Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 18:20

Μανταφούνης: Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να έχει... φύλλο

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ο Δημήτρης Μανταφούνης θα συνεχίσει να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσίας της Άνω Μεράς αφού αποδέχτηκε την πρόταση ανανέωσης της διοίκησης.

Ο πρώην τερματοφύλακας δείχνει διατεθειμένος να ανεβάσει το επίπεδο του συλλόγου μέσω της σκληρής δουλειάς γνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι αρκετές αφού σίγουρα το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένο στη χώρα μας.

Το sportcyclades.gr επικοινώνησε με τον κ. Μανταφούνη ο οποίος μίλησε για τα σχέδια του με το σύλλογο της Μυκόνου δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δημιουργία ακαδημιών για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την γυναικεία ομάδα της Άνω Μεράς;

''Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η ομάδα. Αισθάνομαι ότι φέτος τουλάχιστον ο βασικός στόχος και το μεγάλο μας στοίχημα σαν ομάδα θα ειναι η Ακαδημία. Τα μικρά κορίτσια που θα πλαισιώσουν και θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου και άμεσα θα προωθηθούν στην α' ομάδα. Στόχος με λίγα λόγια αποτελεί να ενώσουμε δυο τμήματα με ένα κοινό στόχο, την ακαδημία και την α' ομάδα''. 

Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες;

''Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και με το κομμάτι της Άνω Μεράς και με το κομμάτι του Περσέα Σύρου και με τα άλλα τμήματα που αρχίζουν και φαίνονται, δείχνει ότι χτίζεται ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον για το γυναικείο ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες. Θα μπορούμε αργότερα να λέμε ότι σαν Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, έχουμε βάλει ένα λιθαράκι και εμείς. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο εύκολο για τις υπόλοιπες ομάδες και θα αποτελέσει μια νέα επιλογή για τα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Άποψη μας σαν σύλλογος είναι ότι το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να έχει φύλλο.

Για τη δημιουργία τμημάτων υποδομής στην γυναικεία ομάδα;

Όπως είπα και προηγουμένως είναι ένα στοίχημα για εμάς. Θέλουμε να φέρουμε τα κορίτσια από μικρά να γνωρίσουν το άθλημα. Πρέπει να δουν αυτό που προάγει το ποδόσφαιρο ,την άμιλλα, τον καλό συναγωνισμό ,τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό σαν ομάδα. Θέλουμε σαν παιδαγωγοί πρώτα να κατορθώσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο κομμάτι της συνέχειας και της διάρκειας. 

Τι κέρδος μπορεί να έχει το γυναικείο ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες;

Ένα άθλημα όπου υφίσταται μόνο θετικά πράγματα μπορεί να δώσει. Γενικά το ποδόσφαιρο σαν άθλημα καλώς ή κακώς είναι μια μορφή και αθλητισμού και προϊόντος. Αυτό το προϊόν εάν το έχεις μόνο στα αστικά κέντρα έχει μικρή ημερομηνία λειτουργίας. Εαν το κομμάτι μπορέσεις να το διαμοιράσεις σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας θα έχεις καλύτερες παίκτριες που θα μπορείς να τις φέρεις από τη βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα. Εάν υπάρχουν ομάδες στις Κυκλάδες θα μπορεί μια ποδοσφαιρίστρια να παίξει σε ανώτερο επίπεδο στο άμεσο μέλλον με σωστή δουλειά.

Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας;

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη μας συγκέντρωση και από Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε και επίσημα τις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου έχουμε τις εργομετρικές δοκιμασίες. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της σωστής προπόνησης. Πρέπει να στηριχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο σε σωστές βάσεις. Πρέπει να έχουμε άρτια φυσική κατάσταση και τεχνική και τακτική. Όπως θα έκανε προετοιμασία μια ομάδα ανδρική που θα συμμετείχε στην Γ' Εθνική με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσουμε εμείς.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares