Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 14:24

Ψαρόπουλος: Μετά τις συμμετοχές θα συγκροτηθούν οι όμιλοι

Πολύτιμες απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όλες τις ομάδες της Γ΄Εθνικής, αλλά και αυτές που έχουν ως στόχο την άνοδο από το τοπικό έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής της Γ΄Εθνικής, κ. Σταύρος Ψαρόπουλος σε δηλώσεις που παραχώρησε στο sportcyclades.gr.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Ψαρόπουλος είναι το πλέον περιζήτητο άτομο αυτό το διάστημα, καθώς πολλά είναι τα σενάρια που πλανιούνται σχετικά με την κατάρτιση των ομίλων στον χώρο του διαδικτύου, με τον ίδιο πάντως να βάζει ένα τέλος σε όσα γράφονται:

«Αυτά που γράφονται και ακούγονται είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, επιθυμίες ή εξυπνάδες», επισήμανε ο κ. Ψαρόπουλος όταν των ρωτήσαμε πιο από τα σενάρια που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας ισχύει και συνέχισε αιτιολογώντας την τοποθέτηση του:

«Ούτε εγώ ο ίδιος έχω πιάσει ακόμα το μπλοκάκι μου να κάνω υπολογισμούς, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές ομάδες που οι συμμετοχή τους δεν είναι βέβαιοι. Όπως έχω πληροφορηθεί, οι πρωταθλητές: Χίου, Σάμου και Λέσβου δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄Εθνική, ενώ υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι υπό σκέψη. Πως μπορώ εγώ λοιπόν ή η επιτροπή να καταρτίσει ομίλους εφόσον δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν;»

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα οι όμιλοι να μείνουν ως έχουν, ο κ. Ψαρόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Πρώτα θα έχουμε τις συμμετοχές και μετά θα έχω μία πλήρη εικόνα».

Οικονομική ενίσχυση

Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, ο κ. Ψαρόπουλος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιώτικα σωματεία σε σχέση με τα υπέρογκα κόστη που έχουν οι μετακινήσεις και οι διαιτησίες, που πολλές φορές είναι υπερτριπλάσιες από αυτά που έχουν να πληρώσουν ομάδες του κέντρου.

Άλλωστε το θέμα της οικονομικής ανισότητας είναι κάτι που έχει θιγεί και από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Φρέρη, όπως και από άλλους προέδρους των νησιωτικών ενώσεων.

Πολλά είχαν ακουστεί σχετικά με τις οικονομικές διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο την στήριξη των ομάδων από τα νησιά, όμως η ΕΠΣ Λέσβου με μία επιστολή – πρόταση (η επιστολή) προς την ΕΠΟ που απεστάλη τον Ιούλιο φαίνεται να παίρνει ενεργό ρόλο και πλέον να αναφέρεται σε συγκριμένα θέματα και τρόπους που θα αποτελούσαν ανάσα για τις ομάδες.

Η θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, αλλά πολύ περισσότερο αυτή του προέδρου της επιτροπής της Γ΄ Εθνικής, επιφορτίζουν περισσότερο το αίσθημα καθήκοντος του κ. Ψαρόπουλου, ο οποίος επιζητά συστηματικά λύσεις για την στήριξη των νησιωτικών συλλόγων: «Προχωράμε στη συγκρότηση ενός πλάνου για την στήριξη των συλλόγων, πράγμα που βλέπει με θετικό μάτι και ο πρόεδρος κ. Γραμμένος», είπε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, συνεχίζοντας: «Είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των διαιτητών προς τα νησιά, πράγμα που ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό τα εξομολόγα που πλήρωναν οι ομάδες. Από εκεί και πέρα εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καλυφθούν τα έξοδα για τουλάχιστον 3 με 5 μετακινήσεων των νησιωτικών συλλόγων, πράγμα που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Αν πετύχουμε αυτές τις παροχές, τότε θα έχουμε μία πολύ σημαντική ανάσα για όλες τις νησιώτικες ομάδες που συμμετέχουν στη Γ΄Εθνική και θα καλυφθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό η ανισότητα που σίγουρα υπάρχει».

Μικτές

Σχετικά με το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που φέτος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε 2 αγωνιστικές, ο κ. Ψαρόπουλος φάνηκε θετικός, καθώς είναι εκείνος που ανταποκρίθηκε θετικά στην σχετική πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Ειρηναίος Φρέρης: «Σχετικά με το θέμα του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων είμαστε θετικοί και επιδιώκουμε να γίνει σε 2 αγωνιστικές. Θα περιμένουμε να βγει η προκήρυξη και μετά θα έχουμε νέα. Πάντως αν γίνει σε 2 φάσεις είναι αλήθεια ότι η πρώτη αγωνιστική θα προτείνουμε να γίνει στο νησί της Λήμνου».

Κύπελλο Ελλάδας

«Είναι πολύ σημαντικό το βήμα με τη συμμετοχή των Κυπελλούχων των ενώσεων στο Κύπελλο Ελλάδας» είπε ο κ. Ψαρόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν τα σωματεία: «Κάθε σωματείο θα λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό όσο προχωράει στον θεσμό, πράγμα που θα καλύψει, αν όχι το σύνολο, ένα μεγάλο μέρος των εξόδων».

Κυρώσεις

Τέλος ο κ. Σταύρος Ψαρόπουλος φάνηκε ενοχλημένος από το φαινόμενο που βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όπου αρκετές πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, στη συνέχεια δην δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: «Κάθε ομάδα που βγαίνει πρωταθλήτρια θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Υποτίθεται ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός. Είναι έγκλημα αυτό που παρατηρούμε να γίνεται, καθώς εκτός των άλλων στερεί το δικαίωμα συμμετοχής από άλλες ομάδες που θα το ήθελαν πολύ. Στην ΕΠΣ Λέσβου είχαμε προβλέψει σε τέτοια περίπτωση να υπάρχουν κυρώσεις. Το ίδιο θα εισηγηθώ σε όλες τις ενώσεις, αφού το θεωρώ πολύ δίκαιο μέτρο».

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares