Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 07:24

Ήρωες οι Κυκλαδίτες διαιτητές

kyros-vassaras

Ο Κύρος Βάσσαρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους διαιτητές των Κυκλάδων, λέγοντας μάλιστα ότι είναι ήρωες.

Αναλυτικά είπε: «Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων χαρακτήρισα τους Κυκλαδίτες διαιτητές ήρωες, διότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με κυριότερο αυτό της μετακίνησης, αλλά και της ανάδειξής τους ώστε να μπορούν να σφυρίζουν σε εθνικά πρωταθλήματα. Αυτά τα προβλήματα είναι σημαντικά και αποθαρρύνουν τους νέους διαιτητές. Για να γίνεις διαιτητής στις Κυκλάδες πρέπει να έχει μεγάλο σθένος ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Από την άλλη, κακά τα ψέματα, δεν είναι μικρός ο αριθμός που υπάρχει στις Κυκλάδες και ευελπιστώ να υπάρξουν ακόμα περισσότεροι ώστε να μπορεί η Επιτροπή διαιτησίας να επιλέγει όλους όσους έχουν τα φόντα για μεγαλύτερες διακρίσεις. Σκοπός μας είναι να αγωνίζονται όλοι γιατί στον αθλητισμό έχουν δικαίωμα όλοι».

Για τα κίνητρα στους νέους διαιτητές, αλλά και για τον αποκλεισμό τους από τους ορισμούς τους στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ο αρχιδιαιτητής είπε τα εξής: «Ένα άλλο θέμα που προσπαθώ να κάνω και μπορώ να βάλω και την Ομοσπονδία (ΕΠΟ) στο πρόβλημα, είναι ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Διότι τα έξοδα μετακίνησης είναι πάρα πολλά για αγώνες στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος, οπότε εκεί θέλω και ζητάω τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στην κάλυψη κάποιον εξόδων, ώστε να μπορούν οι διαιτητές των Κυκλάδων να είναι ίσοι με αυτούς της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Για τον αν οι διαιτητές είναι επηρεασμένοι από τα τελευταία γεγονότα και μετά τα όσα ακούστηκαν στις περιβόητες κασέτες ο κ. Βασσάρας είπε: «Όλοι οι διαιτητές είναι επηρεασμένοι, όπως είναι και οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλος ο κόσμος γενικά. Όταν γίνονται κάποια σκάνδαλα, όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που δεν ξέρεις αν ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα ή δεν ξέρεις πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος, δεν ξέρεις τι αποφάσεις παίρνονται, τον Αύγουστο υπήρχε διακοπή γιατί το θέμα ήταν σοβαρό, αλλά παράλληλα ο κόσμος βράζει, υπάρχουν οι οικονομικές συγκυρίες οι οποίες μας προσθέτουν ένα ακόμα πρόβλημα πάνω σε όλα αυτά, τότε όλοι αγχώνονται, εκνευρίζονται και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι διαιτητές είναι να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα αυτήν την κατάσταση γιατί εκείνοι είναι ακόμη σε πιο δύσκολη κατάσταση. Έδειξε τουλάχιστον ότι αυτή τη στιγμή οι διαιτητές ήταν έτοιμοι. Το μόνο πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής είναι αυτό της Super League και οι διαιτητές στα παιχνίδια που έχουν παίξει έχουν πάει γενικά καλά».

Για το αν θα υπάρξει περεταίρω βελτίωση στους διαιτητές είπε: «Έχουμε ανεβάσει τον πήχη των τεστ και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα όρια της FIFA, βάζουμε ακόμα παραπάνω όρια, δίνουμε το δικαίωμα να μας δείξουν πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι και μέσα στη χρονιά έχουμε κάθε μήνα σεμινάρια. Δουλεύουμε επίσης πολύ στο κομμάτι του ψυχολογικού τομέα. Διατροφικά τους υποστηρίζουμε με επιστημονικό προσωπικό για την ενυδάτωση, συντήρηση διατροφής και τη λιπομέτρησή τους, γιατί θέλουμε να τους έχουμε πάντα φρέσκους και έτοιμους».

Τέλος για το αν υστερούν οι Έλληνες διαιτητές από τους Ευρωπαίους ο κ. Βασσάρας είπε: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες διαιτητές δεν υστερούν από τους Ευρωπαίους. Έκανα αγώνες μέσα από την Επιτροπή διαιτησίας της Ευρώπης, ώστε οι Έλληνες διαιτητές να ορίζονται σε αγώνες είτε του Europa League είτε του Champions League».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares