Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 00:33

Θοδωρής Αλμπάνης: Ο αντίπαλος θα πρέπει να …ματώνει για να μας κερδίσει

Η αναζήτηση του νέου προπονητή του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” κατέληξε στο όνομα του Θοδωρή Αλμπάνη, προκαλώντας μία… σύγχυση σε κάμποσους, κυρίως στις Κυκλάδες. “Ποιος είναι αυτός;”, αναρωτήθηκαν κάποιοι, όχι και τόσο… μυημένοι στη  “σπυριάρα”.

Διότι ο νέος προπονητής των νεοφώτιστων στη Γ’ εθνική κάθε άλλο παρά… τυχαίος είναι, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται πολύ πιο “ζεστά” με το μπάσκετ και δη στη Βόρειο Ελλάδα. Το βιογραφικό, άλλωστε του Θοδωρή Αλμπάνη είναι “πλούσιο” και το έργο του …μιλάει από μόνο του.

Ο Θοδωρής Αλμπάνης αφήνει τη Μακεδονία και… κατηφορίζει στις Κυκλάδες και στη Νάξο, προκειμένου να οδηγήσει τους πρωταθλητές Αιγαίου 2019 στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο δρόμος μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά τόσο ο Αλμπάνης, όσο και οι παράγοντες των “ορεινών”.

O άλλοτε παίκτης του Κολοσσού Ρόδου και προπονητής του Ιπποκράτη Κω και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας κωφών, εμφανίζεται αποφασισμένος να περάσει την δική του φιλοσοφία στα Φανάρια και να γράψει και το δικό του όνομα στην ιστορία των Απεραθειτών. Μπορεί να απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ξεγνοιασιάς στη Ρόδο, για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά δεν παύει παρότι βρίσκεται 143 ναυτικά μίλια νοτιότερα από το νησί της Αριάδνης να καταστρώνει σε συνεργασία με τους παράγοντες του συλλόγου της ορεινής Νάξου τα πλάνα για το κτίσιμο του νέου ΑΠΑΣ.

Λίγες ημέρες πριν αφιχθεί στη Νάξο (σ.σ. σύμφωνα με τις πληροφορίες φθάνει την Κυριακή 21/7), το “SportCyclades” συνομίλησε με τον  50χρονο τεχνικό μέσω του συνεργάτη μας από την Αθήνα, του Ιωάννη Νοταρά για τη νέα πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ας τον απολαύσουμε λοιπόν…

alba_1_7a810.jpg

- Coach, πως πείστηκες από τους ανθρώπους του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” να πεις το «ναι» στην πρόταση που σου έγινε κι αν η απόσταση σε φοβίζει, παρά το γεγονός πως έχει διατελέσει παλαιότερα προπονητής στην Κω στην τοπική ομάδα του Ιπποκράτη;

«Αυτό που ήταν σημαντικό ώστε να πάρω την απόφαση ήταν η προσέγγιση που είχα από τους ανθρώπους της ομάδας. Μου έδειξαν ότι είναι άνθρωποι συνειδητοποιημένοι, αγαπούν αυτό που κάνουν και κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε ό,τι αφορά στη φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα έχω εργαστεί στην επαρχία και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Ξάνθη, αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα, στη Ρόδο σαν αθλητής, στην Κω σαν προπονητής οπότε δεν ήταν για εμένα πολύ δύσκολο να το αποφασίσω. Θεωρώ πως είμαι αρκετά μεγάλος για να με φοβίσει η απόσταση».

- Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που έχεις από την ομάδα κι αν έχεις πάρει πληροφορίες τόσο από τον Γιάννη Γιαννούλη που διετέλεσε παίκτης του ΑΠΑΣ, όσο κι από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη που ήταν προπονητής στο κυκλαδίτικο σωματείο, την ΑΕ Σαντορίνης;

«Ο Χρήστος ο Κωνσταντινίδης είναι πάρα πολύ καλός μου φίλος, έχω πάρει πάρα πολύ θετικές πληροφορίες. Με τον Γιάννη έχουμε συζητήσει επίσης και μου έχει πει κάποια πράγματα για την ομάδα. Τους πρώην παίκτες του Πανναξιακού τους γνωρίζω σαν αντίπαλος όταν ήμουν στον Ιπποκράτη Κω από το σκάουτινγκ, έχοντας αρκετούς αγώνες. Προσπαθώ όσο το δυνατόν να μάθω και τους υπόλοιπους όσο πιο γρήγορα γίνεται από την εικόνα. Αν και το σημαντικό είναι να με μάθουν κι εκείνοι μέσα από την προετοιμασία και το τι υλικά θα πάρουμε για να …κτίσουμε την ομάδα».

- Με δεδομένο πως η Νάξος έχει πλέον εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ και δη στην Γ’ εθνική, ποιες είναι οι δικές σου φιλοσοφίες και ποιες φιλοσοφίες θέλεις να περάσεις στην δική σου ομάδα;

«Η δική μου φιλοσοφία είναι να φτιάξουμε μία ομάδα “σκληρή”, ομάδα που θα ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία μου και σε αυτό που οραματίζομαι. Μία ομάδα που θα …ματώνει ο αντίπαλος να την κερδίσει. Αν καταφέρουμε να το φτιάξουμε αυτό, θα παλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε στο τέλος την συγκομιδή μας. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις φέτος. Να σταθεί η ομάδα στην κατηγορία, να γίνει γνωστή στο μπασκετικό στερέωμα, να αποκτήσει υπόσταση και να είναι στο μέλλον πιο εύκολο να φέρουμε ποιοτικότερους παίκτες στην ομάδα. Γιατί κάθε νεοφώτιστη ομάδα, κάθε καινούργια περίπτωση συναντά την, δεν θα πω καχυποψία, θα πω την δυσπιστία».

- Με το κλείσιμο της συμφωνίας έχετε ήδη μιλήσει με κάποιους παίκτες που μπορούν να μετακομίσουν στη Νάξο για να βοηθήσουν την ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής;

«Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί. Είμαστε σε συζητήσεις με αρκετές περιπτώσεις. Τώρα αν θέλουν να έρθουν στη Νάξο, το θέμα είναι πως θα κινηθούμε στις μεταγραφές. Οι αθλητές που είναι διατεθειμένοι να έρθουν είναι αυτοί που εμείς θέλουμε να φέρουμε. Το δύσκολο είναι η δεύτερη …δεξαμενή. Οι παίκτες που εμείς θέλουμε να φέρουμε κι όχι αυτοί που θα μείνουν στο τέλος και θα ψάχνουν να βρουν ομάδα. Θέλουμε λοιπόν να οικοδομήσουμε την ομάδα με τα υλικά που μας κάνουν. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, όσο το δυνατόν μπορούμε».

- Αν και σχετικά είναι πολύ νωρίς, έχεις εστιάσει τους στόχους για τη νέα σεζόν του ΑΠΑΣ κι αν έχεις εντοπίσει αντιπάλους της ομάδας που θα συναγωνιστεί – ανταγωνιστεί;

«Σε πρώτη φάση αυτό που με απασχολεί είναι η δική μας ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Όταν ολοκληρώσουμε τη δική μας ομάδα, όταν γίνουμε αυτό που θέλω κι έχω οραματιστεί να γίνουμε τότε θα κοιτάξουμε και τους αντιπάλους. Οι αντίπαλοι έχουν να κάνουν σχέση με εμάς. Αν εμείς είμαστε πολύ δυνατοί, δεν έχει καμία σημασία ο αντίπαλος».

alba_2_aab86.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares