Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 16:33

Τους βγάζουν το καπέλο ΑΟ Πάρου, Πλοηγός Αντιπάρου και Μαρπησσαϊκός

Η ρήση “η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή”, φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και την ΑΕ Σαντορίνης, όπου τα παιδικά τμήματα των δύο αυτών συλλόγων από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης έπειτα από τον φετινό …μαραθώνιό τους στον Β’ όμιλο της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Δεν είναι λίγοι, όμως, αυτοί που από την αρχή της σεζόν έβλεπαν αυτές τις δύο ομάδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους να παίρνουν δίκαια το εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού. Ανάμεσά τους, οι αντίπαλοί τους.

Οι προπονητές του ΑΟ Πάρου, ο Θοδωρής Καζακίδης, του Πλοηγού Αντιπάρου, ο Βαγγέλης Αγγελάκος και του Μαρπησσαϊκού, ο Βαγγέλης Μουρογιάννης μίλησαν στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά χρίζοντας ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλητή την ομάδα της Νάξου, παρά το γεγονός πως η ΑΕΣ έχει ένα …μικρό προβάδισμα λόγω του ότι το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί “σπίτι” της!

Όπως κι αν έχει πάντως μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς για όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν με πνεύμα μαχητικό και καρδιά χιλίων λεόντων, κερδίζοντας την αναγνώριση. Πολλά μπράβο στους προπονητές τους και σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά και την αγωνιστικότητα τους, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν τα μαθήματά τους στο σχολείο με αυτό που αγαπούν, το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό.

Εύλογα έχουν κερδίσει το χειροκρότημα όλων στην οικογένεια των συλλόγων τους. Τα παιδικά τμήματα των σωματείων των Κυκλάδων έφτασαν μέχρι εδώ και θα πάνε ακόμη πιο ψηλά, με τη ψυχή, την επιμονή και την υπομονή και με αυτά τα εφόδια μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος των νεαρών αθλητών, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

Αναλυτικά τι δήλωσαν οι προπονητές των προαναφερθέντων ομάδων τόσο για τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και την ΑΕ Σαντορίνης, όσο και για των δικών τους:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ (ΑΟ ΠΑΡΟΥ)

«Και οι δύο ομάδες ήταν άξιες που κατάφεραν να προκριθούν στο φάιναλ φορ. Αναμφισβήτητα πέρασαν οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Τόσο ο ΑΠΑΣ, όσο και η Σαντορίνη κέρδισαν σχετικά εύκολα τις άλλες ομάδες. Θεωρώ, όμως, πως τα Φανάρια είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να έχω δει και να γνωρίζω τις ομάδες από τον Α’ όμιλο».

«Εμείς από την πλευρά μας, αποτελούμασταν από παιδιά που δεν είχαν πολλές εμπειρίες και παραστάσεις. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα καλά και δυνατά, αλλά το γηπεδικό αποτελούσε ένα θέμα και μετά τα Χριστούγεννα δεν παίξαμε καλά. Υπάρχει μια πολύ καλή φουρνιά από κάτω και θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα πάμε ακόμη καλύτερα».

28191124_2095050087406251_593033608_n.jpg

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ (ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ)

«Είναι και οι δύο πάρα πολύ δυνατές ομάδες και δίκαια προκρίθηκαν. Εξαιρετικές και στο παιχνίδι τους και σαν σωματότυπα τα παιδιά. Νομίζω πως τα Φανάρια είναι πιο σκληρή ομάδα και θεωρώ πως είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός πως η Σαντορίνη φιλοξενεί την τελική φάση στην έδρα της, σε αυτή την ηλικία δεν παίζει τόσο ρόλο αυτό, όσο η δύναμη κάθε ομάδας».

«Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα. Τα παιδιά έχουν ακόμη πολύ μέλλον μπροστά τους, πρέπει να μάθουν κι άλλα πράγματα. Ξεκίνησαν σε μεγάλη ηλικία, δεν είχαν προπονήσεις στα πόδια τους και κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο».

28191310_2094998320744761_1701702370_n.jpg

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ)

«Το πρωτάθλημα φέτος δεν ήταν πάρα πολύ δυνατό γιατί είχαν ήδη ξεχωρίσει αυτές οι δύο ομάδες, τα Φανάρια και η Σαντορίνη, που διαθέτουν πολύ καλό υλικό. Ο ΑΠΑΣ έχει δύο ψηλούς που είναι σούπερ (σ.σ. Νίκος Ναυπλιώτης και Δημήτρης Μαργαρίτης), η δουλειά που κάνει ο Θοδωρής Μάμμος φαίνεται όσο καιρό είναι στη Νάξο κι εκτιμώ πως αν κερδίσει τον ημιτελικό στο φάιναλ φορ θα το πάρει το πρωτάθλημα. Και η ΑΕΣ με τον κόουτς Χάρη Πεταλωτή είναι δουλεμένη ομάδα, αλλά τα Φανάρια υπερτερούν πάρα πολύ που ήταν και αήττητα φέτος».

«Η ομάδα μου είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Είχαμε μια αισθητή απουσία από την αρχή της χρονιάς με τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο του πλέι μέικερ, του Στέλιου Προμπονά, αναγκαστήκαμε να αλλάξαμε όλα τα πλάνα μας και δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η δική μας δουλειά θα αργήσει λίγο να φανεί, αφού φέτος καταφέραμε να μπούμε σε κλειστό γήπεδο».

28208462_2094998324078094_451957425_o.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares