Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 12:34

Απάντηση Τσιργή σε Πρίντεζη «Περί “like-ισμού” συνέχεια..»

Συνέχεια στις ανακοινώσεις (η πρώτη ανακοίνωση) σχετικά με το κλείσιμο του κολυμβητήριου Σύρου δίνει ο Έφορος Κολύμβησης Ναυτικού Ομίλου Σύρου Δημήτρης Τσιργής, απατώντας ( η ανακοίνωση Πρίντεζη)  στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη.

Περί “like-ισμού” συνέχεια..

“Σώθηκαν” τα like του εντεταλμένου συμβούλου του αθλητισμού στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην επίθεση που εξαπέλυσε προς τα μέλη του Ν.Ο.Σ και τον Έφορο Κολύμβησης του τμήματος.

Είναι η αλήθεια, αυτή πονάει. Και δεν συμβαδίζει με την τεχνική της υποβάθμισης των προβλημάτων. Μετά έρχεται η εμπάθεια, οι μάσκες πέφτουν και τα πρόσωπα μένουν αληθινά. Η Επιτροπή Αθλητισμού δια του Προέδρου της, χρησιμοποιεί αποσπασματικά  «πάρθια βέλη», ως μέσα απειλής και επίδειξης ισχύος.

Είμαστε εμείς, τα μέλη της Διοίκησης του ΝΟΣ, οι προπονητές, οι αθλητές και οι γονείς που ζητήσαμε πρώτοι επίσημες ενημερώσεις για την καθημερινή θερμοκρασία της πισίνας από τη Διοίκηση του ΑΚΔΕ και την Επιτροπή Αθλητισμού στις αρχές Οκτώβρη. Και δεν είναι έξι (6) οι μέρες που η θερμοκρασία ήταν εκτός ορίων, όπως αναφέρει ο εντ/νος σύμβουλος. Μάλλον στην τύχη το αναφέρει. Εμείς μετράμε έντεκα (11) κάτω από 23,9ο C, μόνο στο διάστημα από 13/10 έως τις 6/11 σε 15 καθημερινές (για να μη γυρίσουμε πιο πίσω). 11 στα 15 κλειστά δηλαδή. Τα e-mail του ΑΚΔΕ προς τον Όμιλο είναι εδώ (και μένουν καρφωμένα στο webmail μας).

Ήταν η Επιτροπή Αθλητισμού που απέστειλε το με αριθμό 22599/13.09.2017 έγγραφό της, το οποίο ανέφερε ότι η πισίνα θα λειτουργήσει με 10 τον. πετρέλαιο έως τον Απρίλιο του 2018, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κλείσει από 1/12/2017 και για τέσσερις συνεχόμενους μήνες για λόγους συντήρησης !!

Είμαστε εμείς που απαντήσαμε με το με αριθμό 287/25.09.17 έγγραφό μας ότι απαιτείται συνεργασία με τον ΝΟΣ και όχι επιστολές - τελεσίγραφα.

Δεν είναι δυνατό να τεκμαίρεται εκ των προτέρων, ότι η πισίνα θα λειτουργήσει όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Η διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας της πισίνας και ο έλεγχος μετρήσεων της ποιότητας του νερού εντός των προβλεπόμενων ορίων (κανονισμοί FINA-KOE και ισχύουσες Υγειονομικές Διατάξεις), είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τις υφιστάμενες οικονομικές δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε, η Επιτροπή Αθλητισμού επιχειρεί να μετατοπίσει κάθε απορρέουσα ευθύνη έναντι ακόμη και των βασικών της υποχρεώσεων προς την τοπική αθλητική κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς και τα μέλη του Ν.Ο Σύρου (αναρωτιόμαστε.. η Δημοτική Aρχή εγκρίνει τις ενέργειες αυτές;).

Η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή Αθλητισμού είναι αυτή που υψώνει τεχνητώς αξεπέραστα τείχη κάθε επικοινωνίας, λόγω έλλειψης ειδικού ενδιαφέροντος, αλλά και τεχνογνωσίας στα θέματα του υγρού στίβου.

Στα θέματα προγραμματισμού συντήρησης των κολυμβητικών δεξαμενών αποτελεί κοινή πρακτική και ηθική δέσμευση η αμφίδρομη συνεργασία των Δημοτικών Αρχών με τα τοπικά δραστηριοποιούμενα Σωματεία. Τούτο συμβαίνει, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, κυρίως λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των αθλητικών Συλλόγων (Πανελλήνια Πρωταθλήματα - Διασυλλογικοί Αγώνες). Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος τυπικής ετήσιας συντήρησης (αν δεν πρόκειται για ανακατασκευή) δεν δύναται, εν μέσω αγωνιστικής περιόδου,  να ξεπερνά τις 2-3 εβδομάδες. Η αναφορά της Επιτροπής υπό μορφή απόφασης, ότι η πισίνα θα κλείσει για 4 μήνες για την προγραμματισμένη ετήσια συντήρησή της [!!] φαίνεται με μια πρώτη διαπίστωση να είναι εκτός αθλητικής λογικής. Στην πραγματικότητα όμως, αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της  Δημοτικής Αρχής επιχειρούν να εξαφανίσουν το πρόβλημα έλλειψης πρόβλεψης οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση καυσίμων (ως συνέργεια με το έργο της Τηλεθέρμανσης), ακόμη και στο ελάχιστο δυνατό. Τότε ήταν που ο ΝΟΣ (ξανα)ζήτησε συνεργασία. Τότε ήταν, που ποτέ η Επιτροπή δεν απάντησε, ακόμη και όταν ζητήθηκε μέσω εγγράφου δια ζώσης επικοινωνία.

Η επικαλούμενη - τεχνητώς αόριστη και ασαφής - έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους μελών του ΝΟΣ (που φωτογραφίζει τον υπογράφοντα) έρχεται ως τεχνική της (αντι)μεταβίβασης των ευθυνών. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Ενημερώνουμε τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού, ότι η Διοίκηση του Ν.Ο Σύρου με απόφασή της, επιτρέπει την ελευθερία έκφρασης μεταξύ των τακτικών μελών της και δεν βάζει φίμωτρο στη φωνή των Εφόρων.

Εντύπωση προκαλεί πως ο καυστήρας άναψε, ως δια μαγείας, την επομένη της ανακοίνωσης του Εφόρου Κολύμβησης για οριστική παύση λειτουργίας. Ακόμη και σήμερα η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι δεν έκλεισε την πισίνα. Ασφαλώς εννοεί ότι δεν έχει μπει λουκέτο στην είσοδό της. Ευτυχώς για τον εντεταλμένο σύμβουλο, ο καιρός είναι προς το παρόν καλός και οι νεαροί πολίστες του ΝΟΣ είναι παλικάρια και κολυμπούν και με 23,5οC, γιατί την ερχόμενη εβδομάδα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Τουρνουά του Βόλου. Μετά τις 16/11 όμως, ας δούμε, αν το τμήμα θα εξακολουθεί να λειτουργεί ή θα ακολουθήσει και αυτό το δρόμο της Κολύμβησης (>24,5-25,5οC αντιστοίχως τα  min επιτρεπτά όρια). Ξεχάσαμε όμως.. Από αρχές Δεκέμβρη το Κολυμβητήριο κλείνει, ούτως η άλλως για την ετήσια συντήρησή του !! (sic).

Αγαπητοί φίλοι, τα μέλη του τμήματος Κολύμβησης του Ν.Ο Σύρου δεν ζουν σε άλλο κόσμο και αντιλαμβάνονται τις οικονομικές δυσκολίες που περνά ο τόπος και για το λόγο αυτό αποδεδειγμένα ενισχύουν τις αμοιβαίες δια-συνεργασίες των Οργανισμών με τη Δημοτική Αρχή, με την οποία σημειωτέον δεν βρισκόμαστε σε a priori  αντιπαράθεση.

Δεν είμαστε εδώ για ψευδο-διαφωνίες που ευνοούν μικροπολιτικά παιχνίδια και οδηγούν σε αδιέξοδα. Δεν έχουμε τη διάθεση, αλλά και την πολυτέλεια να καταναλώνουμε την ενέργειά μας σε «ακήρυκτους πολέμους».  

Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση "να κατανοήσουμε εκ των προτέρων τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής", αλλά αδυνατούμε να δεχόμαστε αποφάσεις που δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Αδυνατούμε να παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες αποφάσεων που δεν βασίζονται στο διάλογο και δεν αποτελούν παραγόμενο προϊόν γόνιμης επεξεργασίας.

Αποφάσεις (ή μη), που δεν συμβαδίζουν με την αθλητικο-κοινωνική πραγματικότητα.

Είμαστε εδώ, ως δημότες-πολίτες του νησιού, εκπροσωπώντας επιπροσθέτως ένα από τα ιστορικότερα ναυταθλητικά σωματεία σε διεθνές επίπεδο και παραμένουμε μάχιμοι για λογαριασμό των αθλητών μας, τον γονέων και των φίλων του υγρού στίβου.

Θα παραμείνουμε εδώ και δεν θα αποκλείσουμε κανέναν από τη διαλογική συζήτηση για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, όσο και αν προκληθούμε για το αντίθετο. Γιατί είμαστε προσηλωμένοι στις αθλητικές μας δράσεις και τους αναπτυξιακούς μας στόχους στη θάλασσα και το νερό.

Τέλος, εκπροσωπώντας την Εφορία του Τμήματος Κολύμβησης του ΝΟΣ και στο πλαίσιο που το καταστατικό του Ομίλου ορίζει, δεν πρόκειται να εμπλακούμε περαιτέρω σε γαϊτανάκι ανακοινώσεων για το ίδιο θέμα, θεωρώντας ότι οι θέσεις μας είναι ακριβείς, αυταπόδεικτες και σαφείς.

Με τιμή,

Δημήτρης Τσιργής

Έφορος Κολύμβησης Ναυτικού Ομίλου Σύρου

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares