέταρτη θέση περισσότερες από τρεις φορές.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Λιούις Χάμιλτον είναι κατά 99% παγκόσμιος πρωταθλητής. Στα χέρια του η W08 αποδείχθηκε ανώτερη κάθε ανταγωνισμού κι εκμεταλλευόμενος τις αρκετές pole positions που κατέκτησε βρίσκεται στο κατώφλι του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου. Στο χθεσινό αγώνα βοηθήθηκε από τον Μπότας που για άλλη μία φορά παραχώρησε τη θέση του αποκαλύπτοντας τις οδηγίες της ομάδας, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Φερστάπεν που πάλευε για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Εξαιρετικές οι Red Bull που για ακόμα μία χρονιά βελτιώνονται αισθητά μετά την καλοκαιρινή διακοπή και τελειώνουν εντυπωσιακά τη χρονιά. Είναι σίγουρο πως εάν η Renault τους είχε δώσει ένα καλύτερο κινητήρα, οι κόκκινοι ταύροι θα είχαν παλέψει στα ίσα για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τη Ferrari, η ιταλική ομάδα έκανε τεράστια πρόοδο από πέρυσι, η οποία πρέπει να της αναγνωριστεί, ωστόσο απέτυχε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω καθώς έπεσε θύμα δικών της λαθών.

Η επόμενη σεζόν με αλλαγές και πάλι στους κανονισμούς θα φέρει τη Scuderia να πρέπει να παλέψει για τον τίτλο μέχρι τέλους κι όχι μόνο μέχρι τους πρώτους 12 αγώνες της χρονιάς. Φέτελ και Ραικόνεν δεν έχουν πλέον δικαιολογίες και πρέπει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της επαναφοράς της ομάδας.

4 αγώνες ακόμα μέχρι το φινάλε με τον επόμενο να λαμβάνει χώρα στο Όστιν των Η.Π.Α. με το Λιούις Χάμιλτον να έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση που ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερματίσει έκτος ή πιο χαμηλά. Σε 15 ημέρες λοιπόν θα γνωρίζουμε εάν η μάχη του τίτλου θα πάρει παράταση ή εάν θα έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή στο Τέξας.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares