Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 13:47

Νικηφορίδης: «Οφείλω στους γονείς μου το ότι παίζω ακόμη βόλεϊ»

PAO_FOINIKAS_1

Ανήκει στους ‘Πειρατές της Σύρου' από πέρσι και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές στην ξέφρενη πορεία της ομάδας στην Α2....

Μόνο που ο Στέλιος Νικηφορίδης, έστω και ερχόμενος από τον πάγκο, συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και στην πρεμιέρα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, βοηθώντας τον Φοίνικα να επικρατήσει με 3-1 στην έδρα του Παναθηναϊκού με 21 πόντους (18/29 επ., 3 μπλοκ, 77% υπ. - 50% άριστες) και κατακτώντας ο ίδιος τον τίτλο του MVP ΟΠΑΠ της 1ης  αγωνιστικής.

«Είναι ότι καλύτερο για έναν αθλητή να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο κι ο συνδυασμός της νίκης του Φοίνικα με τη δική μου προσωπική διάκριση μου δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Προσωπικά ξέρω ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω και φέτος που έχουμε την τύχη να υπάρχει στο ρόστερ μας ένας πασαδόρος σαν τον Κουρνέτα νιώθω πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου», δήλωσε στο www.volleyleague.gr ο Σερραίος ακραίος αφιερώνοντας τον τίτλο του MVP - ΟΠΑΠ:

«Στους γονείς μου, γιατί σ' αυτούς οφείλω το ότι είμαι εδώ και παίζω ακόμη βόλεϊ. Μ' έχουν στηρίξει από την αρχή, αλλά με στήριξα υλικά και ηθικά όταν είχα ένα σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα μου και τους ευχαριστώ»



NIKIFORIDIS_SE_KARFOMAΌσον αφορά τον αγώνα της πρεμιέρας ο 31άχρονος άσος, ξαφνιάζει με την σιγουριά που είχε για νίκη της ομάδας του.

«Ήμουν τόσο σίγουρος, που την ώρα που έφευγα από τον πάγκο είπα στον φροντιστή μας ‘Στέλιο, όσο είμαι εγώ μέσα μη φοβάσαι τίποτα'» λέει κι όταν τον ρωτήσαμε από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία συμπληρώνει: «Νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά και σωματικά αλλά έχουμε και καλό υλικό κι όταν παίζεις με παίκτες επιπέδου αισθάνεσαι πιο σίγουρος, αλλά επιβάλλεται να παίξεις κι εσύ πολύ καλά».


Πριν το παιχνίδι αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο Φοίνικας θα επικρατούσε πιο εύκολα του Παναθηναϊκού, κάτι που παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς κι ο ίδιος.

«Δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε τέτοια κόντρα. Αλλιώς είχαμε δει τον Παναθηναϊκό στα βίντεο, κι αλλιώς έπαιξε σε σημείο που αναρωτιόμουν αν ήταν άλλη ομάδα. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμη καλύτερος στη συνέχεια». Ο ίδιος δεν είναι νεαρός σε ηλικία για να βλέπει τη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 ως τη μεγάλη του ευκαιρία, αλλά θεωρεί πως: «πέρα από τους ταλαντούχους αθλητές που θα πάρουν ευκαιρίες, φέτος θα είναι και το πρωτάθλημα των απαντήσεων από αθλητές όπως εγώ... Είναι ευκαιρία να παίξουν παιδιά που αξίζουν, αλλά τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες επέλεγαν να χρυσοπληρώνουν ξένους, από τους οποίους ελάχιστοι άξιζαν τα λεφτά τους».

Τέλος όσον αφορά τον Φοίνικα, δηλώνει δικαιωμένος για την επιλογή του, παραδέχεται ότι υπάρχουν υψηλές φιλοδοξίες, αλλά συνιστά αυτοσυγκράτηση.

«Είμαι ευτυχισμένος στον Φοίνικα, γιατί πέρα από την καλή αγωνιστική μας πορεία, γύρω από την ομάδα υπάρχουν 20 άνθρωποι που τρέχουν καθημερινά για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα», λέει αρχικά και καταλήγει: «Οι προσδοκίες που έχουμε είναι μεγάλες, αλλά όπως φάνηκε και στην 1η αγωνιστική η πλειοψηφία των ομάδων είναι στο ίδιο επίπεδο. Κι αν θέλεις να λέγεσαι φαβορί, πρέπει να το αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι».

Πηγή: Ε.Ο.ΠΕ

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares