Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:33

Παραίτηση από το Δ.Σ. του Αστέρα Μαρμάρων και ''βαριές'' καταγγελίες της Μαρίας Τριβυζά

Με μία καυστική και εμπεριστατωμένη επιστολή της η κυρία Μαρία Τριβυζά, που συμμετείχε στης τελευταίες εκλογές του Αστέρα Μαρμάρων, όπου εξελέγη αναπληρωματικό μέλος, καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση για παρατυπίες, ενώ την χαρακτηρίζει παράνομη.

 Οι λόγοι της επιστολής αφορούν την παραίτηση της ίδιας από την θέση της ως αναπληρωματικό μέλος, μία απόφαση που πάρθηκε έπειτα από αρκετές παρατυπίες που καταγγέλλει η ίδια και την ώθησαν να δημοσιοποιήσει αυτή την επιστολή.

Διαβάστε τι καταγγέλλει και αποκαλύπτει η κυρία Τριβυζά: 

Μάρμαρα 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Προς: ΔΣ «ΜΕΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ»

Θέματα: «Παρανόμως εκλεγμένο το νέο Διοικητικό σας Συμβούλιο». «Παραίτηση Μαρίας Τριβυζά».

Κύριε πρόεδρε

Περίπου στις 11/1/2019 στείλατε έγγραφο στην ΕΠΣ Κυκλάδων, που τους γνωρίζετε ότι μετά από την παραίτηση του Γ.Γ. σας και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σας στις 11/1/2019 εξελέγη νέο ΔΣ.

   Το «Περίπου» είναι γιατί το έγγραφό σας δεν έχει ημερομηνία, πέραν του ότι δεν υπογράφεται από πρόεδρο και Γ.Γ., αλλά, από πρόεδρο και αντιπρόεδρο. Το λιγότερο θα πει κάποιος και αναλογικά με αυτά που έχουν συμβεί και θα σας παραθέσω, μάλλον, θα έχει δίκιο.

   Το προαναφερθέν ΔΣ, με επιεική χαρακτηρισμό είναι παράτυπο. Κυριολεκτικά, είναι παρανόμως εκλεγμένο. Μετά την παραίτηση του όποιου μέλους του ΔΣ σας, οφείλατε να καλέσετε το πρώτο επιλαχών αναπληρωματικό μέλος που νόμιμα εκλέχτηκε από τις εκλογές του συλλόγου μας και αφού το ΔΣ γίνει και πάλι επταμελές, όπως προβλέπει και το καταστατικό μας, να εκλέξει, τουλάχιστον, το νέο Γ.Γ. Η διαδικασία, που, ή δεν γνωρίζατε, ή δεν θέλατε να κάνετε, είναι μόνο αυτή. Φυσικά, γνωρίζετε ότι το πρώτο επιλαχών αναπληρωματικό μέλος –και μοναδικό γιατί δεν υπάρχει άλλο επιλαχών μέλος– είμαι εγώ.

   Όταν, μέσω των ΜΜΕ έμαθα την παραίτηση του Γ.Γ. του συλλόγου –περιμένοντας το διαδικαστικό, αλλά και το επί της ουσίας θέμα της πρόσκλησής μου– άφησα ένα εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μηνός. Κάποια στιγμή όμως, μαθαίνω ότι εξελέγη νέο ΔΣ. Στην αρχή δεν το πίστεψα. Δυστυχώς, όμως, ήταν η αλήθεια…

   Για να σας γνωρίσω με κάθε ακρίβεια τα γεγονότα, θέλησα από εκείνη τη στιγμή να καταγγείλω το γεγονός. Όμως, η ομάδα είχε σημαντικούς αγώνες να παίξει και τέτοιας μορφής θέματα, ίσως, θα δημιουργούσαν προβλήματα στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Αυτοί δεν έφταιγαν σε τίποτα και θα ήταν κρίμα και άδικο για όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει από την αρχή της περιόδου.

   Μετά από ανοχή ενός μήνα, με γνώμονα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά και του ότι πριν εξωτερικεύσω το όλο θέμα έπρεπε να το γνωρίσω και να διαμαρτυρηθώ στο ΔΣ μου, το έκανα και αυτό. Αν αγνοούσατε λοιπόν τη διαδικασία, που δεν σας απαλλάσσει, αλλά, τουλάχιστον σας δίνει ένα ελαφρυντικό η ομολογούμενη άγνοια –έστω και με ένα «ευγενές ψέμα» – όταν σας το γνώρισα, περίμενα να κάνετε το αυτονόητο.

   Ένα μήνα και πλέον μετά και από αυτό, ακόμα περιμένω να με καλέσετε…

   Παράλληλα, όλο αυτό τον καιρό, ακούω και το ότι εγώ θέλω να κάνω κακό στο σύλλογο. Όπως έλεγε και ο Δημόκριτος «λήθη των ιδίων κακών, θρασύτητα γεννά» δηλαδή «όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται».

   Μετά από σχεδόν δύο μήνες και για να είμαστε και ειλικρινείς μετά από δικές μου πιέσεις, επικοινωνείτε τελικά μαζί μου, λέγοντάς μου τελικά το μεσημέρι της 12ης Μαρτίου 2019, ότι στις 8.00 μ.μ. την ίδια μέρα, να παραστώ στο συμβούλιο για να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα. Ανταλλάσσουμε email την ίδια μέρα, και μεταξύ άλλων σας γράφω επί λέξει: «Με καλείτε για συζήτηση τρεχόντων θεμάτων. Ως τι θα έρθω στο ΔΣ; Το θέμα, όπως προανέφερα είναι ένα. Περιμένω να με καλέσετε ως πρώτο επιλαχών μέλος του ΔΣ. Αυτή την πρόσκληση περιμένω, αυτό είναι το μόνο θέμα. Περιμένω…»

   Συνεχίζοντας το παρόν έγγραφο, σας ερωτώ και πάλι. Τι να έρθω να συζητήσω για τρέχοντα θέματα με ένα ΔΣ το οποίο είναι παράνομα εκλεγμένο. Το μόνο θέμα για να περιοριστούν τα λάθη του θα ήταν να γίνει ανασύσταση ΔΣ.

Παρά και το έγγραφο πλέον αίτημά μου, ακόμα περιμένω. Ξανά η ίδια συμπεριφορά που ειλικρινά είναι απαράδεκτη. Με προσβάλει ως προσωπικότητα, υποτιμά τη νοημοσύνη μου, εκμεταλλεύεται την καλοσύνη μου, ξεπερνά τα όρια της καλοσύνης μου. Πόσο ακόμα να περιμένω;

   Συνολικά, μετά από δύο μήνες και μία εβδομάδα ανοχής και υπομονής, μαθαίνοντας μάλιστα ότι ο κ. Ανδρέας Σάμιος έστειλε έγγραφο στην ΕΠΣ Κυκλάδων που δηλώνει ότι δεν είναι εδώ και αρκετό καιρό μέλος του ΔΣ –άρα οι έξι του ΔΣ που έπρεπε να είναι επτά, είναι πέντε– είπα… τέλος. Αλήθεια ποιοι είναι οι πέντε που ψήφισαν για το νέο ΔΣ; Ήταν πέντε; Σταματώ εδώ, γιατί υπάρχουν σοβαροί και καλοί άνθρωποι, που εκμεταλλευτήκατε και εκείνων την καλοσύνη.

   Ο λόγος αυτής της στάσης μου δεν είναι μόνο προσωπικός. Είναι και επί της ουσίας για την ομάδα, την οποία δεν γίνεται να την διοικούν τρία ή τέσσερα άτομα και να αποφασίζουν για το μέλλον της και για τη φιλοσοφία της. Όποιον και αν ρωτήσεις στα Μάρμαρα θα σου πει ότι δεν έρχεται στο γήπεδο, γιατί από την εντεκάδα του Αστέρα παίζουν ελάχιστοι Μαρμαριανοί. Με σταματούν στο δρόμο, που λόγω της θητείας μου ως Γ.Γ. στο προηγούμενο ΔΣ, έχω γίνει «κυτίο παραπόνων». Τους λέω ότι και εγώ δεν συμφωνώ και μου λένε κάνε κάτι. Και συνεχίζουν: ποιος θα αποφασίσει τους στόχους της ομάδας, όταν το ΔΣ είναι παράνομα εκλεγμένο. Είναι γνωστό ότι η ανοχή είναι συνενοχή. Μιλάμε για μια ομάδα που στόχο έχει να αθλούνται –και όταν μπορούν και έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν και πρωταθλητισμό– οι νέοι των Μαρμάρων. Μια ομάδα που για να συμμετέχει στην Α΄ Κυκλάδων πρέπει να έχει ομάδες ακαδημιών, αλλά και τέσσερις παίκτες κάτω των είκοσι ετών στην εντεκάδα της. Θα φέρουμε και μικρούς ποδοσφαιριστές από την Αθήνα; Φέραμε και μεγάλους από Αθήνα, που στη κρίσιμη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έφυγαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για Αθήνα. Κάποιος που λέει ότι αγαπά την ομάδα, ενώ εμείς κατ’ αυτόν δεν ενδιαφερόμαστε, δεν ήταν καν στο παιχνίδι.

Όλα αυτά είναι απόψεις του κόσμου, που φυσικά συνυπογράφω.

   Φυσικά, όλα αυτά και πολλά άλλα έπρεπε να συζητιούνται στο ΔΣ του συλλόγου, ακόμα και από τη Γενική του Συνέλευση, και όχι από τη μειοψηφία του ΔΣ, που όπως ξεκάθαρα λέει το καταστατικό «βρίσκεται σε απαρτία όταν παρευρίσκονται πέντε τουλάχιστον μέλη του». Σταματώ εδώ…

   Ως τελευταίο, σας γνωρίζω ότι παραιτούμαι αμετάκλητα από τη θέση του πρώτου επιλαχόντος μέλους του ΔΣ και το παρόν έγγραφό μου να εκληφθεί και ως έγγραφο της παραίτησής μου. Σας προκαλώ, μάλιστα, ακόμη και να δημοσιοποιήσετε το λόγο, ή τους λόγους που για δυόμιση σχεδόν μήνες δεν με καλέσατε, ως οφείλατε.

Σας γνωρίζω ακόμη, ότι δεν προτίθεμαι να βάλω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές του συλλόγου, για πολλούς λόγους, που δεν χρειάζεται να αναλύσω. Ενδεικτικά, γιατί τέτοιες λογικές και συμπεριφορές δεν με εκφράζουν σαν προσωπικότητα, και όχι μόνο δεν κάνουν καλό στο σύλλογο, αλλά, αντίθετα, βλάπτουν την εικόνα του και σαν πολιτιστικός σύλλογος, που έχουμε ξεχάσει εντελώς ότι είμαστε.

   Η μόνη σωστή κίνηση που μπορείτε να κάνετε –και σας την προτείνω ως απλό μέλος του συλλόγου– είναι να κάνετε άμεσα εκλογές.

ΥΓ 1: Το μεγαλύτερο θέμα για μένα από την όλη ιστορία δεν ήταν ποτέ μια εκλόγιμη θέση. Η παρουσία μου με την έννοια της εθελοντικής εργασίας, σε πολλές μορφές που έχω προσφέρει, είναι γνωστή. Ποτέ δεν θα πω ότι έχασα το χρόνο μου με την ενασχόλησή μου με τα κοινά, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και γι’ αυτό το κάνω. Ούτε τώρα θα το πω με τον Αστέρα, γιατί δεν φταίει τίποτα ο Αστέρας για κάποιες συμπεριφορές ελαχίστων. Το θέμα είναι ότι τέτοια γεγονότα αποθαρρύνουν πολλούς ανθρώπους που έχουν διάθεση να βοηθήσουν, να μην το κάνουν, για να μην «μπλεχτούν» με τέτοιου είδους θέματα. Εγώ θα τους προτρέψω να ασχοληθούν, κάτι που θα συνεχίσω να κάνω και εγώ.

ΥΓ 2: Αν αυτό το κείμενο το στείλω μόνο σε εσάς, σε συνδυασμό μάλιστα με την παραίτησή μου, είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο δεν θα κάνετε κάτι επί της ουσίας, αλλά, ως συνήθως, θα αδιαφορήσετε, έως και θα χαρείτε. Η πεποίθησή μου αυτή, με αναγκάζει να το δημοσιοποιήσω. Πιστεύω ότι μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα. Ίσως ενεργοποιηθείτε κιόλας.

Μαρία Τριβυζά

π. Γ.Γ. του «ΜΕΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ»

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares