Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 16:34

Λώρης Σαλάχας: Μόνο με μέσα υψηλής ευκρίνειας οι μεταδόσεις

Όλα βαίνουν καλώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΚ Κυκλάδων κ. Λώρη Σαλάχα, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κοινή Γνώμη τόνισε ότι φέτος όλα βαίνουν καλώς με τα πρωταθλήματα, μίλησε για τις κινήσεις που ετοιμάζει η Ένωση, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά του στο ζήτημα τον βιντεοσκοπήσεων και των ζωντανών μεταδόσεων το οποίο ομολογουμένως έχει εκθέσει την ΕΣΚΚ.

Το ακούσαμε και αυτό… ο κ. Σαλάχας υποστήριξε ότι θέλει να βάλει μία τάξη σε αυτούς που εισέρχονται μέσα στους αγωνιστικούς  χώρους για αν επιτελέσουν το έργο του φωτογράφου (στις Κυκλάδες είναι 2-3).

Το σημείο που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό όπου ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, σε μία άνευ προηγουμένου δικαιολογία για την επιβολή του αντιτίμου των 100€ που θα πρέπει να καταβάλουν τα ΜΜΕ για να μεταδώσουν κάποιο αγώνα, τόνισε ότι αυτό θεσπίζεται όχι για να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά για να  αξιολογηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός ώστε οι μεταδόσεις να γίνονται σε υψηλή ποιότητα. Άρα πλέον μιλάμε για μία ένωση με πολλαπλούς ρόλους που πλέον θα έχει και τεχνικές οδηγίες για την ποιότητα των μεταδόσεων.

Πλέον, όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει σαφέστατα στοχοποίηση στο δικό μας μέσο, καθώς μόνο εμείς επιχειρήσαμε να βγάλουμε κάποιες ζωντανές μεταδόσεις εντελώς δωρεάν βέβαια. Η σύγχυση είναι αρκετά μεγάλη και τα λόγια μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος από τραβηγμένα εως αστεία.

Βέβαια παράλληλα δεν θα μπορούσε να παραλείψει κάποιος τις προσπάθειες που γίνονται στον αγωνιστικό τομέα για την ανάπτυξη του αθλήματος, το οποίος όμως σαφέστατα χρειάζεται και την προβολή για να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Σαλάχας

Για την απόφαση αυτή ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων Λώρης Σαλάχας μίλησε στην "Κοινή Γνώμη

"Πραγματικά θα ήθελα να απαντήσω σ' αυτό ώστε να καταλάβει και ο κόσμος, ότι θέλουμε η προβολή του αθλήματος να γίνεται σωστά και πάνω από όλα με σωστά μέσα. Αρχικά θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό, πως οι γονείς των αθλητών δεν έχουν καμία υποχρέωση και δεν έχουν λόγο να καταβάλουν αυτό το ποσό. Από την στιγμή που θα είναι στις εξέδρες των γηπέδων μπορούν και να φωτογραφίζουν, αλλά και να βιντεοσκοπούν τα παιχνίδια, εφόσον αυτό θα αφορά την προσωπική τους συλλογή. Η ανακοίνωση αναφέρεται σ' αυτούς που θα θελήσουν να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου. Επιθυμήσουμε και επιχειρούμε να βάλουμε μία τάξη σ' αυτό, να γνωρίζουμε πιο εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και τι έργο ακριβώς θα επιτελέσει μέσα σ' αυτό. Γι' αυτό κάναμε γνωστό μέσα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ότι όσοι θέλουν να τραβήξουν φωτογραφία, θα φέρουν την απαραίτητη διαπίστευση της Ένωσης, προκειμένου να επιτελούν το έργο που θέλουν κι αυτοί που θέλουν να βιντεοσκοπήσουν θα πρέπει να καταβάλουν ένα μικρό αντίτιμο των 100€, εφόσον διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα. Αυτό ήταν το επόμενο βήμα στο οποίο θα αναφερόμαστε, θα πρέπει δηλαδή όσοι θέλουν να βιντεοσκοπήσουν κάποιο παιχνίδι είναι απαραίτητο να διαθέτουν τα σωστά μηχανήματα ώστε να γίνεται η σωστή προβολή του αθλήματος. Όχι με διάφορα μέσα χαμηλής ευκρίνειας, να προσπαθούν δήθεν να προβάλουν το άθλημα. Δεν ξέρω πως οριοθετεί την προβολή του αθλήματος, για εμάς η προβολή έχει κάποια στάνταρ. Θέλουμε η προβολή που θα γίνεται να είναι σωστή, τίποτα παραπάνω".

Ποιο ήταν αλήθεια το σκεπτικό της προβολής κι αν θα ζητήσετε να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, ώστε να βιντεοσκοπήσει- προβάλει το εκάστοτε παιχνίδι.

"Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω, πως τα 100 € είναι ένα συμβολικό ποσό και μάλιστα έχει γίνει μεγάλος ντόρος γι' αυτό. Η Ένωση δεν θα σωθεί με αυτά τα 100€, είναι όμως μικρό αντίτιμο γι' αυτούς που θέλουν να εμπορευθούν το προϊόν της Ένωσης. Άρα, το επόμενο βήμα είναι όπως είπα και παραπάνω, είναι να έχουν τα κατάλληλα μέσα, ώστε να το προβάλουν σωστά. Αν διαιρέσουμε το ποσό με τους αγώνες θα δούμε πως το τελικό αντίτιμο είναι πάρα πολύ μικρό. Ουσιαστικά αν κάποιος θέλεις να ασχοληθεί και να προβάλει σωστά το άθλημα, θα έπρεπε να σταθεί δίπλα και όχι αμετάκλητα".

Θα ήθελα να μου πείτε για το μπάσκετ γενικότερα μιας και έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρωταθλήματα. Έχουν γίνει βήματα προόδου, ή το μπάσκετ παραμένει στα ίδια επίπεδα με το παρελθόν.

"Πάμε καλά καθώς και έχουμε προχωρήσει μπροστά. Θα σας πω μόνο πως οι ενεργές ομάδες στα πρωταθλήματα της Ένωσης είναι 12, παρότι τα σωματεία στον Νομό έχουν αυξηθεί στα 15. Ήδη οι δύο ομάδες, η Άνω Μερά και ο Παμμηλιακός, έχουν ξεκινήσει με ακαδημίες έως να φτάσουν τα τμήματά τους σε αγωνιστικά επίπεδα. Η ομάδα του Α.Σ. Ίου, τα παιδιά το σκέφτονται ακόμη γιατί δεν έχουν μπει στην... κουλτούρα των μετακινήσεων. θα πρέπει και η ομάδα της Σύρου να δημιουργήσει παιδικό τμήμα για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο ανδρικό πρωτάθλημα. Οι ακαδημίες όλων των ομάδων έχουν γεμίσει με παιδιά και ο αριθμός έχει αυξηθεί. Μέχρι πέρσι είχαμε δύο ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες και άρα υπάρχει μία ελαφρά καλυτέρευση του αθλήματος, αλλά εμείς από την πλευρά μας δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί έχουμε θέσει υψηλά τον πήχη. Θέλουμε το μπάσκετ στις Κυκλάδες να είναι ανεπτυγμένο και όσοι έρχονται κοντά μας να έχουν να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος".

Έχετε στο πρόγραμμά σας κάποιες κινήσεις που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα;

"Έχω ήδη μία επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ. κ. Τσαγκρώνη, όπου συμφωνήσαμε να αναλάβει η Ένωση ένα διεθνές τουρνουά με Εθνικές ομάδες είτε στην κατηγορία των παίδων ή των εφήβων. Θα γίνει μία συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς ώστε να συζητήσουμε πάνω στο κομμάτι αυτό του τουρνουά, καθώς όπως είναι κατανοητό η Ένωση μέσα από τη διοργάνωση αυτή θα περάσει από κάποιες εξετάσεις. Θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η Πάρος να κερδίσει το... στοίχημα. Επιπλέον έχουμε στο μυαλό μας τη δημιουργία δύο κλιμακίων τα οποία θα είναι στην Τήνο και στη Νάξο στόχο την επιλογή των 12 καλύτερων αθλητών γεννηθέντων το 20024-05. Ακόμη στο μυαλό μας έχουν την δημιουργία τουρνουά με την Τ.Ε. Σάμου και της ΕΣΚΑΝΑ".

Πόσο σημαντικό είναι για την Ένωση, αλλά και το άθλημα του μπάσκετ η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και ιδιαίτερα κλειστών γυμναστηρίων.

"Όπου έγινε κλειστό αμέσως υπήρξε και άνοδο των τοπικών ομάδων. Ευελπιστούμε ότι και με το κλειστό της Μάρπησσας, αλλά και αυτό της Μυκόνου που έχει μπει στο τελικό του στάδιο, αλλά και με όταν με το καλό δημιουργηθεί το δεύτερο κλειστό στην Παροικιά, θα μας μένει μόνο η Άνδρος χωρίς κλειστό. Άρα είναι η δημιουργία σωστών αθλητικών υποδομών είναι παράγοντας ανόδου του αθλήματος".

Συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην Κοινή Γνώμη

Σε ρόλο φωτορεπόρτερ οι γονείς με νέα ανακοίνωση της ΕΣΚ Κυκλάδων

«Φρένο» στη δωρεάν προβολή του Μπάσκετ βάζει η ΕΣΚ Κυκλάδων

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares