Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 17:07

«Syros Aquathlon 2018» Για πρώτη φορά στις Κυκλάδες...

Ναυτικός Όμιλος Σύρου και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρομείς Σύρου» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, διοργανώνουν, αγώνες με την επωνυμία «Syros Aquathlon 2018», στις 14 – 15 και 16 Σεπτέμβρη 2018, οι οποίοι θα στην Ποσειδωνία και τον Φοίνικα.

Οι αγώνες είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους με ή χωρίς δελτίο αθλητή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π.) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ( ΚΟΕ ). Βέβαια όπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές λόγω ότι ο αγώνας έχει ιδιαιτερότητες μιας και συνδυάζει τρέξιμο και κολύμβηση θα υπάρχει πλαφόν στις συμμετοχές. Αυτό για να μπορούν οι διοργανωτές να χρονομετρήσουν σωστά τους αθλητές που θα λάβουν μέρος. Βέβαια θα υπάρχουν και συμμετοχές εκτός νησιού καθώς ήδη έχει δηλώσει και θα έρθει αποστολή του Παναθηναϊκού με 14 άτομα και τον προπονητή. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που κρατήσαμε από τις δηλώσεις που μας έκαναν οι διοργανωτές, είναι πως μεγάλος στόχος είναι η επιτυχία της εκδήλωσης, ώστε στο μέλλον να διεκδικηθεί μία Παγκόσμια διοργάνωση, που θα έχει πολλαπλά ωφέλει για το νησί. Πάντως όπως και να έχει εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία περίοδο μη τουριστική για τη Σύρο και οι αποστολές που θα έρθουν στο νησί θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Η «Κοινή Γνώμη» βρέθηκε στα γραφεία του Ν.Ο. Σύρου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους διοργανωτές του «1ου Syros Aquathlon”. Παρών ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου Γιώργος Φίλιος, ο πρόεδρος των δρομέων Τάκης Παπουτσάς, αλλά και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Τσιργής.

«Ο δήμος είναι πάντα δίπλα στις αθλητικές διοργανώσεις»

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε για τη διοργάνωση και την στήριξη του Δήμου προς τους διοργανωτές.

«Από την πλευρά μας ως Δήμος στηρίζουμε αυτήν την διοργάνωση, αυτό άλλωστε φαίνεται, ότι κι αν μας έχει ζητηθεί το έχουμε προσφέρει καθώς θέλαμε να γίνει πραγματικότητα  το αγώνισμα αυτό. Το 1ο Syros Aquathlon είναι γεγονός και μάλιστα πραγματοποιείται σε μία περίοδο μη τουριστική. Ένας από τους στόχους της διοργάνωσης είναι να τονίσει την προσέλευση των επισκεπτών στα μέσα του Σεπτέμβρη. Είναι ένας συνδυασμός με τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις, καθώς η Σύρος έχει καταφέρει κάθε καλοκαίρι να πραγματοποιεί μεγάλα event. Είμαστε δίπλα στις προσπάθειες του Ν.Ο. Σύρου και προσπαθούμε από την πλευρά μας με όποιες δυνάμεις έχουμε να στηρίξουμε αυτήν την πρώτη διοργάνωση. Θέλουμε να πετύχει  και πραγματικά να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια».

Είναι μία διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά τόσο στο νησί όσο και στον Νομό των Κυκλάδων. Ταυτόχρονα όπως αναφέρετε και παραπάνω γίνεται σε μία περίοδο μη τουριστική για τη Σύρο. Είναι μία καλή ευκαιρία επομένως με την έλευση των αθλητών τόσο από το Νομό όσο κι από την υπόλοιπη Ελλάδα, να δώσει κάποιες μικρές… ανάσες στους τοπικούς επιχειρηματίες. Από την πλευρά σας θα στηρίξετε αυτήν την εκδήλωση και στο μέλλον;

«Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε όλες τις εκδηλώσεις μικρές ή μεγάλες κι αυτό φαίνεται από το σύνολο των αθλητικών δράσεων που έχουν γίνει στο νησί. Ο Ν.Ο. Σύρου είναι ένας πολύ μεγάλος όμιλος και σε ότι πραγματοποιεί ο Δήμος πάντα είναι δίπλα του και τον στηρίζει. Φυσικά και την προσπάθεια των δρομέων Σύρου που είναι συνδιοργνωτές στην εκδήλωση αυτή».

«Για πρώτη φορά στις Κυκλάδες ένας αγώνας Aquathlon»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου Γιώργος Φίλιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και γενικά για το Aquathlon το οποία όπως είναι γνωστό για πρώτη φορά οι κάτοικοι και οι αθλητές του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά.

«Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 1998, όπου και έγιναν τα πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα. Βέβαια είναι χαμηλότερης εμβέλειας από το τρίαθλον και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές όλων των κατηγοριών.  Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις Κυκλάδες καθώς δεν έχει διεξαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Από την πλευρά μας θα κρατήσουμε τον παραδοσιακό στιλ του Aquthlon, δηλαδή, θα υπάρξουν 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο, 1 χιλιόμετρο κολύμβηση κι άλλα 2,5 πάλι τρέξιμο. Είναι το μοναδικό που πραγματοποιείται με τον τρόπο αυτόν στην Ελλάδα και νομίζω πως έχουν απομείνει ακόμη 2 ή 3 στην Ευρώπη. Γιατί οι περισσότερο αποφεύγουν αυτό το στιλ; Γιατί είναι αρκετά δύσκολο στην χρονομέτρηση και δύσκολα οι εταιρίες μπορούν να βγάλουν σωστά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε μιλήσει με τους αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος και μας τόνισαν πως συμφωνούν στον παραδοσιακό στιλ και όχι όπως γίνεται αυτή την περίοδο. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν οργανωτικά προβλήματα. Είναι ένα στοίχημα για εμάς να δούμε αν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από την πλευρά μας έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα καθώς την χρονομέτρηση την έχουν αναλάβει δύο εταιρίες. Ο αγώνας θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό πως απευθύνεται κυρίως στους ντόπιους κατοίκους γιατί ένας αγώνας για να φτάσει να γίνει θεσμός χρειάζεται να έχει τουλάχιστον το πενήντα τις εκατό συμμετοχή από γηγενείς αθλητές. Αν οι συμμετέχοντες είναι όλοι ξένοι τότε δεν θα έχει μέλλον ο εκάστοτε αγώνας. Έτσι, θέλουμε να έρθουν κοντά μας όλοι οι αθλητές, αλλά και ο κόσμος να έρθει να τους παρακολουθήσει από κοντά. Επίσης στους αγώνες θα υπάρχουν διεθνείς κριτές, όσοι κι αν είναι οι συμμετέχοντες. Με συμμετοχή των κριτών κι από την Κολυμβητική Ομοσπονδία μας βοηθά ώστε να γίνει ένας αγώνας σωστός, χωρίς προβλήματα. Τώρα, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή όπως ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα έρθει στη Σύρο με 14 αθλητές και τον προπονητή. Θα έρθουν από την Παρασκευή που έχουμε και τον αγώνα της κολύμβησης. Από εκεί και πέρα για να έχει επιτυχία ο αγώνας θα πρέπει οι συμμετοχές να μην ξεπεράσουν τις 250. Αν ο αριθμός ξεφύγει τότε θα υπάρχουν προβλήματα, γι’ αυτό θα έχουμε πλαφόν συμμετοχών. Ο αγώνας μπορεί να πραγματοποιείται για πρώτη φορά, όμως θα βαθμολογηθούμε από την Ομοσπονδία μοντέρνου τριάθλου κι από την ΚΟΕ, για μία μεγάλη Παγκόσμια διοργάνωση στη συνέχεια».

Επομένως αν και πρώτη διοργάνωση, στόχος σας είναι κάτι μεγαλύτερο;

«Και βέβαια αυτός είναι ο στόχος μας να φέρουμε στο νησί μία Παγκόσμια διοργάνωση. Να φέρουμε ένα πρωτάθλημα και με την βοήθεια των Ομοσπονδιών να κάνουμε κάτι μεγάλο. Το… αγκάθι είναι η χρονομέτρηση, κι αυτό γιατί συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση, τρέξιμο. Να σημειώσω εδώ πως ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου είναι Πιστοποιημένος Φορέας Αθλητικού Τουρισμού  (Α.Τ. 11) , καθώς κατέχει και Ειδική Αθλητική Αναγνώριση για τα αθλήματα του Τριάθλου & της Κολύμβησης (ΙΡ 63) από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Υπεύθυνος διοργανωτής Ναυταθλητικών εκδηλώσεων  ως participant μεταξύ Ευρωπαϊκών Ομίλων και συλλόγων για το πρόγραμμα Erasmus sports+  με έγκριση από την European Commission, με (PIC 924404472).

Οι Αθλητικοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο ''Syros Aquathlon 2018'' δίνουν την δυνατότητα στους  συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι έχουν αγωνιστικά δελτία στα μητρώα της Κ.Ο.Ε. και της Ε.Ο.Μο.Π (εν ενεργεία), να λάβουν βεβαίωση από τον Ν.Ο. Σύρου, για την πιθανή συμμετοχή- εγγραφή τους στις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Κολύμβησης και Τριάθλου».

Aquatlon.jpg

«Έχουμε βάλει… στοίχημα για την επιτυχία του»

Ο Δημήτρης Τσιργής μέλος της οργανωτικής επιτροπής αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι και τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος για την πρώτη αυτή διοργάνωση.

«Όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και οι δρομείς που είναι κοντά μας έχουν δουλέψει πάρα πολύ ώστε η διοργάνωση αυτή να πετύχει. Το πρόγραμμα αναλυτικά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει στην ηλεκτρονική μας σελίδα, όπου εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα και γενικά για τη διοργάνωση. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα κολύμβησης το βράδυ. Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως και σ’ αυτό το κομμάτι θα υπάρχει ελεγχόμενος αριθμός συμμετοχών.  Ο κυρίως αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και η… αυλαία θα πέσει την Κυριακή. Συνολικά οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο είναι πέντε. Η κύρια εκδήλωση που είναι το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα. Θέλω να προσθέσω στο σημείο αυτό πως τόσο στο Kids όσο και στον κύριο αγώνα υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν και ομαδικές συμμετοχές, δηλαδή, άλλος να κάνει το τρέξιμο κι άλλος την κολύμβηση. Όσον αφορά το κομμάτι της κολύμβησης, εμείς ως Ν.Ο. Σύρου έχουμε συμβάλει κυρίως στο τεχνικό κομμάτι, με τον πρόεδρο να έχει τρέξει πάρα πολύ. Είναι ταυτόχρονα πολύ σημαντικό που ο αγώνας αυτός είναι υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν δίνεται εύκολα κι αυτό σημαίνει πως κάτι σημαντικό θα πραγματοποιηθεί. Είναι γνωστό πως εκτός από την Δήμο Σύρου – Ερμούπολης είναι κοντά μας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου και το Λιμενικό ταμείο. Στο τεχνικό κομμάτι της κολύμβησης προσπαθήσαμε σε συνεργασία τόσο με την ΚΟΕ όσο και με την Ο.Μ.Π. να σταθμίσουμε το κομμάτι αυτό γιατί δεν είναι πολύ εύκολο. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα και πιστεύω πως έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε πολύ πάνω σε κάποια κομμάτια και να προσφέρουμε λύσεις μέσα από τις εμπειρίες που υπάρχουν. Αντίστοιχα οι δρομείς έχουν συμβάλει πάρα πολύ στο κομμάτι του τρεξίματος και πιστεύω πως η συνεργασία αυτή θα φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Τέλος, θα πρέπει να τονίσω πως το Aquathlon είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, γιατί είναι πιο εύκολο από το τρίαθλο. Εντάσσετε στο τρίαθλο, δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα, απλά συνυπάρχει και είναι μία εισαγωγή ουσιαστικά του τριάθλου. Όπως για παράδειγμα και το δίαθλο το οποίο είναι τρέξιμο – ποδήλατο».

«Πρόκληση για μας η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του αγώνα»

Οι δρομείς Σύρου συμμετέχουν ενεργά σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, καθώς θα είναι συνδιοργανωτές στο Aquathlon. Ο πρόεδρος των δρομέων Τάκης Παπουτσάς μίλησε για την συνεργασία αυτή και για τον ρόλο που θα έχουν οι ίδιοι στον αγώνα.

«Δεχθήκαμε μία πρόταση πριν από περίπου ένα χρόνο από τον Ν.Ο. Σύρου για συνδριογάνωση του Aquathlon και από την πλευρά μας θεωρήσαμε πως είμαι μία πρόκληση η πρόταση αυτή. Από την πλευρά μας έχουμε αναλάβει και έχουμε ρίξει ταυτόχρονα το βάρος μας στο κομμάτι του τρεξίματος. Ο αγώνας είναι σε έναν φυλασσόμενο δρόμο, παραλιακά και πιστεύω πως είναι μία πανέμορφη, αλλά και ταυτόχρονα εύκολη διαδρομή. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Έπαυλη Τσιροπινά και φτάνει έως το εμπορικό κέντρο του Φοίνικα και επιστροφή πίσω.  Αυτή η διαδρομή είναι 5 χιλιόμετρα και 200 μέτρα. Ο Ν.Ο. Σύρου διαθέτει την τεχνογνωσία στην Θάλασσα με την δική μας εμπειρία στο δρομικό κομμάτι, πιστεύουμε πως θα πάνε όλα καλά και δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Όπως είπε και ο κ. Τσιργής είναι σημαντικό να πετύχει ο αγώνας αυτός ώστε στο μέλλον να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακόμη μεγαλύτερος».

Aquatlon1.jpg

Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων

 1. Syros Aquathlon 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 2500μ τρεξίματος – 1000μ κολύμβησης – 2500μ τρεξίματος
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τ.Κ. Φοίνικα & Τ.Κ. Ποσειδωνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο – 15 Σεπτέμβρη 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 17:00
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Έπαυλη Τσιροπινά (στην Ποσειδώνια)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Το δρομικό μέρος θα διεξαχθεί επί φυλασσόμενης δημοσίας οδού ενώ το
κολυμβητικό, στην παραλία του Φοίνικα – τριγωνική διαδρομή, ορισμένη με σημαδούρες.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες
ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Υπάρχει δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής (2 ατόμων)

2. Syros Aquathlon ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 1260μ κολύμβησης
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τ.Κ. Φοίνικα & Τ.Κ. Ποσειδωνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή – 16 Σεπτέμβρη 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 10:30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εκκίνηση Παραλία Φοίνικα και Τερματισμός Aγκαθωπές ( Παραλία Φετουρή ).
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή θα είναι σε τεθλασμένη γραμμή και ορισμένη με σημαδούρες.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα

3. Syros Aquathlon Kids 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 300μ τρεξίματος – 50μ κολύμβησης – 300μ τρεξίματος
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τ.Κ. Ποσειδωνίας «Παραλία Αγκαθωπών»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρη 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 11:30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία ‘Αγκαθωπών’
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Το δρομικό μέρος θα διεξαχθεί επί φυλασσόμενης δημοσίας οδού ενώ το
κολυμβητικό στην παραλία ‘Αγκαθωπών’ σε ευθεία διαδρομή, ορισμένη με σημαδούρες.
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ: Παρέχεται Δωρεάν
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 λεπτά
ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Υπάρχει δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής (2 ατόμων)

4. Syros Aquathlon Fun Run 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 5200μ τρεξίματος
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Τ.Κ.Ποσειδωνίας & Τ.Κ. Φοίνικα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή – 16 Σεπτεμβρη 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 09:00
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία ‘Αγκαθωπών’
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί επί φυλασσόμενης δημοσίας οδού
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα

5. Syros Aquathlon Night Swimming 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 500μ κολύμβησης (Νυχτερινό)
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Παραλία – Λιμάνι Ερμούπολης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 20:00 (με την δύση του ηλίου)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παραλία – Λιμάνι Ερμούπολης. Θα γίνουν 3 διαφορετικές εκκινήσεις (3 x 50 αθλητές)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ½ ώρα

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares