Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 09:54

Άκης Μπελεγρίνης: Θα κάνουμε κάτι καινούριο

Ο Άκης Μπελεγρίνης και ο Βαγγέλης Γατσέλος έχουν αναλάβει τις Ενωσιακές ομάδες μετά και την απόφαση της ΕΠΣ Κυκλάδων. Η Ένωση μετά από απόφαση τόσο του προέδρου όσο και του υπολοίπου του Δ.Σ. προχωρά σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των ομάδων των μικτών, καθώς μετά από μία επιτυχημένη πορεία του Γιώργου Μοστράτου υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο Άκης Μπελεγρίνης και ο Βαγγέλης Γατσέλος είναι δύο προπονητές με όραμα, όρεξη και διάθεση να δουλέψουν με στόχο την ακόμη περισσότερο βελτίωση της εικόνας των ομάδων της Ένωσης.

Ο κ. Μπελεγρίνης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την απόφαση να αναλάβει ένα από τα δύο τμήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Γατσέλο, αλλά και τα πρώτα σχέδια που έχουν και οι δύο νέοι προπονητές.

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνεται να πω κάποια πράγματα ώστε να τα διαβάσουν τόσο οι ομάδες όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Το φετινό εγχείρημα όπως συμβαίνει ουσιαστικά κάθε χρόνο στις Μικτές είναι κάτι το διαφορετικό. Αλλάζουν κάθε χρόνο οι ηλικίες, πόσο μάλλον φέτος που υπάρχει μία νέα κατηγορία η Κ12 που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Τώρα, έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια μαζί με τον Βαγγέλη Γατσέλο και έχουμε συχνή επικοινωνία με όλους τους προπονητές. Θέλουμε να γίνει μία καταγραφή και να δημιουργηθεί μία δεξαμενή ποδοσφαιριστών. Θέλουμε δηλαδή αρχικά να δούμε τι υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες, για το Κ14 είναι παιδιά γεννηθέντα το 2006-07 και στο Κ12 το 2008-09. Είναι κάτι καινούργιο όπως είπα και προηγουμένως καθώς τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2007 μπαίνουν για πρώτη φορά σε παιχνίδι 11 εναντίον 11. Μέχρι τώρα αγωνίζονταν στο 9 εναντίον 9. Από την πλευρά μας θέλουμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, να μιλήσουμε με όλες τις ομάδες από τα νησιά, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από ικανούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα μεγάλος μας στόχος είναι να καταφέρουμε να δώσουμε στη συνέχεια αθλητές από τα κλιμάκια τα δικά μας στην Εθνική ομάδα».

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες των Κυκλάδων είχαν μία πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια που έδωσαν. Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτή η εικόνα είναι μία σωστή βάση για εσάς.

«Πράγματι η ΕΠΣ Κυκλάδων είχε μία πάρα πολύ καλή εικόνα στα παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε αντίστοιχες ομάδες. Αυτό όμως που πρέπει να πω και να περάσω στον κόσμο και αν γίνεται να το καταλάβει είναι ότι πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτό γιατί αλλάζουν κάθε χρόνο οι ηλικίες. Δεν υπάρχει μία ομάδα, μία βάση δηλαδή που να μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε τόσο με την Κ12 όσο και με την Κ14, ομάδες που να παίζουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που το ξεχνούν αρκετοί, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για το παιδικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του παιδικού και του αντρικού ποδοσφαίρου. Αυτό δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι που να το χαίρεται ο κόσμος, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε αντρικές ομάδες τόσο σε Επαγγελματικά σωματεία ή ακόμη και σε τοπικά πρωταθλήματα».

Η Ένωση μετά από τα χρόνια της παρουσίας του Γιώργου Μοστράτου στους πάγκους των ομάδων των μικτών αποφάσισε να δώσει το… χρίσμα σε δύο προπονητές. Αυτό σημαίνει πως τόσο εσείς θα είστε βοηθός του Βαγγέλη Γατσέλου, αλλά κι αντίστροφα. Αλήθεια πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για δύο προπονητές οι οποίοι δεν είναι στο ίδιο νησί.

«Πράγματι είναι κάτι το οποίο κι από εμένα πέρασε από το μυαλό, όμως με τον Βαγγέλη έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Έχουμε χωρίσει τα νησιά, αφού ο Βαγγέλης βλέπει αθλητές από τα νησιά, Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο. Βλέπει αθλητές τόσο για την Κ12 όσο και για την Κ14. Το ίδιο αντίστοιχα κάνω κι εγώ από τα νησιά που έχω ευθύνη. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει πάρα πολύ καλή διάθεση για συνεργασία. Η Ένωση είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και θα γίνουν τα πάντα ακόμη πιο εύκολα όταν θα ξεκινήσουν τα ταξίδια, γιατί θα πάμε σε όλα τα νησιά. Θέλουμε να έχουμε εικόνα από όλες τις ομάδες και τους αθλητές. Όπως είπα και πριν υπάρχει μεγάλη διάθεση για συνεργασία και νομίζω πως αν υπάρξουν προβλήματα στην πορεία εύκολα θα ξεπεραστούν».

Ο Νομός μας πράγματι είναι πάρα πολύ δύσκολο λόγω και των μετακινήσεων. Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό το πρόβλημα υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστεί ώστε να γίνει μία σωστότερη επιλογή αθλητών;

«Το πρωτάθλημά μας αν δεν είναι το δυσκολότερο στην Ευρώπη σίγουρα είναι ένα από τα δυσκολότερα. Εξαρτόμαστε κυρίως από τον καιρό ειδικά τον χειμώνα.  Εγώ πάντως είναι της άποψης πως αν υπάρξει σωστή συνεργασία και θέληση ανάμεσα στους προπονητές και τις ομάδες τότε όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Αυτό το βλέπουμε κι από τον αριθμό των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή, καθώς είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Στην Κ14 έχουν δηλώσει και θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα συνολικά 19 ομάδες. Έχουν δηλώσει 2 ομάδες από την Μήλο, ενώ στην Κ12 αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 20».

Το εγχείρημα αυτό μπορεί να πετύχει;

«Το αγωνιστικό αποτέλεσμα για εμάς έχει δευτερεύοντα λόγο, σίγουρα δεν θα πάμε για να χάσουμε, ή να μην έχουμε σε κάποιο τουρνουά καλή παρουσία. Αλλά έτσι όπως λειτουργούμε πιστεύω ότι θα έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε βάλει ως στόχο. Θέλουμε αρχικά να καταγράψουμε όλα τα παιδιά που θα μπορούν να αγωνιστούν στις ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων και στη συνέχεια να δουλέψουμε με αυτά. Είναι πολύ σημαντικό το φετινό εγχείρημα, δηλαδή αν καταφέρουμε να καταγράψουμε όλους τους αθλητές κι έχουμε όλα τα στοιχεία τότε έχουμε δημιουργήσει μία βάση. Βέβαια έχουμε πάρει τις απαραίτητες κατευθύνσεις τόσο από την Ένωση όσο κι από την Ομοσπονδία. Κλείνοντας θέλω να πω, πως το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ καλό για όλους. Μην ξεχνάμε πως ότι γίνεται, γίνεται για τα παιδιά και πρέπει να δουλεύουμε με βάση αυτό».

Εκτός από το κομμάτι της προεπιλογής θα βγάλετε και πρόγραμμα προπονήσεων σε κάποια νησιά;

«Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα γίνει και η πρώτη προπόνηση των παιδιών που θα έχουν προεπιλεχθεί. Ακόμη δεν γνωρίζουμε το νησί που θα γίνει η πρώτη προπόνηση, καθώς υπάρχουν σκέψεις για τη Σύρο ή την Πάρο. Προπονήσεις θα γίνουν σε όλα τα νησιά με βάση όμως το κομμάτι των μετακινήσεων. Θέλουμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα προπονήσεων σε νησιά όπως είναι η Νάξος, η Πάρος και την Σαντορίνη. Όλα πάντα θα εξαρτηθούν από τον καιρό».

Κλείνοντας θα ήθελα ένα δικό σας μήνυμα προς τους αθλητές και τους γονείς.

«Θα ήθελα αρχικά να τονίσω στους αθλητές, πως πρέπει πάνω από όλα να προσέχουν τους εαυτούς τους, τα μαθήματά τους που είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό και στη συνέχεια πως εκτός από ματς οι αγώνες είναι και διασκέδαση. Στους γονείς και στις ομάδες θέλω να πω, πως θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του αντρικού και του παιδικού ποδοσφαίρου. Είναι καλό τα παιδιά να μαθαίνουν χωρίς πίεση και να διασκεδάζουν. Πάνω από όλα θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε το αντρικό με το παιδικό ποδόσφαιρο. Επίσης να μην μπερδεύουν τις ομάδες των Μικτών γιατί αλλάζουν κάθε χρόνο».

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares