Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 23:46

Ξεκινά έρευνα - καταγραφή της ιστορίας Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου

Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της UEFA "Grassroots Week" η ΕΠΣ Κυκλάδων ξεκινά ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο – Χθες – Σήμερα – Αύριο».

Έχω την τιμή συνεχίζοντας να προφέρω ότι καλύτερο μπορώ στον τόπο μου και τις μοναδικές Κυκλάδες να είμαι υπεύθυνος σε αυτό το πρόγραμμα που το ονομάσαμε «ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» Χθες-Σήμερα-Αύριο.

Προσφέρω την βοήθεια μου μαζί με τον παλιό γνωστό και αγαπημένο Συριανό παίκτη και καλό φίλο Ανδρέα Φωτεινιά που είναι υπεύθυνος από την μεριά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων.

Ευχαριστώ θερμά και με κάθε σεβασμό τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη και τον πρώην Πρόεδρο Γιάννη Σιγάλα για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη και που δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Ξεκινά μια μεγάλη και δύσκολη λόγο της ιδιορρυθμίας του κυκλαδίτικου χώρου με τα διάσπαρτα νησιά, χρονοβόρα προσπάθεια έρευνας συλλογής, καταγραφής και τεκμηρίωσης ΟΛΗΣ της κυκλαδίτικης ιστορίας του ποδοσφαίρου από την απαρχή της σχεδόν ένα αιώνα πριν μέχρι σήμερα και με προοπτική στο άμεσο μέλλον όλο αυτό το υλικό αφού καταγράφει στοιχειοθετηθεί και ολοκληρωθεί να δημιουργηθεί ένα βιβλίο με την ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, ένα ντοκιμαντέρ άλλα και το σπουδαιότερο ένα μουσείο που θα στεγάζεται στα κεντρικά της ΕΠΣ Κυκλάδων Στην Σύρο όπου όπως προβλέπεται ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΑ\ΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ θα έχει τον δικό της αποκλειστικό χώρο με εκθέματα της δικής της καταγεγραμμένης ιστορίας.

Επίσημα η ΕΠΣ Κυκλάδων ( Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων) προσκαλεί οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει με τεκμηριωμένο ιστορικό υλικό όπως φωτογραφίες εμφανίσεις. Ιστορία, συνεντεύξεις έντυπο υλικό και οτιδήποτε άλλο σχετικό να το δηλώσει και να ενημερώσει τους υπεύθυνους ώστε να γίνει πρόγραμμα έρευνας επίσκεψης και συνεντεύξεων και διερεύνησης του προσφερόμενου υλικού.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος αυτού έγινε το πεωί της 24ης Σεπτεμβρίου 2018 στην πανέμορφη Κύθνο όπου στο Δημαρχείο της Κύθνου και παρουσία του Δήμαρχου Αντιδημάρχων παραγόντων παιχτών και φιλών του Κυθναικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομιλών πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί η ότι κλήρωση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων έγινε για πρώτη φορά στην Κύθνο κάτι το όποιο έκανε πολύ χαρούμενο όλο το νησί όπου μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.

Φτάσαμε στις 12 το μεσημέρι στην Κύθνο. Είμαστε μια ομάδα αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ειρηναίο Φρέρη, το πρώην πρόεδρο της Ένωσης, Γιάννη Σιγάλα, τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας (Κ15), κ. Ελευθεριάδη, έμενα ως υπεύθυνου του ιστορικού αρχείου ΕΠΣ Κυκλάδων, Μας καλωσόρισαν εκπρόσωποι του ΑΠΣ Κύθνου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, Γιώργος Καζαντζάκης μέλη της διοίκησης.

Ξεκουραστήκαμε μετά το ταξίδι πίνοντας ένα καφεδάκι στην δροσιά του Μαϊστράλι cafe ένα υπέροχο café που βρίσετε ακριβώς πάνω στην θάλασσα στο πιο όμορφο σημείο του γραφικότατου λιμανιού της Κύθνου και στην συνεχεία πήγαμε στο Δημαρχείο όπου η υποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Εκεί είχα την ευκαιρία ως υπεύθυνος του προγράμματος «ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» Χθες-Σήμερα-Αύριο, να παρουσιάσω το πλάνο και τις ιδέες του προγράμματος.

Πολύ όμορφη στιγμή ηταν όταν η Αντιδήμαρχος τουρισμού της Κύθνου με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασε την επιστολή του μέλος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ε.ΠΣ.Κ. κας Κωνσταντίνας Κοσμά που παρουσίαζε το πλάνο ανάπτυξής του.

Η γλυκεία συγκίνηση προσήλθε από τα γεγονότα που αναφερόταν στην επιστολή που λίγο ως πολύ ήταν πανομοιότυπα με αυτά της Κύθνου όπου μαμάδες και κόρες έπαιζαν ποδόσφαιρο μαζί δημιουργώντας τις βάσεις του γυναικείου κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Μετά την κλήρωση και μετά από ένα σύντομο μπουφέ με γλυκά και παραδοσιακές Κυθναίικες λιχουδιές επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό ομολογουμένως νέο γήπεδο της Κύθνου που ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς και ενδέχεται να είναι από τα μεγαλύτερα Και ωραιότερα των Κυκλάδων και στην συνεχεία ο Συντονιστής του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης & Προπονητής Εθνικής Ομάδας Κ-15, κος Ελευθεριάδης Θεόδωρος παρουσίασε στα παιδιά το πρόγραμμα της UEFA "Grassroots Week"

Σύντομα νεώτερα για το πρόγραμμα …

Παναγιώτης Κουλουμπής
24 Σεπτεμβρίου 2018
Κύθνος Κυκλάδες Ελλάδα

42457848_1390572481077074_6841933969689149440_n.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares