Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:26

3000 "Σπαρτιάτες" από 56 χώρες αγωνιστήκαν στη Σπάρτη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το ελληνικό σκέλος του Spartan Race, του κορυφαίου αγώνα, που διεξήχθη για δεύτερη χρονιά στη Σπάρτη, μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων με εμπόδια στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!

Το αγωνιστικό τριήμερο ήταν διαρθρωμένο σε κλιμακωτής δυσκολίας διαδρομές, δίνοντας ευκαιρία συμμετοχής σε άτομα κάθε ηλικίας και διαφορετικής φυσικής κατάστασης. Άλλωστε, ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να κινητοποιήσει και να "σηκώσει από τον καναπέ" όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το Spartan Kids Race στο οποίο αγωνίστηκαν περίπου 300 μικροί αθλητές, χωρισμένοι σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση κορυφαίων αθλητών που λαμβάνουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Spartan Trifecta World Championship) καθώς και με την παρέλαση όλων όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή. Φέτος κατέφτασαν στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος στον ελληνικό αγώνα, άνθρωποι από 56 έθνη και των 5 ηπείρων!

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, διεξήχθησαν τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα: Το Spartan Sprint με μήκος 7,9 χλμ. και 20 εμπόδια και το Spartan Super μήκους 16,2 χλμ. με 29 εμπόδια. Πρόκειται για διαδρομές μικρής και μέτριας δυσκολίας στις οποίες τερμάτισε μεγάλος αριθμός αθλητών, κάθε ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου διεξήχθη ο τελευταίος -και πιο δύσκολος- αγώνας. Το Spartan Beast σε διαδρομή 27,4 χλμ. με 40 εμπόδια. Ο αγώνας μετράει στην κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος Spartan Trifecta World Championship, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τις τρεις προαναφερθείσες διαδρομές, οπουδήποτε στον κόσμο, μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Στη Σπάρτη ήρθαν και διαγωνίστηκαν 957 αθλητές από όσους λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα διεθνώς.

Οι τρεις πρώτοι στο Spartan Trifecta World Championship στην κατηγορία των ανδρών ήταν: 1. Jonathan Albon (4:40:08), 2. Richard Hynek (4:50:29) και 3. Albert Soley Castells (4:52:54). Ο πρώτος νικητής, έχει τη δυνατότητα να κερδίσει έπαθλο 1.000.000 δολαρίων αρκεί να κερδίσει μία ακόμη διεθνή διοργάνωση του Spartan.

Η αντίστοιχη κατάταξη στην κατηγορία των γυναικών ήταν: 1. Zuzana Kocumova (5:41:04), 2. Nicole Mericle ( 5:49:43) και 3. Janka Pepova (5:59:33).

Συνολικά κατά το τριήμερο των αγώνων καταγράφηκαν σε όλες τις διαδρομές περίπου 3000 συμμετοχές από τις οποίες οι 600 ήταν ελληνικές. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν σε όλες τις διαδρομές, έλαβαν μετάλλια. Το τριήμερο έκλεισε με τις απονομές και μια ανοιχτή γιορτή λήξης.

Η οριοθέτηση των διαδρομών και τα περίπου 50 τεράστια εμπόδια που στήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης για το αθλητικό γεγονός, μεταμόρφωσαν για αρκετές μέρες την πόλη σε έναν εντυπωσιακό και ασυνήθιστο αγωνιστικό στίβο. Ο αγώνας με την παγκόσμια εμβέλεια, προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι με δέος περπάτησαν στα χώματα που έζησαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, αυτών που το όνομά τους φέρει διεθνώς ο αγώνας.

Ολόκληρη η πόλη υποδέχτηκε θερμά τους επισκέπτες που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία. Χαρακτηριστική της ατμόσφαιρας που επεκράτησε ήταν η απάντηση του Joe De Sena σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τί τον παρακίνησε να αγοράσει ένα κτήμα στην περιοχή, σε αυτή -την πρώτη- επίσκεψή του στη Σπάρτη. O εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος του Spartan, απάντησε: "…για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σαν Σπαρτιάτες".

Σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης, είχε η θέρμη με την οποία την περιέβαλαν όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι δημοτικές αρχές, που έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμουν τους διοργανωτές. Τέλος, πολύτιμη υπήρξε η προσφορά των εθελοντών από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη. Όλοι τους εργάστηκαν άοκνα για την επιτυχία των αγώνων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί το Spartan Race 2019· πού αλλού… στη Σπάρτη!

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares