Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 14:22

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Syros Aquathlon 20018”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Syros Aquathlon 20018”, με τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί σε Φοίνικα και Ποσειδωνία.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο αγώνας ήταν μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου των Δρομέων σύρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Η Σύρος τις τρεις προηγούμενες ημέρες κινήθηκε σε… ρυθμούς Aquathlon, καθώς η αρχή έγινε την Παρασκευή το βράδυ με τον νυχτερινό αγώνα κολύμβησης στο λιμάνι της Ερμούπολης. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και οι αθλητές απόλαυσαν την κάθε στιγμή. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς στη θάλασσα εκτός από σκάφη υπήρχαν και δύτες.

Το κυρίως… μενού του “Syros Aquathlon 2018» ήταν το Σάββατο με την διεξαγωγή του αγώνα που συνδύαζε τρέξιμο και κολύμβηση. Οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν αρχικά μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, να κολυμπήσουν 1000 μέτρα και στην επιστροφή να τρέξουν ακόμη 2,5 χιλιόμετρα. Την απόσταση αυτή οι αθλητές βέβαια μπορούσαν να την… μοιράσουν, όπως και κάποιοι το έκαναν, αφού υπήρχαν και τα… ζευγάρια.

Την Κυριακή το πρωί τελευταία ημέρα των αγώνων μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία ακόμη… δοκιμασία. Η αρχή έγινε με τον αγώνα τρεξίματος των 5.200 μέτρων. Οι αθλητές ξεκίνησαν από την παραλία των Αγκαθωπών με πορεία προς τον Φοίνικα και επιστροφή. Ακολούθησε το “Syros Aquathlon Διάλπους 2018” με τους αθλητές να διανύουν μία απόσταση κολυμπώντας 1.260 μέτρων. Τέλος, υπήρχε το “Syros Aquathlon Kids 2018” και το Special Olympics «Syros Aquathlon Kids 2018».

DSC_6382.jpg

«Βάλαμε τις βάσεις για μία μεγαλύτερη διοργάνωση»

Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Aquathlon Δημήτρης Τσιργής μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» με την ολοκλήρωση των αγώνων. Ο κ. Τσιργής αρχικά αναφέρθηκε στη διοργάνωση και το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το πρώτο… βήμα.

 «Αρχικά θα πρέπει να τονίσω πως ήταν μία πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμάς, ένας σημαντικός αγώνας για το νησί της Σύρου και των Κυκλάδων γενικότερα. Νομίζω ότι διοργανωτικά τα πήγαμε σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλά και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Επίσης, θα πρέπει να πω στο σημείο αυτό πως είχαμε πάρα πολύ καλές συνεργασίες με τους συνδιοργανωτές, τους δρομείς Σύρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Δεν ξεχνάμε φυσικά τους υποστηρικτές μας που ήταν για μία ακόμη φορά πολύ σημαντική η συνεισφορά τους. Τώρα όσον αφορά τη διοργάνωση, σίγουρα υπήρξαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, όμως με την βοήθεια όλως τα προβληματάκια αυτά ξεπεράστηκαν. Πιστεύω πως βάλαμε τις βάσεις για να διοργανώσουμε την επόμενη σεζόν μία μεγαλύτερη διοργάνωση.  Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε ότι… παντρέψαμε τις εκδηλώσεις μεταξύ τους, με τον βασικό κορμό να είναι το Aquathlon, το οποίο αποτελούνταν από τρέξιμο και κολύμβηση. Από την πλευρά μας μείναμε στο παραδοσιακό στιλ, δηλαδή, 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο, 1000 μέτρα κολύμβηση και 2,5 πάλι τρέξιμο. Διοργανώσαμε επίσης το Fun ran έναν αγώνα τρεξίματος συνολικής απόστασης 5.200 μέτρα.  Αυτά τα δύο αγωνίσματα ήταν οι βασικές μας εκδηλώσεις και παράλληλα αγωνίσματα ήταν η νυχτερινή κολύμβηση το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ο διάπλους τα 1260 μέτρα στον Φοίνικα και την Ποσειδωνία, όπως επίσης το Aquathlon kids για παιδιά κάτω των 16 ετών και τα Special Olympics. Ιδιαίτερη μνεία στα Special Olympics που είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε τον πρέσβη επί τιμή τον κ. Διονύση Κοδέλα  και πρόεδρο των Special Olympics Hellas, τη διευθύντρια την κ. Βασιλικοπούλου και το προπονητικό τιμ, αλλά 10-12 παιδιά – αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες».

Από την πλευρά σας μιας και είναι η πρώτη διοργάνωση να μου πείτε τι θα κρατήσετε αλλά και τι θα προσπαθήσετε να αλλάξετε στην συνέχεια.

«Από την φετινή διοργάνωση θα κρατήσουμε την καλή συνεργασία που είχαμε με όλους τους φορείς. Τη σημαντική συμβολή και των οργανισμών που υποστήριξαν τη δράση, αυτό για εμάς είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί σημαίνει ότι η κοινωνία τη Σύρου μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα την αστυνομία, το λιμενικό, τους απλούς πολίτες που από την πλευρά τους βοήθησαν με πολλούς τρόπους.  Επίσης οι επιχειρηματίες του Φοίνικα στήριξαν την εκδήλωση. Τώρα, θα θέλαμε να βελτιωθούμε πολύ στα τεχνικά κομμάτια, καθώς υπάρχουν κάποιες ακόμη δευτερεύουσες τεχνικές ελλείψεις οι οποίες δεν είναι ορατές στο απλό μάτι. Είναι ορατές στο μάτι του αθλητή που συμμετέχει και κυρίως τις βλέπουμε εμείς ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Αυτό το κομμάτι θέλουμε να το βελτιώσουμε. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε και πιστεύουμε αν επιχειρήσουμε και θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις και τα θεμέλια για να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο του χρόνου, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι, για κάτι ακόμη καλύτερο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που δούλεψαν για την εκδήλωση αυτήν. Φυσικά και δεν είναι μόνος μου, είναι πολλά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και επίσης, ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας αυτής της διοργάνωσης ανήκει στον πρόεδρο του Ν.Ο. Σύρου, ο οποίος αθόρυβα για άλλη μία φορά δούλεψε πάρα πολύ. Έκανε πάρα πολλά πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και ήταν συνεχώς παρών σε όλα όσα χρειάστηκε».

DSC_6221.jpg

Στη Σύρος άνθρωποι της ΚΟΕ

Ο Δημήτρης Τριργής αναφέρθηκε και στην αποστολή της ΚΟΕ που ήρθε στη Σύρο για τους αγώνες του τριημέρου.

«Επίσης θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη, ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι είχαμε εκπροσώπους από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Στο νησί ήρθαν δύο αλυτάρχες, τέσσερις κριτές και τέσσερις χρονομέτρες, οι οποίοι ήρθαν και παρακολούθησαν τους αγώνες και έμειναν ευχαριστημένοι με τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε πάρει. Πιστεύω πως έχουμε βάλει τις βάσεις για μία μεγαλύτερη διοργάνωση του χρόνου. Αυτό βέβαια για να γίνει θα πρέπει να το θέλει και η ίδια η τοπική κοινωνία. Τέλος, ευχαριστώ όλους τους κριτές, τους ναυαγοσώστες, τα σκάφη και τους δύτες, καθώς είχαμε πάρει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Το πιο δυνατό μας κομμάτι ήταν η ασφάλεια. Είχαμε δύτες στους αγώνες της ανοικτής θάλασσας, τόσο στον νυκτερινό αγώνα όσο και σ’ αυτόν που έγινε στον Φοίνικα και την Ποσειδωνία. Όλα αυτά τα μέτρα που είχαμε λάβει είναι ενισχυτικά στην προσπάθεια που κάνουμε, ώστε ο αγώνας αυτός να μεγαλώσει και να τον κάνουμε Πανελλήνιας εμβέλειας».

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares