Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 16:29

Γιώργος Φώσκολος: Καλός ο Φωκάς, αλλά όχι για μία ομάδα όπως τον ΑΟ Σύρου

Μεγάλος  είναι ο ντόρος που έχει γίνει από χθες μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα από τη στιγμή που το sportcyclades.gr αποκάλυψε το διαζύγιο του ΑΟ Σύρου με τον προπονητή της ομάδας κ. Χρήστο Φωκά.

Πολλοί βέβαια, αναρωτιούνται πως μπορεί ο Χρήστος Φωκάς με την επιτυχημένη πορεία που είχε στον πάγκο του ΑΟ Σύρου να βρεθεί στην πόρτα της εξόδου και θα έλεγα με το δίκιο τους.

Μετά από όλα αυτά όμως έρχεται ο Γιώργος Φώσκολος να ρίξει φως στο παρασκήνιο αυτών των εξελίξεων, καθώς στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο sportcyclades.gr, τοποθετείται δημόσια για τα όσα συνέβησαν και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με τον Γιώργο Φώσκολο να τοποθετείται για την λύση της συνεργασίας, λέγοντας ουσιαστικά ότι, ο Χρήστος Φωκάς ήταν ακατάλληλος για την θέση του πρώτου προπονητή του ΑΟ Σύρου:

«Θέλω να ευχαριστήσω το κ. Φωκά για τις υπηρεσίες του στην ομάδα και να του ευχηθώ καλή πορεία στη συνέχεια της καριέρας και μακάρι να βρεθεί η διοίκηση που θα του εμπιστευτεί ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό έχοντας μεγάλο μπάτζετ», είπε ο πρόεδρος του ΑΟ Σύρου που συνέχισε με την απάντηση στο ερώτημα τι ήταν αυτό που οδήγησε στη το Δ.Σ. στη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών:

«Από την αρχή της χρονιάς που ο κ. Φωκάς ήταν βοηθός του κ. Βαρθαλίτη, τον είχαμε αξιολογήσει ότι ήταν ένας φέρελπις προπονητής, αλλά όπως φάνηκε στη συνέχεια δεν ήταν κατάλληλος για πρώτος προπονητής σε ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και να προπονεί παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Πιστεύω ότι η θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα έχει έρθει από την συσπείρωση μεταξύ διοίκησης και των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές  έχουν στο πετσί τους την έννοια του πρωταθλητισμού και στα δύσκολα μπαίνουν μπροστά γιατί είναι μάγκες».

Τι απαντά ο ίδιος στην ανακοίνωση του Χρήστου Φωκά;

«Θέλω να επισημάνω ότι, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ομάδας, κάνουν το χόμπι τους και δεν μπορεί να είναι «αστυνόμοι» σε κάθε προπόνηση ώστε να μην συμβεί κάτι. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα ήταν πειθαρχημένη, χωρίς  προβλήματα… απλά ο κ. Φωκάς όπως σας είπα παρόλο που είναι αξιόλογος άνθρωπος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με ισχυρή προσωπικότητα . Ήταν απόμακρος προς τους ποδοσφαιριστές και προς την διοίκηση της ομάδας. Όσο για τον τεχνικό διευθυντή, ξέρετε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση του ΑΟ Σύρου, έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ,. Γιώργου Ρούσσου. Ο κ. Ρούσσος, αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να βοηθήσει όχι από τη θέση του προπονητή. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να γίνονται πιο χαρούμενοι οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες του ΑΟ Σύρου».

Έπειτα, ο πρόεδρος του ΑΟΣ, στάθηκε σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια, αλλά και σε ψευδή δημοσιεύματα που έχουν στόχο να πλήξουν το κύρος του συλλόγου:

«Βλέπουμε τους τελευταίους μήνες από την απαναδραστηριοποίηση του ΑΟ Σύρου έναν συστηματικό πόλεμο, κάποια σάιτ που υποτίθεται ότι είναι τοπικά της Σύρου και στηρίζουν το αθλητισμό του νησιού… πριν από ντέρμπι βγάζουν κακόβουλα δημοσιεύματα που έχουν στόχο τους παίκτες και την διοίκηση. Τώρα να προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της διοίκησης του ΑΟΣ για απλήρωτους παίκτες, κάτι βέβαια που δεν υφίσταται και απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές με την ανακοίνωση στο σάιτ σας. Όπως ξέρετε όλοι εσείς οι ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν στον ΑΟΣ λόγω που δεν έχει χάσει ποτέ κανένας  ούτε ένα ευρώ. Βλέπουμε επίσης πρώην παράγοντες που δεν έχουν συνεισφέρει ούτε ευρώ να ασκούν κριτική στον καλύτερο ποδοσφαιριστή των Κυκλάδων, Παναγιώτη Ραμπαβίλα. Τόσο για τα χρήματα που παίρνει, όσο και την απόδοση του, λες και γνωρίζουν πόσα παίρνει ή τα πληρώνουν εκείνοι… όπως γνωρίζεται και εσείς που μιλάτε με όλες τις Κυκλάδες ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον θέλουν να τον έχουν στο ρόστερ του όλες οι ομάδες και μάλιστα του δίνουν  περισσότερα χρήματα. Μακάρι, όλοι να αγαπούσαν την Σύρο, όπως ο Ραμπαβίλας και τα άλλα τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και δεν είναι ντόπια»

Σχετικά  με την  με την ανακοίνωση στήριξης των παικτών και του Ευγένιου Ρηγούτσου που κάποιοι τον ήθελαν να αποτελεί παρελθόν, ο Γιώργος Φώσκολος τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε μένα και την υπόλοιπη διοίκηση, ξέρω ότι δίνουν σε κάθε παιχνίδι το 100% του εαυτού τους γι εμένα και στους συνεργάτες μου. Εμείς θέλουμε προπονητή για να κάνουμε τον ΑΟΣ που ονειρευόμαστε, που θα έχει 22 παίκτες στην προπόνηση και να είμαστε όλοι χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Αυτός ο προπονητής θα είναι στις 2 Ιανουαρίου στο γήπεδο και θα κάνει την πρώτη προπόνηση της χρονιάς».

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και να έχει καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares