Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 19:42

Ελίνα Πλυτά: Ο Περιστεριώνας πέτυχε γιατί είμαστε μια πολυμελής οικογένεια

Πολλοί και πολλές, μέσα και έξω από τον χώρο του μπάσκετ χαρακτηρίζουν το μπάσκετ ως ανδρικό άθλημα. Μα, είναι απλό, πάλι θα πουν. Η δύναμη, η ταχύτητα, η ένταση της επαφής ταιριάζουν περισσότερο σε άντρες. Ακούγεται σαν κοινή αλήθεια. Σα να λέμε το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι, και τέλος. Τι ψάχνεις να βρεις;

Τα τελευταία, όμως, χρόνια το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας έχει εξαπλωθεί και έχει διακρίσεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο γνωρίζοντας πολλές επιτυχίες. Μία τέτοια επιτυχία ήρθε να προστεθεί στον σύλλογο του Περιστεριώνα, στην κατηγορία των Κορασίδων. Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων από την εφηβική ομάδα της Τήνου, το περασμένο Σάββατο τα κορίτσια του Παναγιώτη Σιώτη κέρδισαν στον τελικό του φάιναλ φορ της Πάρου τον ΑΟ Ερμούπολης με σκορ 49-37 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

plyta_5.jpg

Ένας τίτλος που γιορτάστηκε δεόντως στο νησί της Μεγαλόχαρης όταν οι θριαμβεύτριες έφτασαν στον τόπο τους την Δευτέρα τα ξημερώματα με τα πανηγύρια να κρατούν έως ότου ο ήλιος ανέτειλε…

Πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης στο κλειστό της Μάρπησσας, η Ελίνα Πλυτά. Η 14χρονη αθλήτρια του Περιστεριώνα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μπάσκετ πριν από τέσσερα χρόνια, αρχικά ως δραστηριότητα στον ελεύθερό της χρόνο και για να έχει μία επαφή με τον αθλητισμό. Σιγά, σιγά κατάλαβε τις δυνατότητές της, γνώρισε καλύτερα τον εαυτό της κι αγάπησε το μπάσκετ. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν η οικογένειά της, ο προπονητής της και οι συμπαίκτριές της.

Κορίτσι χαμηλών τόνων, όπως την χαρακτηρίζουν στον Περιστεριώνα κατάφερε μέσα από το φάιναλ φορ της Πάρου να διακριθεί και όπως δηλώνει η ίδια αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά για τον τίτλο της mvp: «Το συναίσθημα του να βλέπεις την περηφάνια στα μάτια των ανθρώπων που σε στηρίζουν είναι απερίγραπτο. Μετά τον αγώνα δέχτηκα πολλά μηνύματα και συγχαρητήρια από πολύ κόσμο. Συγκινητικό ήταν επίσης το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι ξενύχτησαν και ήρθαν στο λιμάνι τα ξημερώματα για να μας υποδεχθούν και να μας συγχαρούν». Ας απολαύσουμε όμως την Ελίνα σε μια συνέντευξη από καρδιάς…

plyta_4.jpg

-Ελίνα, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος των Κυκλάδων, ποια είναι τα συναισθήματα που σε διακατέχουν;

 «Μετά τη νίκη μας ένιωσα μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Μεγαλύτερη όμως ήταν η δικαίωση που νιώσαμε για όλες τις προπονήσεις που κάναμε, την κούραση μας και την φοβερή προσπάθεια που καταβάλαμε. Παράλληλα και την αγωνία που είχαμε για το αποτέλεσμα».

-Ποιο ήταν κατά την γνώμη σου το κλειδί της επιτυχίας του Περιστεριώνα;

 «Κατά την γνώμη μου ήταν πολλοί οι παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα. Πρώτα εκτιμώ πως ήμασταν πολύ δεμένες σαν ομάδα, με αποτέλεσμα την ομαδικότητα, που φάνηκε και στα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ. Επίσης, το γεγονός πως ο προπονητής μας πιστεύει πάρα πολύ σε εμάς. Τέλος, είναι η απίστευτη στήριξη του κόσμου που μας ακολούθησε μέχρι την Πάρο και μας έκανε να αισθανόμαστε σαν παίζαμε στην έδρα μας».

-Που αφιερώνεις το κύπελλο;

«Πιστεύω πως όλα τα κορίτσια το κύπελλο το αφιερώνουμε πρώτα-πρώτα στον προπονητή μας που ήταν δίπλα μας σε όλα. Και στις νίκες και στις ήττες. Προσπαθεί όσο μπορεί να μας κάνει καλύτερες. Όχι μόνο σαν παίκτριες, που επιμένει πολλές φορές σε πράγματα για να μάθουμε, αλλά μεταφέροντάς μας και την υπομονή του ενθαρρύνοντας μας κάθε λεπτό όπως στα πρώτα λεπτά του τελικού, που το παιχνίδι δεν πήγαινε όπως θέλαμε. Χάρη σε εκείνον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Επίσης, αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον Αντώνη Βιδάλη που και εκείνος μας αγαπάει και μα συμβουλεύει συνεχώς, καθώς και στη διοίκηση του Περιστεριώνα που πραγματικά κάνει τα πάντα για τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου. Τέλος, στον υπέροχο κόσμο που μας υποστηρίζει και μας δείχνει την αγάπη του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς».

plyta_6.jpg

-Θεωρείς πως υπάρχει μέλλον για τον αθλητισμό στο νησί της Τήνου;

«Για αυτό είμαι σίγουρη, γιατί τόσο από την μεριά των αθλητών, μικρών και μεγάλων, όσο και των φιλάθλων υπάρχει αγάπη και πάθος για το άθλημα. Μετά και την δημιουργία του κλειστού γηπέδου, κάθε χρόνο υπάρχει αύξηση εγγραφών. Βέβαια δεν μπορούμε να μην παινέσουμε τους προπονητές μας, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Πιστεύουν σε εμάς και μας αγαπούν. Άλλωστε είμαστε μια πολυμελής οικογένεια».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι σε ό,τι αφορά το άθλημα του μπάσκετ;

«Στόχος μου μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο επετεύχθη με τεράστια επιτυχία. Τώρα στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσπαθώ και να βελτιώνομαι κάθε ημέρα γιατί μας περιμένει το πανελλήνιο και το επόμενο πρωτάθλημα».

plyta_2.jpg

-Για ένα κορίτσι της ηλικίας σου, πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν τα μαθήματα του σχολείου και η ενασχόληση με το μπάσκετ;

«Ο συνδυασμός αυτών των δύο συνήθως είναι εύκολος και τα καταφέρνω. Συχνά, όμως, κάποιο από τα δύο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά έχω την κατανόηση των γονιών μου, των δασκάλων και του προπονητή μου, γιατί η ζωή ενός εφήβου δεν είναι απλή…».

plyta_1.jpg

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares