Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 19:53

Συστάθηκε η επιτροπή που θα καθορίσει τους ομίλους

Η μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά» του καλοκαιριού για την ΕΠΣ Κυκλάδων δεν είναι άλλη από την συγκρότηση των ομίλων.

Να είναι 3 με τις δυτικές Κυκλάδες μόνες; Να είναι 3 όπως ήταν και πέρυσι ή να είναι 2 που ήταν και η τελευταία σκέψη που έπεσε στο τραπέζι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων;

Ναι καλά διαβάσατε… Από την συμμετοχή των Παριανών ομάδων στον όμιλο που συμμετέχουν Νάξος, Ίος και Σαντορίνη ή την δημιουργία ομίλου Δυτικών Κυκλάδων, πλέον έχουμε στο τραπέζι ακόμη ένα ενδεχόμενο… Αυτό της δημιουργίας 2 ομίλων.

Η αρχική σκέψη αφορά σχέδιο 2 ομίλων από 10 ομάδες ο καθένας, με τις 2 πρώτες κάθε ομίλου να δημιουργούν τον όμιλο των μπαράζ του πρωταθλήματος, τις ομάδες των θέσεων 3-5 να παραμένουν στην Α΄κατηγορία και τους 5 τελευταίου να υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία που θα υπάρχει από τη σεζόν 2019-2020.  

Οι αντιδράσεις

Η δημοσίευση όλων των σεναρίων που υπάρχουν και των σκέψεων γίνεται από εμάς για έναν και μοναδικό λόγο που δεν είναι άλλος από την διαβούλευση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ενδεχομένου για τη δημιουργία ομίλου των Δυτικών Κυκλάδων, όπου οι 4 ομάδες αντέδρασαν με τοποθέτηση τους στο sportcyclades.gr (Παμμηλιακός, ΑΟ Σερίφου, ΑΠΣ Κύθνου και Πανσιφναϊκός).

Όπως είναι λογικό οι αντιδράσεις αυτές δεν περνούν απαρατήρητες από την διοργανώτρια, η οποία σίγουρα επιθυμεί την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος που δεν θα είναι γεμάτο προβλήματα όπως ήταν το περσινό λόγο της παύσης του πλοίου που εξυπηρετούσε τις ομάδες στον 2ο όμιλο.

Στο αίτημα όμως των ομάδων για εύρυθμη λειτουργία υπάρχει και ο αντίλογος… Έχουμε δρομολόγια να βγάλουμε εις πέρας το δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης; Είμαστε διατεθειμένοι να διανυκτερεύσουμε και να πληρώσουμε πολλές φορές υπέρογκα έξοδα; Θα οργανωθούμε επιτέλους για να αιτηθούμε μαζικά την κάλυψη των νησιών με δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα;

Η κριτική είναι πολύ καλή και άκρως δημοκρατική διαδικασία, όπως είναι και η δημόσια αντίδραση. Όμως η καλύτερη λύση στα προβλήματα μπορεί να έρθει μέσα από προτάσεις και γόνιμο διάλογο.

Παρόντας σε ακόμη μία γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων, με λύπη μου διαπίστωσα ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά από κανένα άμεσα ενδιαφερόμενο σωματείο σχετικά με το θέμα του ακτοπλοϊκού.

Και αναρωτιέμαι… μήπως θα πρέπει να κινητοποιηθούμε;

Η επιτροπή

Και επιστρέφουμε στην συνεδρίαση της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου επιτέλους μετά από χρόνια συζητήσεων αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ειρηναίο Φρέρη και μέλη εκπροσώπους σωματείων από τις Δυτικές Κυκλάδες.

Αντικείμενο αυτής της επιτροπής δεν θα είναι άλλο από την πραγματοποίηση επαφών με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και το υπουργείο που θα έχουν απώτερο σκοπό την δέσμευση για κάλυψη δρομολογίων καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, όπως και το ενδεχόμενο οικονομικών ελαφρύνσεων μέσο περαιτέρω εκπτώσεων.

Η σύσταση αυτής της επιτροπής είναι ότι πιο δραστικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε και η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει σε αυτή την επιτροπή ώστε να δυναμώσει η φωνή της και η επιρροή της.

Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πλοιοκτήτες αν καταλάβουν ότι οι Κυκλάδες δεν είναι μόνο ο καλοκαιρινός τουρισμός… είναι και ο χειμωνιάτικος τρόπος ζωής στα νησιά μας, ο οποίος στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αθλητική δραστηριότητα, η οποία είναι το οξυγόνο της νεολαίας μας.

Και κλείνω όπως ξεκίνησα, δηλαδή με τα σενάρια της δημιουργία των ομίλων. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η επιτροπή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τελικά το πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019. Όλοι μας περιμένουμε ωραία νέα για να δούμε επιτέλους μία αγωνιστική σεζόν χωρίς προβλήματα και χωρίς ομάδες που γίνονται έρμαια των δρομολογίων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό  έργο αυτής της επιτροπής.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares