Κώστας Μπιζάς: Στόχος να δημιουργήσουμε ενιαίο αθλητικό brand για τα νησιά μας

Κώστας Μπιζάς: Στόχος να δημιουργήσουμε ενιαίο αθλητικό brand για τα νησιά μας

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς έχει συνδέσει το όνομα του με την συνεχή προσφορά στα κοινά του τόπου του.

Η συμβολή του στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με δράσεις και έργα που αφορούν τον αθλητισμό στο νησί του, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός ''Αθλητικό brand'' για τα νησιά του Αιγαίου, πράγμα που είναι στα άμεσα σχέδια της Περιφέρειας.

Η συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτο βαθμού, αλλά και η καλές σχέσεις που διατηρεί με όλους τους Περιφερειακούς συμβούλους, τον καθιστά έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας του συνδυασμού ''Μπροστά το Νότιο Αιγαίο''.

Στις εκλογές τις Κυριακής (26 Μαΐου) ο κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς ζητά την στήριξη των συμπολιτών του για τη συνέχιση του έργου της προηγούμενης τετραετίας.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος απάντησε στις ερωτήσεις του s.c, σε μία συνέντευξη που είχε ως επίκεντρο τον αθλητισμό:

1sfasdffasasdffasd_1570d.jpg

Η Πάρος κατά κοινή ομολογία την τελευταία τετραετία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια όσο αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, ήταν ένα δικό σας στοίχημα που κερδήθηκε;

«Κύριε Μάκαρη η Περιφερειακή Αρχή είχε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Διοίκηση της Περιφέρειας ως στόχο να καθιερώσει το Νότιο Αιγαίο ως μόνιμο χώρο διεξαγωγής αθλητικών οργανώσεων σε επίπεδο εθνικό ή διεθνές, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε νησιού.

Ως Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου αφού ανέλαβα τα καθήκοντα μου, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τους αθλητικούς συλλόγους των νησιών μας στις οποίες καταγράψαμε τις προτάσεις τους και συναποφασίσαμε τις δράσεις που η Περιφέρεια μπορούσε να υποστηρίξει.

Πράγματι συνδιοργανώσαμε στην Πάρο και την Αντίπαρο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις ( Πανελλήνια & Περιφερειακά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας, Πανκυκλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου, Αγώνες Δρόμου, Ποδηλατικός γύρος, Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου, Τελικοί αγώνες ( final four ) στο ποδόσφαιρο, στην καλαθοσφαίριση και στην πετοσφαίριση , Κολυμβητικός Διάπλους "θυμάμαι το Σάμινα", Τα Καπετανέικα, το Τρίαθλο, Τοπικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Μίνι & Παμπαίδων Πάρου - Αντιπάρου, Eugenios Soccer Camp , Beach Volley , τουρνουά handball κ.α. ).

Παράλληλα συμμετείχαμε σε θεματικές εκθέσεις αθλητικού τουρισμού για πρώτη φορά και ενισχύσαμε την εικόνα των νησιών μας ως τόπο επιλογής πραγματοποίησης αθλητικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τονίσω την σημαντικότατη συμβολή στα παραπάνω δρώμενα των εθελοντών, των μελών και των Διοικήσεων των αθλητικών συλλόγων στην Πάρο και την Αντίπαρο. Επίσης θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων».

7dsgagwegts_7efcb.jpg

Σε περίπτωση που εκλεγείτε υπάρχουν κάποια σχέδια ή κάποιος προγραμματισμός, τι πρέπει να περιμένει ο Παριανός φίλος του αθλητισμού;

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να στηρίζουμε όλα τα αθλητικά Σωματεία και τις αθλητικές Ενώσεις στην Πάρο και την Αντίπαρο με την συνδιοργάνωση αθλητικών γεγονότων που αναδεικνύουν το "ευ αγωνίζεσθαι", την άμιλλα του αθλητισμού και την ομορφιά των νησιών μας.

Στόχος μας για την επόμενη περίοδο 2019-2023 είναι να εντατικοποιήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης που καλλιεργήσαμε με την αθλητική κοινότητα και συγχρόνως να δημιουργήσουμε ενιαίο αθλητικό brand όλων των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρο στα νησιά μας με το όνομα # AegeanSports το οποίο επικοινωνούμε ώστε να μεγιστοποιήσουμε την προβολή τους στο εθνικό και διεθνές κοινό μέσα από την καμπάνια προβολής που ετοιμάζουμε στην αρχή κάθε σεζόν».

9dbsdfasdffgaf_d420e.jpg

Παράλληλα με τις αθλητικές δράσεις έτρεξαν και τρέχουν κάποια έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές. Ποια είναι τα άμεσα σχέδια της Περιφέρειας για την Πάρο και ποια έργα αναμένεται να δούμε να υλοποιούνται την επόμενη τετραετία; 

«Στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 εγκαινιάσθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Αρχιλόχου Μάρπησσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μία πολύ σημαντική υποδομή του νησιού μας για την οποία υπήρξε προσπάθεια για δύο δεκαετίες τουλάχιστον πολλών Αυτοδιοικητικών και παραγόντων του αθλητισμού. Είναι μια υποδομή κόσμημα για το νησί μας, για τα παιδιά και τους συμπατριώτες μας που το χρησιμοποιούν καθημερινά και ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Τα νησιά μας στερούνται γενικά αθλητικών εγκαταστάσεων ( υπάρχουν ανάγκες για γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κολυμβητήρια, στίβος κ.α.). Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συμπολιτών μας και ειδικά της νεολαίας μας, ως Περιφερειακή Αρχή δημιουργήσαμε το πρώτο στην ιστορία Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης και Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων μέσα από το οποίο στοχεύουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο του παραπάνω Ειδικού Προγράμματος , το Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου έχει εγκρίνει την σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Πάρου που αφορούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα το γήπεδο της Παροικίας (χρηματοδότηση 400.000€ ) και το γήπεδο της Μάρπησσας ( χρηματοδότηση 200.000€ )».

10fgbasfasdfb_c6e08.jpg

Υπάρχει συμπόρευση και κοινό όραμα σε ικανοποιητικό βαθμό με τον Δήμο Πάρου στα θέματα εκδηλώσεων και έργων που αφορούν τον αθλητισμό;

«Τα αθλητικά έργα και οι υποδομές που έχει ανάγκη η Πάρος αλλά και η Αντίπαρος είναι γνωστά σε όλους μας. Βέβαια θα πρέπει να γίνει ιεράρχηση των αναγκών από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ωριμάσουν οι σχετικές μελέτες και κατόπιν η Περιφέρεια να συνδράμει εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Σχετικά με τα απαιτούμενα έργα είναι γνωστό ότι η Παροικία χρειάζεται κλειστό γυμναστήριο, η Νάουσα χρειάζεται αθλητικό κέντρο, οι ναυτικοί όμιλοι ΝΟΠ, ΝΑΙΑΣ και ΩΛΙΑΡΟΣ χρειάζονται κολυμβητικές πισίνες και οι Κοινότητες χρειάζονται επίσης νέες εγκαταστάσεις ή ανακατασκευές των αθλητικών χώρων τους.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία , ο σωστός σχεδιασμός των μελετών και η διεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων».

13bcasxdfgfdsg_8979b.jpg

Τι κερδίσατε και τι χάσατε με την ενασχόληση σας με τα κοινά;

«Η ενασχόληση μου με τα κοινά πηγάζει από την αγάπη μου για το νησί που μεγάλωσα και ζω με την οικογένεια μου. Νιώθω την ανάγκη της ενασχόλησης ως υποχρέωση απέναντι στους συμπατριώτες μου. Μπορεί κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να έχω δυσαρεστήσει ορισμένους αλλά σε γενικές γραμμές εισπράττω την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου οπότε αυτό μου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι για τα νησιά μας».

19sdgsgf_64616.jpg

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνεται στους ψηφοφόρους;

«Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Οι συμπατριώτες μου θα πρέπει με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να προσέλθουν στις κάλπες της 26ης Μαΐου 2019 και να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα.

Προσωπικά είμαι υποψήφιος με την παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και δεσμεύομαι εφόσον εκλεγώ από τους συμπολίτες μου, να συνεχίσω και την επόμενη τετραετία ως Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ως Έπαρχος την προσπάθεια για συνολικά καλύτερη ποιότητα ζωής στα νησιά μας».

17sbgasdfg_57453.jpg

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΑΟ Σύρου νίκησε σε φιλικό την Ελλάς Σύρου [pics]

Στο πρώτο τους φιλικό για τη νέα σεζόν, ΑΟ Σύρου...

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Πανθηραϊκός προκρίθηκε απέναντι στον ΟΦΙ [pics+vid]

Συνεχίζει να γράφει ιστορία παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πανθηραϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας Live Sreaming [ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το ΔΑΚ Νάξου τον αγώνα...

Πάτησαν... Νάξο Πανθηραϊκός και ΟΦ Ιεράπετρας [pics]

Πάτησαν Νάξο ΟΦ Ιεράπετρας και Πανθηραϊκός πριν από λίγο.

Τιμητική… ήττα για την Άνω Μερά από τον (δυο κατηγορίες πάνω) Απόλλωνα Σμύρνης

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα τεστ ασφυκτικής… πίεσης! Η...

Με όλα τα... διαθέσιμα "όπλα" ο Πανθηραϊκός στη Νάξο

Ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση η προετοιμασία του Πανθηραϊκού για τον...

Φιλικό προπονητικό διπλό για Πανναξιακό και ΠΑΣ Νάξου

Το πρώτο φιλικό τεστ για Πανναξιακό και ΠΑΣ Νάξου πραγματοποιήθηκε...

ΟΦ Ιεράπετρας: Η αποστολη για το ματς με τον Πανθηραϊκό

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΟΦ Ιεράπετρας για τον αγώνα που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Πανθηραϊκός προκρίθηκε απέναντι στον ΟΦΙ [pics+vid]

Συνεχίζει να γράφει ιστορία παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πανθηραϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας Live Sreaming [ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το ΔΑΚ Νάξου τον αγώνα για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Πανθηραϊκού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρουσίασε χορηγούς και νέες εμφανίσεις ο Πλοηγός Αντιπάρου

Ακόμη μία αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε για τον Πλοηγό. Οι άνθρωποι της μπασκετικής ομάδας της Αντιπάρου πραγματοποίησαν την παρουσίαση των χορηγών...

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εγγραφές στην ακαδημία του Πανναξιακού ΑΟΚ

Με ένα άρτια καταρτισμένο τεχνικό τιμ, αποτελούμενο από τους Τάσο Βάβουλα, Νάσο Βλάχο και Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη, ο ο Πανναξιακός ΑΟΚ...

Αναβλήθηκε το σεμινάριο προπονητικής μπάσκετ στην Τήνο

Το …χειμωνιάτικο σκηνικό που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην χώρα...

Ορίστηκαν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής στον ΑΠΑΣ

Πέντε σημαντικούς προπονητές θα έχει στις τάξεις του ο ΑΠΑΣ...

Επιστροφή και ενίσχυση με Σέρτζιο Κοκαβέσι για τον Περιστεριώνα Τήνου

Σε μία σημαντική ενίσχυση του ρόστερ του ανδρικού τμήματος προχώρησε...

Επέστρεψαν με γεμάτες εμπειρίες οι παίδες και οι έφηβοι του ΑΟ Πάρου

Με τις βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες επέστρεψε στην βάση της από...

Έναρξη εγγραφών στην ακαδημία και τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕ Σαντορίνης

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές της περιόδου 2019...

Κλείνουν Κεφαλιανός και Γιαμούρης στον Πανναξιακό ΑΟΚ

Μετά τον Παναγιώτη Καλαβρό, άλλοι δύο πρώην παίκτες του ΑΠΑΣ...

Εντυπωσιακή συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση του Πανναξιακού ΑΟΚ [vid-pics]

Ανώτερη των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη...

Άρης Σύρου: Οι εγγραφές ξεκίνησαν - Το πρόγραμμα των προπονήσεων

Σε... μπασκετικούς ρυθμούς μπαίνει και πάλι από σήμερα η "οικογένεια...