Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 14:14

Έτσι θα αλλάξει επίπεδο το μπάσκετ στην Ίο

Εξαιρετικά δύσκολο να κατέβει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων η ομάδα μπάσκετ του ΑΣ Ίου και τη νέα σεζόν. Το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιος προπονητής στο νησί με άδεια, αλλά και τα υπέρογκα ποσά, για τα δεδομένα του συλλόγου, που ζητούν προπονητές που έχουν χτυπήσει την πόρτα τους, καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των διοικούντων την ομάδα, ώστε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.

ios_12.jpg

Παρόλα αυτά, για ακόμη μία χρονιά οι αθλητές του κυκλαδίτικου συλλόγου θα κατέβουν στο τοπικό πρωτάθλημα της Σαντορίνης που διεξάγεται κάθε χρόνο, το “Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League” με το όνομα “Πειρατές”. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργά 22 δελτία αθλητών στο τμήμα μπάσκετ από τα οποία 7 είναι Κορασίδων, 6 είναι Ανδρών και 9 Παιδοεφηβικού.

ios_4.jpg

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όμως, υπάρχει κάτι που φαίνεται πως αλλάξει άρδην την ιστορία του αθλήματος του μπάσκετ στη Νιο. Ο λόγος για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ. Ήδη οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν βρει τον χώρο, δίπλα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου στην περιοχή του Κάμπου, έχουν βγάλει τοπογραφικό και το έχουν αποστείλει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τους υποσχέθηκαν πως από τις αρχές του 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο 400 περίπου θέσεων!

ios_8.jpg

Ένα έργο που αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στο νησί, κάτι που παραδέχεται και ο γενικός γραμματέας του ΑΣ Ίου, ο Κώστας Καραμπίκας, ο οποίος μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά.

-Τι θεωρείς πως λείπει από το νησί της Ίου ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο το άθλημα του μπάσκετ;

«Εκτιμώ, πως από την Ίο λείπει κάποιος γυμναστής με ειδικότητα μπάσκετ για να ασχοληθεί με το άθλημα και φυσικά το κλειστό γυμναστήριο που θεωρώ ότι είναι το πιο απαραίτητο πράγμα στα νησιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το Χειμώνα. Ας μην ξεχνάμε πως πριν την κατασκευή κλειστού γηπέδου κανένα νησί δεν είχε κάνει κάτι αξιόλογο στο θέμα του αθλητισμού. Στο νησί μας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα. Πέρυσι είχαμε διοργανώσει το “3on3” με επαγγελματίες αθλητές όπως οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Παππάς, Παπανικολάου, Κακιούζης και κάθε χρόνο διοργανώνουμε μπάσκετ καμπ με συμμετοχή αθλητών ηλικίας 6 – 15 ετών με υπεύθυνο τον πρώην αρχηγό της εθνικής Ελλάδος, τον Μιχάλη Κακιούζη. Φέτος, είναι το όγδοο καμπ σε συνεργασία με την επιχειρηματία Βασιλική Πετρίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά ως σύλλογος».

ios_7.jpg

-Η κατασκευή του κλειστού γηπέδου νομίζεις πως θα προσελκύσει περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ;

«Ναι. Θεωρώ ότι με την κατασκευή του γηπέδου θα έρθουν ακόμη πιο πολλά παιδιά κοντά μας και θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να συμμετέχουμε κι εμείς στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΚ με αθλητές από το νησί μας».

ios_5.jpg

-Υπάρχει το σκεπτικό να γίνει κάποια συγχώνευση με μία άλλη ομάδα από τον νομό των Κυκλάδων;

«Πολύ δύσκολο. Η μετακίνηση από το νησί την περίοδο του Χειμώνα είναι δύσκολη λόγω των ελάχιστων δρομολογίων και για αυτό δεν σκεπτόμαστε το ενδεχόμενο να δηλώσουμε έδρα σε κάποιο άλλο νησί. Επίσης, τα οικονομικά έξοδα είναι πολλά και οι μετακινήσεις δαπανηρές».

ios_6.jpg

ios_9.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares