Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 21:28

Πέτρος Μαράκης: Το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ Νάξου, το παράπονο και η αφιέρωση [vid]

Πέτρος Μαράκης... τι να πει κανείς γι αυτόν τον άνθρωπο που κοσμεί το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας δεκάδες ταλέντα, αλλά πάνω από όλα άρτιους χαρακτήρες.

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε στη ζωή του με κάτι που του άρεσε από μικρός, αφού για όσους τον θυμούνται να παίζει ποδόσφαιρο, είναι κοινά αποδεκτό ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους Κυκλαδίτες ποδοσφαιριστές. Όμως αυτό που τον κέρδισε από μικρό στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα, ήταν η ενασχόληση του με την προπονητική και δη τις μικρές ηλικίες, όπου τότε στο νησί της Νάξου υπήρχε μεγάλο κενό. 

Το 2006 ξεκίνησε με την ακαδημία του ΠΑΣ Νάξου, όπου με τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του συλλόγου παράχθηκαν αρκετά ταλέντα... Φαίνεται ότι ο Πέτρος Μαράκης, γνώριζε το μυστικό της επιτυχίας και αυτό αποτυπωνόταν στην παρουσία των ομάδων του Ναξιώτικου συλλόγου.

Το 2012-2013 η διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου μεγάλωσε και πλέον ο σύλλογος λειτουργούσε σε άλλα πρότυπα. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Νάξου που έχει στις τάξεις του δεκάδες μικρά παιδιά, πρωταγωνιστεί στις Κυκλάδες. αποτελεί την κύρια πηγή αθλητών για τις Μικτές μας ομάδες και μία από τις πρώτες ακαδημίες στην Ελλάδα σε ανάδειξη ταλέντων που παίρνουν μεταγραφή σε ομάδες του super league.

Με την ευκαιρία της τέλεσης του αγιασμού και των εκλογών του ΠΑΣ Νάξου, το sportcyclades.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ''NAXOS MINI SOCER'' που αποτελεί την έδρα του ΠΑΣ Νάξου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον έμπειρο προπονητή, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Ο Πέτρος Μαράκης, μίλησε για την απερχόμενη διοίκηση, ευχαριστώντας έναν - έναν ξεχωριστά για τα όσα έχουν προσφέρει στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, ευχήθηκε καλό έργο στην καινούρια, με τον ίδιο τα θέτει ως επιτυχία την συνέχιση της ύπαρξης του σωματείου.

Όσο αφορά τον στόχο, αυτός είναι ξεκάθαρα η συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα και όσες επιτυχίες έρθουν είναι καλοδεχούμενες.

Όπως τόνισε ο κ. Μαράκης πρωταρχικός σκοπός δεν είναι να αναδείξουμε ταλέντα για να συμμετάσχουν στην super league, αλλά μέσα από την σωστή δουλειά που κάνουν οι συνεργάτες του, τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά, με τον ΠΑΣ Νάξου να έχει «στείλει» τα τελευταία χρόνια 8 συνολικά ποδοσφαιριστές στη super league.

Απόφοιτος Πανεπιστημίου, ο ίδιος  εξέφρασε την πικρία του και αυτή  έχει να κάνει με την πιστοποίηση των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ, που ενώ έχουν φάει χρόνια στα θρανία δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί από την ΕΠΟ και πάνω σε αυτό το σημείο καυτηρίασε την στάση του συνδέσμου προπονητών Κυκλάδων.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε επίσης για τις Μικτές και για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμμετοχή μεγαλύτερων ηλικιακά αθλητών στο πρωτάθλημα της Κ16.

Τέλος, όσο αφορά την αφιέρωση του, αυτή είχε αποδέκτη την καταπληκτική οικογένεια του και ειδικά τη σύζυγο του  Βαγγελίτσα και τα τρία του παιδιά, Μαργαρίτα, Αποστόλη και Αγγελική - Ζωή.

Η μοναδική ερώτηση που δεν απάντησε ο Πέτρος Μαράκης ήταν το μυστικό της επιτυχίας, για το οποίο είπε: «Το μυστικό είναι δύο πράγματα, όποιος θέλει να πετύχει πρέπει να τα βρει».

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares