Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 22:51

Μάρκος Λιέας: Πιο ώριμος μέσω της Αθλητικής Ένωσης Πετραλώνων…

Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί για τη ζωή του… Μία τέτοια ιστορία ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, όταν ένα ζευγάρι με καταγωγή από τη Σύρο και κάτοικοι Αθηνών, ο Γιάννης και η Λίνα έφεραν στον κόσμο καταμεσούσης του καλοκαιριού (15 Ιουλίου 2002) ένα υγιέστατο αγοράκι…

markos_2_1_1.jpg

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των δύο γονιών του μικρού αγοριού, τους αναγκάζουν να αφήσουν την επιχείρησή τους στα Κάτω Πετράλωνα και να μετακομίσουν μόνιμα στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων.

markos_3.jpg

Το αγόρι τους, ο Μάρκος μεγάλωσε και παράλληλα με το σχολείο του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στον Αίαντα Σύρου, όπου μέσω των εντυπωσιακών εμφανίσεών έγινε μέλος στην μικτή των Κυκλάδων. Μάλιστα, την σεζόν που τελείωσε αποτέλεσε έναν εκ των πρωταγωνιστών της μικτής, αφού την Τετάρτη 7 Μαρτίου χάρη σε τρία δικά του γκολ στο 3-0 επί της ΕΠΣ Ξάνθης έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση στις “4” καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

markos_4.jpg

Λίγους μήνες αργότερα σε ένα φοβερό παιχνίδι της μοίρας, ο Μάρκος αποφάσισε να αφήσει την Σύρο και να επιστρέψει εκεί που γεννήθηκε, ώστε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα… Στα Πετράλωνα και στην τοπική Αθλητική Ένωση… Στην ομάδα που πριν από δύο χρόνια πανηγύρισε την άνοδό της στην Α’ κατηγορία και συνεχίζει να αγωνίζεται σε αυτή. Σε μία γειτονιά που χρόνια τώρα όλοι ζουν κι αναπνέουν για την ασπρόμαυρη θεά, το γήπεδο του Ρουφ έχει γνωρίσει μεγάλες πιένες κι άπαντες στον ιστορικό αυτό σύλλογο επιθυμούν να συνεχιστούν οι διακρίσεις.

markos_5.jpg

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο γέννημα θρέμμα Πετραλωνίτης και γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου: «Τα Πετράλωνα είναι πολύ ποδοσφαιρική συνοικία. Στους αγώνες της τοπικής ομάδας που γίνονται στο Ρουφ –κοντά στο Σεράφειο– μαζεύονται ακόμα και 1.000 άτομα, παλιότερα όλοι μαζί πηγαίναμε στον Ταύρο να δούμε τον Φωστήρα. Στα Κάτω Πετράλωνα, η μπάλα ήταν διέξοδος και βασική ασχολία της φτωχολογιάς. Οικοδόμοι, εργάτες, μαζεύονταν στα καφενεία (κάποτε, σε διάστημα λίγων δρόμων υπήρχαν πάνω από 35) και τις ταβέρνες, εκεί έβγαιναν οι ατάκες, εκεί γεννιόταν η περίφημη πετραλωνίτικη μαγκιά»…

markos_6.jpg

Ο πρώτος σκόρερ της μικτής Κυκλάδων, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Κ16 του Αίαντα Σύρου και χαρισματικός άσος, ο Μάρκος Λιέας συνομίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά σε μία συνέντευξη …από καρδιάς!!!

-Πολλοί είναι εκείνοι που όταν άκουσαν την είδηση της μεταγραφής σου, αναρωτήθηκαν. Τι σε έκανε να αφήσεις την Σύρο και τον Αίαντα για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών και την ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Πετραλώνων;

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση διότι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να πάρεις λεπτά συμμετοχής. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι σε αυτή την ομάδα, η σκληρή δουλειά και η οργάνωση του πρωταθλήματος».

markos_7.jpg

-Τι αφήνεις πίσω στη Σύρο και τι προσδοκείς να πετύχεις στα αθηναϊκά γήπεδα; 

«Στην Σύρο εκτός από συγγενείς, πολύ καλούς φίλους και προπονητές άφησα και κάποιες ωραίες συνήθειες της καθημερινότητας που στην Αθήνα δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Όπως είπα και πριν, αυτό που θέλω να πετύχω είναι να δουλέψω σκληρά και να αγωνιστώ σε ένα υψηλότερο επίπεδο όπως αυτό της ΕΠΣ Αθηνών. Παράλληλα όμως, εκτός από το ποδόσφαιρο κοιτάζω και το σχολείο καθώς πηγαίνω στο Ιδιωτικό Λύκειο της Λεοντείου που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην πανελλήνιες που θα δώσω του χρόνου».

-Ένας από τους συμπαίκτες σου στην μικτή της ΕΣΚ Κυκλάδων, ο Νίκος Παντελαίος άφησε το νησί του, τη Νάξο κι έκανε το μεγάλο βήμα στους έφηβους του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ποιο είναι το …ταβάνι που βάζει ο Μάρκος Λιέας;

«Ο Νίκος είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με πολλές ικανότητες και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές. Προς το παρόν δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο για το μέλλον παρά να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ την φετινή χρόνια για να καταφέρω να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών».

markos_8.jpg

-Ποιο θεωρείς πως είναι το μέλλον του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου; Μπορεί κάποια ομάδα να ανέβει παραπάνω επίπεδο;

«Το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και αυτό το καταλάβαμε από την χρονιά που πέρασε με την ΕΠΣ Κυκλάδων να κάνει μια φανταστική πορεία. Επίσης ομάδες έχουν ήδη κάνει το μεγάλο βήμα στην Γ’ Εθνική πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει μέλλον».

-Ήρθες σε μία γειτονιά της Αθήνας που οι γονείς σου για όσους γνωρίζουν έχουν αφήσει ένα πολύ καλό όνομα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα πριν γεννηθείς εσύ. Ποια είναι τα συναισθήματα;

«Είμαι χαρούμενος γιατί νιώθω την αγάπη των ανθρώπων όπως οι γονείς μου τότε».

markos_9.jpg

-Τελειώνοντας Μάρκο, θα σου πω μερικά ονόματα και θέλω γρήγορες απαντήσεις…

  • Σύρος: Η πατρίδα μου…
  • Αίαντας Σύρου: Η καλύτερη επιλογή ομάδας που έκανα όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο…
  • Μικτή ΕΠΣ Κυκλάδων: Αξέχαστες εμπειρίες…
  • Γιώργος Μοστράτος: Από τους καλύτερους προπονητές εντός και εκτός γηπέδου…
  • Νίκος Παντελαίος: Πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής…
  • Θοδωρής Δάρας: Υπάρχει μια πολύ στενή σχέση μεταξύ μας, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη μικτή που ήμασταν συμπαίκτες…
  • Αθλητική Ένωση Πετραλώνων: Στόχος μου να αγωνιστώ με την ομάδα στο πρωτάθλημα…
  • Γιάννης Λιέας - Λίνα Φουρνιστάκη: Κάνουν τα πάντα για να με στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

 Το “SportCyclades” και ο συνεργάτης μας Ιωάννης Νοταράς ευχαριστούν δημόσια τους διοικούντες τον σύλλογο της Αθλητικής Ένωσης Πετραλώνων για τη διευκόλυνση στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο νεαρός άσος της ομάδας, ο Μάρκος Λιέας.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares