Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 15:47

Ψηλά ο πήχης και... αντίο από τον Γιώργο Μοστράτο

Μετά από 5 σεζόν τεράστιας προσφοράς στα συγκροτήματα των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Κυκλάδων, ο Γιώργος Μοστράτος αποχωρεί, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο, σπουδαίες διακρίσεις και τον πήχη στα ύψη ανοίγοντας τον δρόμο στους επόμενους προπονητές για να βαδίσουν στα ίδια μονοπάτια της επιτυχίας και της ανάπτυξης του Κυκλαδίτικου Ποδοσφαίρου.

FullSizeRender_1_fa78e.jpg

Κανένας μας δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το έργο του Γιώργου Μοστράτο που ήταν ένα άψογος επαγγελματίας, διεκδικώντας πάντα το καλύτερο για τα ''Παιδιά'' του όπως αποκαλούσε τους ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων. Μόνο όσοι έχουν γνωρίσει από κοντά το έργο του, μπορούν να κρίνουν! Εμείς είμαστε από αυτούς που καλύπτουμε το ρεπορτάζ των Μικτών επί σειρά ετών... Πιστεύουμε ότι η κορυφαία στιγμή που έδειξε τον επαγγελματισμό του Γιώργου Μοστράτου και θα πρέπει να γραφτεί σε αυτό το άρθρο είναι ο ξαφνικός χαμός της Μητέρας του πριν τον ημιτελικό με το Ηράκλειο για τους 4 της Ελλάδας. Ποτέ δεν σκέφτηκε να παρατήσει μόνα τα παιδιά του... έσφιξε τα δόντια, έκανε ταξίδι αστραπή και ήταν παρόντας στον αγώνα, δίπλα στην ομάδα του, όπως θα έκανε μόνο ένας άψογος επαγγελματίας που αγαπά και σέβεται αυτό που κάνει!

Χρυσές σελίδες

Πέντε (5) αγωνιστικές σεζόν που ο πήχης του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου των Κυκλάδων έχει ανέβει ψηλά και το όχημα της ανόδου σε ένα μεγάλο μέρος οφείλεται και στην παρουσία ων Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Κυκλάδων στις διοργανώσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων.

Όλοι στις Κυκλάδες και όχι μόνο, μιλούσαν για ομάδες μοντέλο που είχαν δημιουργηθεί χάρη στην αμέριστη στήριξη της ΕΠΣ Κυκλάδων στο πρόσωπο του προπονητή Γιώργου Μοστράτου, ο οποίος έφερε πολλές καινοτομίες όσο αφορά τη λειτουργία και την προεπιλογή των Μικτών, μα πάνω από όλα κέρδισε με το καλημέρα την εμπιστοσύνη όλων των ποδοσφαιριστών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων και των παραγόντων τους.

Η νίκη με τα Δωδεκάνησα το 2016, ήταν θα λέγαμε η αρχή μίας σπουδαίας πορείας, αφού οι Κυκλάδες φώναξαν το βροντερό ''Παρόν'' σπάζοντας ένα αήττητο 52 ματς στους μέχρι τότε ανίκητους της ΕΠΣΔ.

Τα μοναδικά ρεκόρ συνεχίστηκαν με 4 στα 4 και 10-0 συντελεστή τερμάτων την επόμενη σεζόν, ενώ η μαγική χρονιά του 2017-2018 έφερε τους Νέους στην 3η θέση στην Ελλάδα.

Πλέον οι Κυκλάδες από φτωχός συγγενής σε επίπεδο Μικτών έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα από τα φαβορί και αυτό καθόλου τυχαίο δεν ήταν, αφού ήρθε και η απόδειξη τη σεζόν που πέρασε, όπου Κ14 και Κ16 έκανα 7 νίκες στα 8 παιχνίδια στην προκριματική φάση και πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣΚ. και οι δύο ομάδες κέρδισαν την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Εκτός το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, κερδισμένα από αυτή τη διαδικασία βγήκαν και οι ποδοσφαιριστές των Κυκλάδων, αφού οι τα μάτια των μεγάλων ΠΑΕ και των Εθνικών ομάδων βρισκόταν σε όλα τα παιχνίδια των Μικτών ομάδων, όπου είχαμε διψήφιο αριθμό παιδιών σε κλήσεις στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, αλλά και σε Μεγάλες ΠΑΕ.

FullSizeRender_2_9da36.jpg

Ψηλά ο πήχης

Πλέον, έχουμε αλλαγή σελίδας, αφού ο Γιώργος Μοστράτος, απάντησε αρνητικά στο νέο πλάνο της ΕΠΣ Κυκλάδων που θέλει δύο προπονητές (έναν για κάθε τμήμα), όπως και στην οικονομική πρόταση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατά 50% μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων τα ονόματα των νέων προπονητών που θα αναλάβουν τις τύχες των Μικτών ομάδων, έχοντας μπροστά τους πολλές προκλήσεις, αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα αλλάξουν οι ηλικιακές κατηγορίες και πλέον θα έχουμε Μικτές ομάδες Κ12 και Κ14.

Οι νέοι προπονητές, αναλαμβάνουν τις τύχες των Μικτών σε μία χρονική περίοδο, που βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο με τον Γιώργο Μοστράτο να αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη, και πλέον θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να διατηρηθεί αυτό το επίπεδο, οι Μικτές να μείνουν στις επιτυχίες και έπειτα να μπουν τα νέα αυτά στοιχεία που θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

Τόσο εμείς, όσο και ολόκληρος ο κόσμος του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου θα στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια, γιατί θέλουμε το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο να βρίσκεται πάντα ψηλά.

FullSizeRender_01336.jpg

Το αντίο του Γιώργου Μοστράτου

Με μία λυτή ανακοίνωση του ο Παριανός τεχνικός ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και πολύ περισσότερο τα παιδιά που συνεργάστηκε, ενώ για την απόφαση του, τονίζει ότι δεν είχε περιθώρια επιλογής: 

Μετά από 5 χρόνια συνεργασίας με την ένωση ΚΥΚΛΑΔΩΝ ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα όμως δυστυχώς δεν είχα περιθώρια επιλογής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά  που συνεργάστηκα μαζί τους, σε όλα τα στάδια ακόμη και σε αυτά των προ επιλογών. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να δουλέψω μαζί σας, να ζήσω τις αγωνίες σας, να δώσω τις μάχες σας, να σας ακούσω και να σας συμβουλέψω.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους αλλά και όλους τους προπονητές για την άψογη συνεργασία μας.

Όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε μέσα από τις προσπάθειες μας και τους αγώνες μας, να διακριθούμε και να ξεχωρίσουμε δημιουργώντας μια ποδοσφαιρική κληρονομιά για τον Νομό μας. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό και πραγματικά αισθάνομαι  πολύ χαρούμενος που υπήρξα προπονητής αυτής της ομάδας και αυτών των χαρισματικών παιδιών – των παιδιών μου. 

Παρά την αποχώρηση μου από την προπονητική ομάδα θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Θα σας παρακολουθώ και θα σας στηρίζω τις προσπάθειες σας. Και εύχομαι οι κόποι σας να δικαιωθούν και να συνεχίσετε με το ίδιο μεγάλες ή και μεγαλύτερες επιτυχίες. 

Τέλος ευχαριστώ την ΕΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ μου που έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί σας και που με στήριξε τα 5 χρόνια συνεργασίας μας.

Γιώργος Μοστράτος

IMG_2808dsfsdfsaf_9860b.JPG

IMG_2807aggasfg_a218b.jpg

IMG_2806sdad_00193.jpg

 

 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares