Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 23:43

Θα “ματώσουμε” για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας

athanasiadis_me_toys_paixtes_toy

Ακόμα και ο τεχνικός της Μυκόνου, Γιώργος Αθανασιάδης, παραδέχεται στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κοινή Γνώμη» ότι το ρόστερ της ομάδας του είναι μικρό και πως ελπίζει οι μεταγραφές που έχουν γίνει να καταφέρουν να καλύψουν τα κενά των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν.

Το φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο και για τις δύο ομάδες των Κυκλάδων, καθώς όπως είναι γνωστό αγωνίζονται στον όμιλο της Αθήνας, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν παραδοσιακές μεγάλες ομάδες. Το έργο της παραμονής θα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με σωστή και σκληρή δουλειά όλα μπορεί να γίνουν.

«Δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ»

Ο Τεχνικός της Μυκόνου, Γιώργος Αθανασιάδης, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τις απανωτές αναβολές στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και το ρόστερ της ομάδας του.

ΕΡ: Το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας πήγε από αναβολή σε αναβολή και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Θα ήθελα να μου πείτε πως βλέπετε να αντεπεξέλθει η ομάδα σ’ αυτό το δύσκολο φετινό πρωτάθλημα καθώς, αυτή τη χρονιά είσαστε στον όμιλο της Αθήνας.

ΑΠ: «Όσον αφορά στην καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, εγώ προσωπικά την θεωρώ καλή. Την θεωρώ καλή καθώς αν μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις και αποφάσεις ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο, τότε θα δούμε καλύτερα πράγματα και ο χώρος θα φτιάξει. Αν όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε κακώς ξεκινάμε τόσο αργά καθώς θα έχουμε θα βλέπουμε πάλι τα ίδια πράγματα. Όσον αφορά την ομάδα μου, η καθυστέρηση μας κάνει καλό, γιατί το καλοκαίρι οι παίκτες έχουν πολλές υποχρεώσεις και η προετοιμασία γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ποδοσφαιριστές μου να φτάνουν στην επιθυμητή κατάσταση αργότερα. Τώρα μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο και θα είμαστε σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση και πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στην ομάδα φέτος υπήρξε αποδυνάμωση και γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πολλές λύσεις και δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ. Πήραμε φέτος στην ομάδα 7 ποδοσφαιριστές και πιστεύω να μας βοηθήσουν να καλύψουμε αυτούς που έφυγαν, απλά δεν έχουμε περισσότερες λύσεις, σ’ ένα πρωτάθλημα που είναι μεγάλο και έχει πολλά προβλήματα ίσως να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στο τέλος. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω, το βάθος φτάνει μέχρι εκεί και θα δουλέψουμε με αυτούς τους παίκτες που έχουμε και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

«Θα “ματώσουμε” μέσα στο γήπεδο»

ΕΡ: Το φετινό όπως και το περσινό πρωτάθλημα είναι ιδιόμορφο καθώς θα υποβιβαστούν πολλές ομάδες. Που πιστεύετε ότι θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία. Σας ρωτώ γιατί ο φετινός στόχος της Μυκόνου δεν είναι άλλος από την σωτηρία της.

ΑΠ: «Θα “ματώσουμε” μέσα στο γήπεδο για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Θα παλέψουμε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο και όταν λέω τελευταίο, σ’ αυτό το ποδόσφαιρο που ζούμε δεν εννοώ να προλάβεις να είσαι πάνω από τη γραμμή, γιατί και στην ζώνη να είσαι ακριβώς ή από κάτω, οι αποφάσεις που μπορούν να βγουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, εκεί που είναι να υποβιβάζονται οκτώ ομάδες ξαφνικά μπορεί να αποφασίσουν να παραμείνουν περισσότεροι σύλλογοι και να μένει και αυτός που έπεφτε. Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας και να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στη βαθμολογία. Και αν δεν μπορούμε να την εξασφαλίσουμε από την αρχή, τότε να είμαστε κοντά στη ζώνη ώστε να περιμένουν τις αποφάσεις που θα παρθούν».

ΕΡ: Η Μύκονος μαζί με τον Πανναξιακό φέτος αγωνίζονται στον όμιλο της Αθήνας σε αντίθεση με την περσινή που είσαστε σ’ αυτόν του Πειραιά. Μεταξύ τους οι δύο όμιλοι έχουν μεγάλες διαφορές;

ΑΠ: «Οι διαφορές γίνονται πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παραδοσιακά οι ομάδες της Αθήνας είναι πιο δυνατές και έχουν πιο μεγάλα οικονομικά μπάτζετ. Γι’ αυτό θεωρείται ότι είναι πιο δυνατός όμιλος. Οι περισσότερες ομάδες στον όμιλο της Αθήνας πρωταγωνιστούν και δεν πάνε για να εξασφαλίσουν την παραμονή. Εγώ τονίζω στους ποδοσφαιριστές μου ότι με όποια ομάδα και να παίζουμε θα πρέπει να ματώνουμε και να παλεύουμε τα παιχνίδια και στο τέλος θα φανεί ποιος είναι πιο καλός και πιο δυνατός».

ΕΡ: Η οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και τις ομάδες που βρίσκονται στη Δ’ Εθνική;

ΑΠ: «Εγώ πιστεύω ότι θα το καταστρέψει το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όσον αφορά το επαγγελματικό και θα επιβιώσουν τα πιο ερασιτεχνικά σωματεία με τα πιο μικρά μπάτζετ. Εκεί θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα τα σωματεία, γιατί οι υποχρεώσεις θα τις αναγκάσουν να υποχωρούν, έτσι αυτές που θα πρωταγωνιστούν θα είναι ελάχιστες ομάδες. Θα επιβιώσουν όσες ομάδες έχουν χρήματα».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη της Σύρου

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares