Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 22:53

Άξιζε το κάτι παραπάνω ο Πανθηραϊκός

Έπειτα από ένα επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε παιχνίδι, Πανθηραϊκός και Α.Ο Χαλκίδας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, στο ματς της 6ης αγωνιστικής που έγινε σήμερα στο ΔΓ Πανθηραϊκού.

Έτσι, ο Πανθηραϊκός αν και σαφώς ανώτερος από τον αντίπαλό του, περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η κυκλαδίτικη ομάδα άξιζε το κάτι παραπάνω σήμερα αφού έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε πολύ τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Το ματς λοιπόν ξεκίνησε με τον Πανθηραϊκό να έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά τη κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ συγχρόνως δεν άφηνε στους φιλοξενούμενους κανένα περιθώριο ανάπτυξης. Στο 5ο λεπτό είχαμε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Φύτρος, με ωραία ενέργεια από τα αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του και έσπασε τη μπάλα έξω προς τον Περιάλη, ο οποίος σούταρε, πάνω όμως στον Σταυριανό. Ακολούθησε ένα ωραίο σουτ του Ντούμου στο 9ο λεπτό, το οποίο όμως πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον αντίπαλο πορτιέρο.

Και εκεί που φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τον Πανθηραϊκό, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 16' και έπειτα από βαθιά μπαλιά και ολιγωρία στην "μπλε" άμυνα, ο Πολίτης βρέθηκε σε πολύ ευνοϊκή θέση και με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 0-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ομάδα της Χαλκίδας πέτυχε ένα  ακόμη γκολ, στο 20', όταν ύστερα από λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Πολίτης τροφοδότησε τον Χαρτσιά, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αθανασίου και έγραψε το 0-2.

Ο Πανθηραϊκός χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο προκειμένου να συνέλθει από την ψυχρολουσία, και άρχισε σιγά σιγά να ανακτά τον έλεγχο και να πιέζει πλέον για το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Έτσι, στο 27' ο Ντούμος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο όμως το σουτ που δοκίμασε με το αριστερό, απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Σταυριανό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φύτρος από τα δεξιά δοκίμασε σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυριανού. Στο 42' μετά από σύγχυση στην άμυνα της Χαλκίδας, ο Φαμπίνιο βρέθηκε σε καλή θέση όμως σούταρε άστοχα. 

Τελικά, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Πανθηραϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε ώστε να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα. Μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Φύτρο που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έγραψε το 1-2. Το γκολ αυτό ξεσήκωσε τους φίλους του Πανθηραϊκού και σήμανε τη γενική αντεπίθεση της ομάδας ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Το β' μέρος, συνεχίστηκε με τον Πανθηραϊκό να ελέγχει και πάλι τον αγώνα και με καλύτερη ψυχολογία πλέον να ψάχνει την ισοφάριση. Από την άλλη, η ομάδα της Χαλκίδας συνέχισε τον αμυντικό της προσανατολισμό στοχεύοντας στο να διατηρήσει το προβάδισμα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε με ένα ανάποδο ψαλίδι που δοκίμασε ο Παναγιωτόπουλος, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Λίγο αργότερα ο Μάνιας εκτέλεσε ένα απευθείας φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχο και έφτασε στον Ντούμο που έπιασε μια κοντινή κεφαλιά όμως ο Σταυριανός έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση, ο Πανθηραϊκός ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Παναγιωτόπουλο, με το διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 85ο λεπτό ο Πανθηραϊκός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Περιάλη να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Σταυριανός έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε εντυπωσιακά. Στο 89' η ομάδα της Σαντορίνης έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία της στο ματς. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Αγοραστός που είχε μπει ως αλλαγή και βοήθησε πολύ στο ψηλό παιχνίδι, βρήκε με κεφαλιά τον Γκίκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σταυριανό, όμως το σουτ που δοκίμασε πήγε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε σταθερά. 

Τελικά, αυτό που έψαχνε λυσσαλέα ο Πανθηραϊκός ήρθε στο 94'. Ο Αγοραστός με κεφαλιά βρήκε τον Παναγιωτόπολο, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε τον Σταυριανό όμως η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό και στη συνέχεια στο δεξί δοκάρι της εστίας. Ο Παναγιωτόπουλος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμη πάσα βρήκε τον Πολυκρέτη, με το Ναξιώτη άσο να σκοράρει πετυχαίνοντας έτσι το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.

Στα λίγα λεπτά που έμειναν ο Πανθηραϊκός έδειξε διάθεση να ψάξει και τρίτο τέρμα και να πετύχει την ολική ανατροπή, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα της λήξης του κ. Καρυοφύλλη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, μετά από έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πολλές κίτρινες κάρτες και αρκετούς διαξιφισμούς μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Διαιτητής ήταν ο κ. Καρυοφύλλης με βοηθούς τους κ.κ. Φαγκρίδα και Παγουρτζή.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιώργος Αρχοντάκης): Αθανασίου, Ζέλιος, Μπιρμπίλι, Μπίρης (Αγοραστός 84'), Λούκα (Πολυκρέτης 62') , Φύτρος, Φαμπίνιο (Γκίκας 56'), Ντούμος (Κωλέτσης 77΄), Μάνιας, Περιάλης, Παναγιωτόπουλος

Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Ζωντός, Ματσιώτας και Συνολάκης.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Σταυριανός, Στεργιανός, Θωμάς, Γεωργίου, Καραμπάς, Ντελέκος, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Πολίτης (89′ Πατερίτσας), Χαρτσιάς (79′ Ανέστης), Μπλάνκο (85′ Κονσταντίνοφ).

*Την επόμενη αγωνιστική ο Πανθηραϊκός θα εκτίσει το ρεπό του και αναμένεται να παίξει για το Κύπελλο Κυκλάδων με αντίπαλο τον Μαρπησσαϊκό.

Βαθμολογία - Αποτελέσματα - Πρόγραμμα

2017 11 12 5

2017 11 12 4

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares