Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 00:51

Μιχάλης Βαμβακάρης: Καθρέπτης των ακαδημιών η πρώτη ομάδα

Σίγουρα ο Παμμηλιακός οφείλει πολλά στον Μιχάλης Βαμβακάρη αφού είναι το πρόσωπο που έχει προσφέρει αρκετά στο σύλλογο.

Ο ίδιος πάντα με πλάνο, αγάπη και μεράκι για την αγαπημένη του ομάδα, συναντάει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο δεν το βάζει κάτω και με τη στήριξη της υπόλοιπης διοίκησης, προσπαθεί κάθε χρόνο να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς.

Αν και ο χρόνος του είναι περιορισμένος λόγω την επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, ο Μιχάλης Βαμβακάρης εχει πάντα τη σκέψη του στην περιοχή απέναντι από το Δημαρχείο του νησιού, όπου βρίσκεται η έδρα του Παμμηλιακού.

Όσο περνούν τα χρόνια, η βελτίωση που παρουσιάζει ο σύλλογος σε θέματα ανάπτυξης και οργάνωσης είναι συνεχής, όμως , όπως συμβαίνει σε όλα τα σωματεία υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα που του ασκούν κριτική πάντα κακοπροαίρετη, χωρίς να προτείνουν το παραμικρό προς την ομάδα.

36743609_1751776631578640_7456816490105274368_n.jpg

Παρότι πρόκειται για πρόσωπο που πάντα μένει αποστασιοποιημένος από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο sportcyclades.gr όπου αναφέρθηκε στο πως κυλούν τα χρονιά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το σύλλογο, τις δυσκολίες που συναντάει η ομάδα του κάθε χρόνο, τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και την κριτική που του ασκείται. 

-Πως ήταν η πρώτη σου γνωριμία το ποδόσφαιρο;

Η μόνη διέξοδο σαν πιτσιρικάδες που είχαμε στη Μήλο ήταν το ποδόσφαιρο τότε. Κάθε περιοχή είχε την ομάδα του. Δηλαδή στον Αδαμάντα υπήρχαν δυο ομάδες: Το Νεοχώρι και ο Αδαμάντας. Η Μήλος τότε είχε τον Γέρακα, τον ΠΟΑ, τον Παμμηλιακό και τον Ποσπό. Γίνονταν τοπικό πρωτάθλημα μεταξύ αυτών των ομάδων. Στο Νεοχώρι που ήμουν αγωνίστηκα στο τσικό του ΠΟΑ. Τότε δίναμε λεφτά (20 δραχμές) για να έχουμε ταμείο στο σύλλογο και να αγοράζουμε μπάλες και ρουχισμό την δεκαετία του 80'.

-Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε πριν από 20 χρόνια με τον Παμμηλιακό;

Στη Μήλο επέστρεψα το 1996 και ενδιαφέρθηκα για το σύλλογο με ρουχισμό χάρη στον προηγούμενο πρόεδρο, Αντώνη Παλαιό. Στις επόμενες εκλογές στη συνέχεια εκλέχθηκα και μπήκα στο συμβούλιο.

-Τι σας έχει διδάξει το ποδόσφαιρο σε αυτή την μεγάλη θητεία;

Έχω κάνει πολλές γνωριμίες και πολλές φιλίες. Δηλαδή αυτό έχω να το λέω. Έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους και γενικά κόσμο δυο ταχυτήτων. Είναι οι αγνοί και οι πονηροί. Βλέπω τον αθλητισμό από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα μέχρι σήμερα το ίδιο, δηλαδή ρομαντικό.

Για εμένα έχω κάνει σωστά που ασχολήθηκα και παρά τις δυσκολίες που περνάμε, εξακολουθώ να το κάνω προκειμένου στο άμεσο μέλλον να δω αυτά που έχουμε σχεδιάσει με την υπόλοιπη διοίκηση να υλοποιούνται τα τελευταία οκτώ χρόνια.

MHLOS TELETH VAMV LIV

-Ποια είναι η διαφορά των τελευταίων οκτώ χρόνων σε σχέση με το παρελθόν;

Ξεκίνησαν να λειτουργούν οι ακαδημίες και γενικά να αναδεικνύουμε παίκτες και να λειτουργούμε σαν κανονικός σύλλογος. Κάναμε προσπάθειες συλλέγοντας πληροφορίες από σωματεία της πρωτεύουσας. Αυξήσαμε τον αριθμό προπονήσεων και προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο επίπεδο που λειτουργούν σωματεία ανώτερων κατηγοριών.

-Ποια ειναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημείωσε ο Παμμηλιακός;

Η επιτυχία που έχουμε σημειώσει για εμένα είναι όταν κλήθηκαν στην Μικτή ομάδα, Παπαχριστοδούλου και Τσιριγωτάκης.

Θεωρώ παράλληλα σημαντικό το γεγονός ότι φτάσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο να παίξουμε στα μπαράζ ανόδου που οδηγούσαν στην Γ Εθνική τη σεζόν 2012-2013.

Όμως η μεγαλύτερη χαρά που μου έχει δώσει το σωματείο είναι η διοργάνωση του 9ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, όπου αποσπάσαμε τα θετικά σχόλια απ' όλες τις Κυκλάδες και όχι μόνο. Δεν θα παραλείψω τη συμμετοχή του Παμμηλιακού στις 125 ακαδημιες του ΟΠΑΠ.

-Είναι στόχος ο πρωταθλητισμός:

Πότε δεν θέταμε στόχο τον πρωταθλητισμό. Σκοπός του συλλόγου είναι η ανδρική ομάδα να αποτελεί τη βιτρίνα των ακαδημιών. Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να ενταχθούν αρκετά μέλη από την ακαδημία στην α' ομάδα.

-Πάνω σε αυτό που απαντήσατε. Είστε ικανοποιημένος από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο σύλλογος;

Όπως βλέπω τώρα την ομάδα μου δεν είναι αυτό που ονειρευόμουν και ονειρεύομαι. Κάποτε κατηγορήθηκα ότι έφερα ποδοσφαιριστές εκτός νησιού στην ομάδα, ομως ο στόχος μου δεν ήταν ούτε τότε ο πρωταθλητισμός. Ήταν η ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας για να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για τις ακαδημίες.

-Τι απαντάς σε εκείνους που ασκούν την κριτική;

Όποιος είναι έξω από το χορό πολλα τραγούδια ξέρει λέει ο σοφός λαός. Γιατί αλλιώς είναι να μιλάς με καφενειακά λόγια και αλλιώς κάθε μέρα να ζεις τα προβλήματα εκ των έσω. Αλλιώς τα αντιμετωπίζει η κεφαλή της διοίκησης και αλλιώς ένας που ασκεί ''τυφλή'' κριτική.

-Σας βαραίνει η θέση που κατέχετε;

Την θεωρώ ευθύνη. Θέλω μέσα από όλο το εγχείρημα τα παιδιά να βλέπουν το σύλλογο σαν δεύτερο σχολείο. Να έχουν ήθος, να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, να παρέχουμε τα πάντα στους αθλητές. Σε ένα ταξίδι να υπάρχει οργάνωση, το ξενοδοχείο να είναι αυτό που πρέπει και όλα τα υπόλοιπα.

PANKY KORITSAKI

-Είστε δηλαδή ένας πρόεδρος σε ερασιτεχνική ομάδα που λειτουργεί επαγγελματικά;

Είμαι από τη φυσή μου τελειομανής και όλα θέλω να λειτουργούν καλά. Μπορεί να μην το έχω πετύχει αλλά προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα;

Βασικά το οικονομικό και θέλω οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας να αφουγκράζονται όλη την προσπάθεια που κάνουμε και αυτό δεν συμβαίνει δυστυχώς. Ήθελα το κάθε ματς να είναι μια ποδοσφαιρική-γιορτή. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες στις Κυκλάδες που φέραμε μασκότ, τσιλίρντες, μουσική στο γήπεδο, αξιόλογη φιλοξενία στις ομάδες που έρχονταν στο νησί μας, με απώτερο στόχο η Κυριακή να αποτελεί ημέρα ποδοσφαιρικής γιορτής για τη Μήλο και τον Παμμηλιακό, με πολύ κόσμο στο γήπεδο. Δυστυχώς κάποιοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και το μοναδικό πράγμα που έχουν καταφέρει είναι να τιμωρούν τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Παμμηλιακού.

-Οι εξελίξεις όσον αφορά την επόμενη ημέρα της ομάδας;

Η θητεία μας ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο από τώρα. Θέλουμε η α' ομάδα να δουλέψει περισσότερο οργανωμένα όσον αφορά στο κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας. Τώρα περιμένουμε να αποφέρει καρπούς η προσπάθεια που έχει γίνει στις υποδομές. Δεν μπορεί ένα παιδί που έχει δουλέψει οργανωμένα και σε πρότυπα φυσιολογικά, να βγει από το ρυθμό του. Όλη η προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία χρόνια θα πάει στράφι.

-Ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου όσον αφορά την α' ομάδα;

Θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Πάντα ο στόχος μας είναι κοινός, να πραγματοποιούμε μια καλή πορεία στο ανδρικό. Από εκεί και πέρα, όπως φέτος έτσι και τη νέα χρονιά θα υπάρξει συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα όσον αφορά τις ομάδες των Κ12 και Κ14. Ενώ παράλληλα, θα δοθεί έμφαση και στις ακαδημιες.

-Για την πορεία την περσινή. Έχετε μείνει ικανοποιημένος:

Από την προσπάθεια που έγινε και έτσι όπως έγινε είμαι ευχαριστημένος. Από τα αποτελέσματα περίμενα κάτι παραπάνω. Άλλα ίσως ήταν μια χρονιά που βγάλαμε πολλά συμπεράσματα για το άμεσο μέλλον.Θετική ήταν η παρουσία των Κ12 και Κ14 που είχαν ανταγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με άλλα νησιά που ήταν πρωταγωνιστές τα προηγούμενα χρόνια.

-Σε σχέση με την Α' κατηγορία ο Παμμηλιακός είναι σύμφωνος;

Πιστεύω ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

DSCN0151

-Συμφωνείτε ότι από του χρόνου θα δημιουργηθούν δυο κατηγορίες

Εάν είναι για το καλό ας γίνει αλλά με προϋποθέσεις. Αλλά όλα είναι θέμα συγκοινωνίας. Δεν μπορώ να είμαι στη Μήλο και να παίξω με Άνδρο και Τήνο.

-Ποια είναι η πρόταση σας προς την ΕΠΣ Κυκλάδων;

Θα πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος ώστε να παίρνουν οι ομάδες περισσότερες επιχορηγήσεις από την Ομοσπονδία. Σε πολλά πράγματα από την ΕΠΣ Κυκλάδων είμαστε ευχαριστημένοι και κυρίως από την ελάφρυνση των εξόδων όσον αφορά τη διαιτησία και σε μερικές περιπτώσεις με τα έξοδα μετακινήσεων. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι όπως διανυκτερεύουμε αρκετές φορές στην Πάρο, το ίδιο να γίνεται από τις Παριανές ομάδες, ούτως ώστε να διευκολύνονται η διεξαγωγή των αγώνων.

Θα πρέπει το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο να μην σταματήσει γιατί δημιουργεί προβλήματα και θα πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό. Ενω φέτος ξεκίνησαν όλα καλά, από τη στιγμή που σταμάτησε ήρθαν τα πάνω κάτω. Πρέπει να γίνεται πιο σωστός προγραμματισμός των ορισμών και των ταξιδιών σε όλα τα πρωταθλήματα. Η κάθε ομάδα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της.

-Δυο λόγια γα την τελετή λήξης των ακαδημιών;

Η εκδήλωση ήταν καλή αλλά η ανταπόκριση μηδαμινή. Εμείς σαν διοίκηση κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Προγραμματίσαμε μια τελετή λέξης που δεν θεωρούμε ότι δεν έχει ξαναγίνει στη Μήλο. Τιμήσαμε τους παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά στο Μηλέικο ποδόσφαιρο. Τους πολύτιμους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, φέρνοντας στο νησί δυο δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Ειλικρινά δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτή την προσπάθεια σαν διοίκηση. Επι τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Imerys ειδικά τον κ. Σανούδο και την κα. Βόγλη για τη στήριξη τους σε όλο αυτό το εγχείρημα, το συνεδριακό κέντρο Μήλου και ειδικά τον κ. Καντσό για την παραχώρηση του χώρου και την παρουσίαση, τον ΑΒ market , το Athina Travel και την Αθηνά Σούλη, το ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ του κ. Μωραϊτη. Τέλος ευχαρίστώ τον Ανδρέα Μπονόβα και Παναγιώτη Κελεσίδη, τον δημοσιογράφο, Νίκο Σταματέλο, το sportcyclades.gr και το εστιατόριο “Γλαρονήσια” και τον Πέτρο Βαμβακάρη και εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην γιορτή του Παμμηλιακού και του Μηλεικου ποδοσφαίρου.

36662256_1872603363043171_3707641517683245056_o.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares