Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 11:53

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Θέλω έναν τίτλο με τη φανέλα του Φοίνικα

Επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει… Μετά από δυο χρόνια ξαναφόρεσε τη φανέλα του Φοίνικα και έχει βάλει τον πήχη ψηλά! Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γύρισε σε γνώριμα λημέρια λοιπόν, μετά από απουσία δυο ετών από τη Σύρο, αφού προσέφερε τις υπηρεσίες τους σε ΠΑΟΚ και Νίκη Αιγινίου. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μάλιστα, κατέκτησε και το πρωτάθλημα το 2017.


«Είμαστε τυχεροί στην επιλογή του νέου προπονητή. Είναι γνώριμος στην ομάδα, δουλευταράς και μαχητής.»


Στα 26 του χρόνια πήρε την απόφαση να ξαναβρεί το… λιμάνι του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού όπως λέει: «Αποφάσισα ότι θέλω να αγωνιστώ σε μια ομάδα που να με εμπιστεύεται και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Χάρηκα πραγματικά που η νέα διοίκηση του Φοίνικα με προτίμησε και με υποστήριξε. Ήταν διπλή λοιπόν η χαρά μου. Αρχικά γιατί ερχόμουν σε μια ομάδα με την οποία είχα υπέροχες αναμνήσεις και γιατί ο ρόλος μου θα ήταν αυτός που ήθελα.»

Όσον αφορά τα προηγούμενα δυο χρόνια της αρχικής του θητείας στην ομάδα, ο ακραίος παίκτης μόνο καλά λόγια είχε να πει: «Αναμφίβολα μόνο θετική είναι η αίσθηση που μου άφησε η προηγούμενη συνεργασία μου με την ομάδα. Όλο το νησί είχε χαρεί με αυτά που είχαμε καταφέρει τότε, με αποκορύφωμα φυσικά τη συμμετοχή μας στον τελικό το 2016. Πραγματικά ήμασταν μια οικογένεια κάτι που μου άρεσε πολύ.»

-Από την εμπειρία σου στην Α1 θεωρείς ότι οι φίλαθλοι της Σύρου αγαπούν το βόλεϊ;

«Το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι ναι το αγαπούν, αν και το κοινό της Σύρου θα το χαρακτήριζα κάπως περίεργο. Κάποιες περιόδους είναι πολύ κοντά μας, ενώ άλλες φορές όχι. Βέβαια προς το τέλος του πρωταθλήματος πάντα μας στηρίζει και δίνει βροντερό «παρών» στο γήπεδο. Ελπίζω αυτό να συμβεί και φέτος.»

Όσον αφορά τις διαφορές του κόσμου των μεγάλων αστικών κέντρων και των επαρχιακών πόλεων τόνισε:

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ βλέπουμε ότι ο κάθε φίλαθλος προσεγγίζει την ομάδα σαν να είναι δικιά του. Σαν να είναι η οικογένειά του. Η διαφορά είναι λοιπόν η οικειότητα που νιώθουν οι κάτοικοι μιας επαρχιακής πόλης σε αντίθεση με αυτούς των μεγάλων ομάδων των πόλεων.»

-Κατέκτησες ένα πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ και άλλες δυο φορές ήσουν φιναλίστ. Τι άλλο θα ήθελες να κερδίσεις στην προσωπική σου καριέρα;

«Έχω βάλει έναν στόχο εδώ και χρόνια. Να κερδίσω έναν τίτλο, οποιονδήποτε, με μια επαρχιακή ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρω με τον Φοίνικα. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Γενικά μου αρέσει να αγωνίζομαι σε τέτοιες ομάδες. Είναι μια πρόκληση για μένα.»

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ: Κεφάλαιο Εθνική ομάδα

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα πάντα είναι στο μυαλό του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. «Πάντα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος έχοντας στο μυαλό μου μια πιθανή κλήση στην Εθνική. Φέτος η συμμετοχή μας στους Μεσογειακούς της Ισπανίας όπου συμμετείχα ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Θέλω λοιπόν να είμαι κάθε στιγμή έτοιμος ώστε να… ερεθίζω τον εκάστοτε ομοσπονδιακό να με καλέσει.»

-Πόσο σας επηρέασε η αλλαγή προπονητή παραμονές του πρώτου αγώνα για το πρωτάθλημα;

«Είναι άσχημο να πηγαίνει η δουλειά δυο μηνών ενός ανθρώπου (σ.σ. Νίκου Ζαλμά) χαμένη. Από την άλλη όμως καταλάβαμε και οι παίκτες ότι υπήρχε αδιέξοδο. Το άσχημο ήταν ότι μείναμε μια εβδομάδα χωρίς προπονητή. Όσο επαγγελματική και να είναι η συμπεριφορά μας δυστυχώς επηρεάζεσαι. Είναι δύσκολο να κρατηθείς σε υψηλό επίπεδο προπόνησης. Η εμφάνισή μας στον Παμβοχαϊκό για μένα ήταν μη αναμενόμενη και θεωρώ ότι σίγουρα επηρεαστήκαμε.»

-Πόσο υψηλοί είναι οι στόχοι σας φέτος;

«Θα έλεγα ότι είμαστε τυχεροί στην επιλογή του νέου προπονητή. Είναι γνώριμος στην ομάδα, είναι δουλευταράς και μαχητής. Γρήγορα μας πέρασε τη φιλοσοφία του. Εκτιμώ ότι σε περίπου ένα μήνα θα δούμε το επίπεδό μας ως ομάδα και τότε θα οριοθετήσουμε και τους φετινούς μας στόχους. Αναμφίβολα αυτό που θα κάνουμε είναι να καταθέτουμε και την ψυχή μας στα παιχνίδια και να δούμε προς το τέλος του πρώτου γύρου που θα βρισκόμαστε.»

-Το φετινό πρωτάθλημα έχει και την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιείται με δέκα ομάδες μόνο. Πόσο θα επηρεάσει αυτό?

«Νομίζω ότι όσες ομάδες δεν παίζουν Ευρώπη θα έχουν πρόβλημα ρυθμού, καθώς θα υπάρχουν μεγάλα αγωνιστικά κενά. Κάποιες λοιπόν θα ευνοηθούν και κάποιες όχι. Επιπλέον έχουμε πρόβλημα ως Φοίνικας ακόμα και για φιλικά ματς. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ ομάδες της Αθήνας μπορούν να κάνουν φιλικά ακόμα και μεσοβδόμαδα.»

-Με τις λιγότερες ομάδες το πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό; Με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος ενισχύθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ…

«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα ξεχωρίσουν όσοι έχουν πιο… βαθύ ρόστερ όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όμως φέτος βλέπω ομάδες που μπορούν να τους κάνουν ζημιά και να τις επηρεάσουν. Ίσως λοιπόν η ψαλίδα φέτος μεταξύ των πρώτων και των υπολοίπων να είναι μικρότερη. Το βέβαιο είναι πάντως ότι από τη θέση 3 και κάτω η μάχη θα είναι πολύ δυνατή. »

-Στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ αντιμετωπίζετε την ΑΕΚ. Αν την περάσετε θεωρείς ότι είναι εφικτός ο μεγάλος σου στόχος δηλ. της κατάκτησης ενός τίτλου με τον Φοίνικα;

«Βέβαια! Ένας τελικός είναι η μεγάλη σου ευκαιρία να κάνεις κάτι μεγάλο. Αν τα καταφέρουμε το φαβορί δεν θα είμαστε εμείς, αφού στον άλλον ημιτελικό αναμετρώνται ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, οπότε το άγχος δεν θα είναι δικό μας. Αν λοιπόν πιάσουμε καλή απόδοση όλα γίνονται...»

Δημοσιεύτηκε στον "ΛΟΓΟ των Κυκλάδων" 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares