Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 21:53

Καμπουράκης: Πολύ σημαντικό δύο ομάδες από την Σαντορίνη να εκπροσωπούν τις Κυκλάδες

Ο πρόεδρος του Πανθηραϊκού Νίκος Καμπουράκης μίλησε στο SDNA για τους στόχους της ομάδας του την νέα χρονιά, την χρονιά που έφυγε αλλά και για την παρουσία του Αντρέα Σκέντζου στην τεχνική ηγεσία των νησιωτών.

Βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ομάδας του ούτε λίγο, ούτε πολύ 18 ολόκληρα χρόνια όπου και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική στην οποία θα συμμετάσχει για τρίτη σερί σεζόν.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Πανθηραϊκού Νίκο Καμπουράκη, ο οποίος μίλησε στο SDNA τόσο για την κατάληψη της τρίτης θέσης την σεζόν που ολοκληρώθηκε, τις μέχρι τώρα μεταγραφές που έχουν γίνει αλλά και για το νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής .

«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός. Ασχολήθηκα με τον Πανθηραϊκό και εκτός από την θέση του προέδρου έχω περάσει και από αυτή του μέλους του Δ.Σ. όταν η ομάδα ήταν στην Δ΄Εθνική για 8 χρόνια και για 1 χρόνο στο Περιφερειακό. Οπότε η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και τον Πανθηραϊκό είναι δεδομένη. Δεκαοκτώ χρόνια είναι πολλά για να είσαι πρόεδρος, αλλά αφού ο κόσμος το θέλει και το αποδεικνύει συν την στήριξη των συνεργατών που υπάρχει ηγούμαι της προσπάθειας αυτής».

Ο Πανθηραϊκός την περυσινή σεζόν κατέλαβε την τρίτη θέση στον 7ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ποιο ήταν το μυστικό της πετυχημένης αυτής πορείας;

«Παρόλο που στον πρώτο γύρο η ομάδα δεν είχε μια καλή πορεία έγιναν διορθωτικές κινήσεις τον Δεκέμβριο με αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο αλλά και στους παίκτες. Έπειτα από τις κινήσεις αυτές η ομάδα ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με την Χαλκίδα».

Πόσο δύσκολο είναι για μια νησιωτική ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ΄Εθνικής;

«Είναι πολύ δύσκολο καθώς απαιτούνται αρκετές πολλές θυσίες, ειδικά σ΄ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις. Φέτος ήμασταν σε έναν όμιλο όπου συμμετείχαν ομάδες από την Αργολίδα, την Εύβοια, την Ανατολική Αττική και την Λέσβο. Αυτό είχε σαν συνέπεια κάθε ταξίδι να κρατά από 2-4 μέρες, με αποτέλεσμα τα έξοδα να είναι πολλά και ο προϋπολογισμός των νησιωτικών ομάδων να είναι αυξημένος έναντι των ομάδων της ηπειρωτικής χώρας».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για την νέα χρονιά;

«Καταρχήν ξεκινάμε με στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Με δεδομένο ότι πλέον ο Πανθηραϊκός έχει την εμπειρία της κατηγορίας μπορεί να κάνει την νέα σεζόν το βήμα παραπάνω;

«Σίγουρα μπορεί καθώς έχουμε αποκτήσει την εμπειρία. Φέτος για τρίτη σερί χρονιά θα παίξουμε στην Γ΄Εθνική. Έχουμε έναν κορμό από πέρυσι. Η ομάδα ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί ακόμα. Παρέμεινε ο ίδιος προπονητής οπότε πιστεύουμε ότι φέτος έχουμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο».

Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς έσοδα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ομάδα σας προκειμένου να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Σίγουρα το να έχουν οι ομάδες μόνο έξοδα και όχι έσοδα δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αρκετές ομάδες είτε δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, είτε κάποια στιγμή αποχωρούν. Εμείς από την πλευρά μας και με την βοήθεια του κόσμου μας είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Υπάρχει στήριξη από την πλευρά του κόσμου ως προς την ομάδα;

«Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα τόσο με την παρουσία του στα εντός έδρας παιχνίδια, όσο και οικονομικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αν αναλογιστούμε ότι σε ένα μικρό νησί υπάρχουν 2 ποδοσφαιρικές ομάδες στην Γ΄Εθνική (Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου) και ο ΑΟ Θήρας στην Α1 Βόλεϊ Γυναικών γίνεται αντιληπτό, ότι ο κόσμος στηρίζει τον αθλητισμό με συνέπεια να υπάρχει αθλητική άνοιξη έναντι άλλων νησιών των Κυκλάδων».

Στον πάγκο της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται ο Αντρέας Σκέντζος. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να ανανεώσετε την συνεργασία σας μαζί του;

«Ήταν η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε την περυσινή χρονιά, αλλά και το έργο που επέδειξε στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος».

Το γεγονός ότι ο Αντρέας Σκέντζος έχει παραστάσεις τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής από τα μεγάλα σαλόνια μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της;

«Έχει βοηθήσει και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο καθώς έχει την εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα και σαν παίκτης και σαν προπονητής που έχει διατελέσει. Είναι νέο παιδί και με τις γνώσεις του μας βοηθά να κινούμαστε σε επαγγελματικά επίπεδα, καθώς είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο».

Με βάση τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο πήχης για την νέα χρονιά έχει ανέβει;

«Έχει ανέβει και πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμα 2 κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, οπότε θα μπορούμε να πούμε πως πάμε για κάτι καλύτερο φέτος».

Του χρόνου η Σαντορίνη θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο ομάδες στην Γ΄Εθνική, μετά και την άνοδο της Θύελλας Καμαρίου. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το νησί;

«Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν 2 ομάδες από την Σαντορίνη στην Γ΄Εθνική και να εκπροσωπούν τις Κυκλάδες. Από την στιγμή που θα είμαστε στον ίδιο όμιλο, αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί και οι δύο».

Το επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατά την γνώμη σας θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο;

«Νομίζω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό εάν ισχύσουν οι πληροφορίες που θέλουν τους ομίλους να είναι ίδιοι με πέρυσι, καθώς υπάρχουν ορισμένες ομάδες όπως ο Αιολικός, η Χαλκίδα, ο Παναργειακός, ο Αχαρναϊκός και η Ερμιονίδα είναι κάτι που δείχνει ότι το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares