Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 00:08

Στο βουνό …

Δεν θέλει και πολύ να πάρει κάποιος τα βουνά. Να βάλει τα άρματα και να βγει στο αντάρτικο. Πολλές φορές σκεφτόμαστε να υποκαταστήσουμε αυτό που δεν μας ικανοποιεί. Όταν ξεπεραστούν κάποιες κόκκινες γραμμές είναι ώρα να το επιχειρήσουμε κιόλας.

Ετοίμαζα από καιρό ένα κείμενο για την κατάντια της αθλητικής δημοσιογραφίας και την παρά φύσιν εκτρωπή της. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω, αντί προλόγου, ως τη σημαντικότερη αφορμή να αρχίσω να γράφω σε αυτή τη φιλόξενη γωνιά. Δεν πρόλαβα. Ο Αντώνης Φουντής, συντάκτης στο fosonline, έγραψε ακριβώς ότι είχα στο μυαλό μου. Μου πήρε τη δόξα. Τον «μισώ». Το μόνο που απομένει είναι να το προωθήσω και να ταυτιστώ απόλυτα μαζί του.

https://www.fosonline.gr/podosfairo/superleague/article/42870/dimosiografia-nteliveri-kai-syntaktes-xoyligkans

Η δημοσιογραφία άρχισε να αποκλίνει από την ίσαλο γραμμή όταν άνοιξαν οι «σχολές» δημοσιογραφίας. Ο δημοσιογράφος ταυτίστηκε στη συνείδηση του κοινού με την τηλεοπτική καρικατούρα που οφείλει απλά να προσαρμόζεται λειτουργικά στα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα. Ερήμην ενστίκτου, αντίληψης, αισθήματος ευθύνης και δεοντολογίας. Ανάμεσα, λοιπόν, στα έγκυρα ρεπορτάζ αυτής της Κυκλαδίτικης γωνιάς, θα στριμωχτώ και εγώ όσο χρειαστεί για να συμπληρώσω λίγο ακόμα μεράκι και ανιδιοτέλεια.

Το αναγνωστικό κοινό δύσκολο. Η μετάβαση από την εύκολη εντύπωση στον προβληματισμό και από τη ματαιοδοξία στην ωριμότητα θα είναι δύσβατη. Ας το επιχειρήσουμε. Σχόλια, άρθρα, αφιερώματα σε όλο το φάσμα του αθλητισμού με κοινωνικές, πάντα, προεκτάσεις. Μια μαγνητική τομογραφία για να φανερωθούν πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη.

Γρήγορη χειραψία, καλό ξεκίνημα.

Γιώργος Νομικός

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Μαγνητική

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares