Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 23:05

Νίκη στη Βραζιλία ο Φέτελ

Την πέμπτη του φετινή νίκη και τρίτη στη Βραζιλία πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς. Δεύτερος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes και τρίτος ο Κίμι Ραικόνεν με Ferrari.

   Το πρωτάθλημα έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα, ωστόσο η μάχη στο Σάο Πάολο προσφέρει πάντα υψηλό κίνητρο και πρεστίζ για τους μονομάχους. Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με μία έκπληξη, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον είχε ατύχημα στην έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών κι έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία ακόμα pole position. Αυτό ουσιαστικά είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερο το πεδίο για τη μάχη μεταξύ Μπότας και Φέτελ κυρίως, όπως κι έγινε.

   Ο Φινλανδός εκκίνησε από την πρώτη θέση, ωστόσο μετά από την καλύτερη φετινή εκκίνησή του ο Φέτελ βρέθηκε στην κορυφή και δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία. Ο Γερμανός με την νίκη του αυτή πήρε μία ψυχολογική ώθηση μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και την απώλεια του Παγκόσμιου τίτλου. Στη Βραζιλία ο πιλότος της Scuderia δεν απειλήθηκε ποτέ εξασφαλίζοντας σχετικά εύκολα τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης.

   Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον σε ένα εκπληκτικό αγώνα που του χάρισε και τον άτυπο τίτλο του "οδηγού του αγώνα" βρέθηκε από την τελευταία στην τέταρτη θέση. Σε μία σπάνια στιγμή του από τότε που ξεκίνησε η κυριαρχία της Mercedes ο Βρετανός απέτυχε να βρεθεί στο βάθρο για δύο συνεχόμενους αγώνες. Επίσης, οι Βραζιλιάνοι είχαν την ευκαιρία να που το τελευταίο τους αντίο στο συμπατριώτη τους, Φελίπε Μάσα, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση στο τέλος τού φετινού πρωταθλήματος.

   Με το πέσιμο της καρό σημαίας ο πολύπειρος οδηγός πανηγύρισε με μία πράσινη σημαία, έχοντας προηγουμένως δώσει μία φοβερή μάχη με το Φερνάντο Αλόνσο για την έβδομη θέση την οποία κι εν τέλει κατέκτησε.

   Για φέτος η Formula 1 θα ρίξει αυλαία σε 14 ημέρες από σήμερα στο μαγευτικό grand prix του Άπου Ντάμπι με φόντο το αραβικό σούρουπο. Με τη λήξη του αγώνα στη Βραζιλία η Ferrari κατέκτησε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών πίσω από τη Mercedes.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares