Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 01:25

Γιώργος Μανδηλαράς: Μεγαλύτερη επιθυμία μου η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες

Οι επιτυχίες του ελληνικού στίβου συνεχίζονται. Μετά την ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου που κατέκτησε πληθώρα μεταλλίων, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε για τρίτη φορά το «διαμάντι» στους αγώνες του Diamond League. 

Ο κλασσικός αθλητισμός στην χώρα μας έχει ανοδική πορεία και απ’ ότι φαίνεται έτσι θα συνεχίσει. Ολοένα και περισσότεροι νέοι αθλητές σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες. 

Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Μανδηλαράς, αθλητής του Πανναξιακού και «χρυσός» στο άλμα εις ύψος στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων, στην Χαλκίδα. Ο 15χρονος άλτης μίλησε στον sport-fm.gr και στον Δημήτρη Μπάφη για τον σύλλογο, για τους στόχους του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όντας αθλητής επαρχιακής ομάδας. 

Στο φετινό πρωτάθλημα πέρασες το 1,85 και κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο, είσαι ευχαριστημένος από την επίδοσή σου, αλλά και από όλη την προετοιμασία για τον αγώνα αυτό; 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη λόγω των τραυματισμών που είχα και το μετάλλιο αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Στόχος μου ήταν να ανεβάσω το περσινό ατομικό μου ρεκόρ, που ήταν 1,81. Στο μυαλό μου είχα σαν στόχο να κάνω τουλάχιστον 1,82 αλλά αντ’ αυτού το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο». 

Ο Πανναξιακός, αν και ομάδα της επαρχίας, έχει αρκετές επιτυχίες σε όλες τις ηλικιακές κλίμακες. Σε τι πιστεύεις ότι βασίζεται η επιτυχία αυτή; 

«Μπορεί να είμαστε σύλλογος της επαρχίας, αλλά δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αυτούς των άλλων πόλεων. Κύριος παράγοντας των επιτυχιών του Πανναξιακού είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πλάτων Τομπάς, ο οποίος είναι κοντά στην ομάδα και την υποστηρίζει ώστε να βρίσκεται στο σημείο αυτό. Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στις ακαδημίες της ομάδας ανεξαρτήτως ηλικίας, αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει την ομάδα να γίνει διαχρονική». 

130739.jpg

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην προπόνηση και την μεταφορά σας σε άλλες πόλεις για αγώνες ; 

«Αρχικά το βασικότερο πρόβλημά μας είναι ότι το στάδιο που προπονούμαστε είναι ανοιχτό οπότε τον χειμώνα μένουμε πίσω στο κομμάτι των προπονήσεων καθώς το γυμναστήριο που έχουμε δεν δύναται να φιλοξενήσει όλους τους αθλητές. Ως προς την μεταφορά μας σε αγώνες δεν αντιμετωπίζουμε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία καθώς και οι γονείς των αθλητών φροντίζουν γι’ αυτό».

Ο δήμος Νάξου, βλέποντας τις προσπάθειες αυτές, στηρίζει την ομάδα του Πανναξιακού; 

«Η μόνη στήριξη από τον δήμο ήταν η αγορά του εξοπλισμού, και πιο συγκεκριμένα του στρώματος που έκανα προπόνηση για το ύψος. Το προηγούμενο ήταν αρκετά παλιό, αλλά πιστεύω ότι και η πρόσφατη επιτυχία μου βοήθησε σε αυτό. Σημαντική στήριξη όμως έχουμε και από τους χορηγούς της ομάδας που είναι κοντά μας όλη την διάρκεια της σεζόν». 

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι πλέον αθλήτρια του Πανναξιακού. Εσύ που έχεις το προνόμιο να αγωνίζεσαι στην ίδια ομάδα μαζί της, μπορείς να μου πεις την άποψή σου για εκείνη; 

«Είναι καταπληκτική αθλήτρια, έχει προσφέρει πολλά στον Πανναξιακό και είναι κοντά στην ομάδα. Μπορεί να μην επισκέπτεται συχνά την Νάξο αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα πάει στα σχολεία του νησιού για να μιλήσει με τους μαθητές. Τον Σεπτέμβρη την περιμένουμε εδώ, καθώς θα έρθει για να προπονηθεί στο στάδιο της Νάξου. Είναι μία σοβαρή αθλήτρια γι’ αυτό είναι πρώτη στην Ελλάδα». 

130729.jpg

Πρόσφατα ο ελληνικός κλασσικός αθλητισμός γνώρισε πολλές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Μπορεί η ομοσπονδία να στηρίξει την νέα γενιά των αθλητών ώστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες αυτές; 

«Πιστεύω πως με μικρή προσπάθεια μπορούν να γίνουν μεγάλα πράγματα. Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να βγάλει πρωταθλητές, αρκεί οι αρμόδιοι να το αντιληφθούν και να δώσουν την απαραίτητη βοήθεια. Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο αλλά ελπίζω στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα». 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; 

«Αρχικά θέλω να αφοσιωθώ στο σχολείο και τις προπονήσεις και θα δώ τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Μεγαλύτερη επιθυμία μου όμως είναι η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς αγώνες, ειδικά αν το στάδιο που τους φιλοξενεί είναι με μπλε ταρτάν γιατί αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει».

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares