Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 12:32

Στρατούρης: Στο.. dna του Πανναξιακού ο πρωταθλητισμός

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Νίκος Στρατούρης θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με την Πορτάρα στο στήθος.

DSC_0091.jpg

Ο ακραίος μπακ-χαφ αποτελεί από τους ποδοσφαιριστές που με την εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια που θα καταβάλει ο ιστορικός σύλλογος στο ερχόμενο πρωτάθλημα.
Βαδίζοντας στο 35ο έτος της ηλικίας, αλλά έχοντας το σθένος και την ικανότητα να σταθεί επάξια στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, ο Στρατούρης θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στη... φαρέτρα του Νόνι Λίμα.
Με θητεία σε Πανναξιακό, Αριάδνη, Αγερσανί, Καρτεράδο, ΑΜΣ Φιλωτίου και ΠΑΣ Νάξου, ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής έχει διαγράψει αρκετές συμμετοχές και γνωρίζει πολύ καλά τα... δύσκολα μονοπάτια του πρωταθλήματος.

DSC_0013.jpg

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Νικο Στρατούρη ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο sportcyclades.gr μιλώντας για τη νέα σεζόν, την έλευση του Νόνι Λίμα, τον κόσμο της ομάδας και τη συνεργασία που έχει ο Πανναξιακός σε επίπεδο ακαδημιών με τον Ολυμπιακό.

DSC_0202.jpg

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Πανναξιακού για τη νέα χρονιά;
Η ομάδα του Πανναξιακού πάντα στοχεύει ψηλά. Ετσι και φέτος στόχος αποτελεί ο πρωταθλητισμός. Θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Πανναξιακός πιστεύω ότι και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως επιτάσσει η ιστορία του ανεξάρτητα από την κατηγορία που συμμετέχει.

-Σε σχέση με τα τελευταία χρόνια τι έχει αλλάξει στην ομάδα φέτος που δείχνει ότι κάνει μια νέα αρχή;
Από πέρυσι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια που αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες, στοιχείο που είχε χαθεί από την ομάδα και είναι βασικό για τον εκάστοτε σύλλογο. Έχουν έρθει αρκετά παιδιά από το νησί κάτι που επίσης είχε εξαλειφθεί. Είχαν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες που πλέον επέστρεψαν. Υπάρχει πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα, με δεδομένο ότι όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε χρόνια.

-Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Πανναξιακός για να πρωταγωνιστήσει φέτος;
Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, να ανταποκρινόμαστε στις προπονήσεις και μέσω της δουλειάς να εφαρμόζουμε κάθε Κυριακή αυτά που μας ζητάει ο προπονητής.

-Ένα σχόλιο για την επιστροφή του Νόνι Λίμα στην ομάδα;

Σίγουρα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής σε μια ομάδα περιμένεις να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Είναι ένα πρόσωπο που έχει σταθεί δίπλα σε καταξιωμένος τεχνικούς το διάστημα που εργάστηκε στον Πανιώνιο και εμπνέει το σεβασμό με δεδομένο ότι αποτελεί και γνώστη του αντικειμένου. Περιμένουμε όλοι από αυτόν να πάρουμε πράγματα, να μας βοηθήσει και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

DSC_0176.jpg

-Ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσετε τη νέα αγωνιστική περίοδο;

Όλες οι νησιώτικες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσον αφορά το κομμάτι των ταξιδιών αφού υπάρχουν αρκετά έξοδα και ανά 15 ημέρες μπαίνεις σε ένα καράβι και ταξιδεύεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας οικονομικός προϋπολογισμός επιπλέον. Υπάρχει πρόβλημα γηπεδικό αφού αναγκαζόμαστε να κάνουμε προπόνηση σε πλαστικό γήπεδο και να αγωνιζόμαστε στο ΔΑΚ που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα. Από εκεί και πέρα, αρκετά παιδιά δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο και όπως καταλαβαίνεται δίνουμε βάση στην κύρια ενασχόληση μας με αποτέλεσμα να χάνουμε κάποιες προπονήσεις. Θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του συλλόγου και να λειτουργήσουμε ως ομάδα δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτο. 

-Ποια σεζόν θα σου μείνει αξέχαστη από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί;

Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένη χρονιά. Σχεδόν οι περισσότερες σεζόν ήταν θετικές. Είχαμε καλό κλίμα σε όλες τις ομάδες, έκανα φίλους με τους οποίους είμαστε σε επικοινωνία ακόμη και σήμερα και γενικά δεν υπάρχει κάτι αρνητικό για να αναφέρω. Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κακές και καλές στιγμές αλλά κρατάω μόνο τις θετικές αναμνήσεις και τις στιγμές που με βελτίωσαν σαν άνθρωπο. Άλλωστε το ποδόσφαιρο καθημερινά σε διδάσκει. 

-Η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

Η καλύτερη στιγμή για εμένα ήταν το παιχνίδι που είχαμε δώσει όταν αγωνιζόμουν στον Καρτεράδο κόντρα στον Πανθηραϊκό. Φανταστείτε ότι ο Καρτεράδος δεν είχε κερδίσει ποτέ τον Πανθηραϊκό και το έκανε στο συγκεκριμένο ματς με τέρμα δικό μου. Πέρα από αυτή τη στιγμή έγινε σπουδαία προσπάθεια απ' όλους στο σύλλογο αφού φτάσαμε μέχρι τα μπαράζ ανόδου. 

-Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

 Δεν κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Γενικά τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένα και όπως γίνεται αντιληπτό, όσο πέφτει σε επίπεδο του επαγγελματικού επηρεάζεται και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΣ Κυκλάδων αφού υπάρχουν ελλείψεις και γενικά θεωρώ ότι είμαστε πίσω σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας. 

-Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Είναι ένα από τα βασικά κομμάτια για την πορεία της ομάδας μας. Είναι κάτι που ζητάμε και το θέλουμε αυτό, δηλαδή τη στήριξη του κόσμου. Μας δίνει δύναμη και ώθηση. Παρότι έχουν συμβεί πράγματα που τον έχουν απομακρύνει από το γήπεδο, ο Πανναξιακός αποτελεί την ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο νησί και στις Κυκλάδες και θα πρέπει ο κόσμος να τη στηρίζει συνέχεια. Άλλωστε, σε όλες τις ομάδες πυρήνας είναι ο κόσμος ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Ο Πανναξιακός θα παραμένει μεγάλη ομάδα και πάντα ο κόσμος του θα πρέπει να τον στηρίζει. 

DSC_0168.jpg

-Με αφορμή την πορεία της Μικτής Ομάδας που έφτασε στους 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τι έχεις να πεις για το επίπεδο των ακαδημιών στις Κυκλάδες;

Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να βελτιώσουν τις ακαδημίες τους. Γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί το επιπεδο στις αναπτυξιακές ηλικίες. Άλλωστε, ο αθλητισμός μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην κοινωνία. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί να έρθουν τα νεαρά παιδιά στο γήπεδο και να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής γι αυτά.

Τα πρώτα δείγματα γραφης είναι θετικά αφού αρκετοί αθλητες μετακινούνται σε συλλόγους της Σουπερ Λιγκ. Ευχή όλων αποτελεί να αναδειχθούν παίκτες και να αγωνιστούν σε υψηλό επιπεδο αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Κυκλάδες έχουν αρκετό ταλέντο, και αυτό φαίνεται από την πορεία της Μικτής ομάδας. 

-Για την κίνηση του Πανναξιακού να συνεργαστεί με τις υποδομές του Ολυμπιακού;

Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τη διοίκηση της ομάδας και δείχνει ότι θέλει να δώσει βάση στις υποδομές και στα νεαρά παιδιά. Άλλωστε δεν υφίσταται σύλλογος χωρίς να έχει τις δικές του υποδομές. Επίσης ήταν πολύ σημαντική η κίνηση που έγινε και αφορά την επιστροφή του Μανώλη Κατσούλη που είναι ένα πρόσωπο άρτια καταρτισμένο στον τομέα των αναπτυξιακών ηλικιών. Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο και μια μεγάλη... πόρτα για κάθε παιδί που έχει στόχο να αγωνιστεί σε υψηλό επιπεδο.

DSC_0153.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares