Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 14:15

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και φέτος το 3ο Donoussa Trail Running

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 3ο Donoussa Trail Running που πραγματοποιήθηκε στη Δονούσα Κυκλάδων το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου. Ο αγώνας ήταν μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας ΠΟΣΕΙΔΩΝ, της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας και της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός οπότε αν και Οκτώβρης το ζήσαμε σαν καλοκάιρι!

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε η «Βόλτα στο Σταυρό». Μία μικρή διαδρομή μήκους 1χλμ μέσα στα σοκάκια και τις γειτονιές του Σταυρού, του κεντρικού χωριού της Δονούσας. Η βόλτα ήταν χωρίς χρονομέτρηση και απευθυνόταν σε όλους με σκοπό τη χαρά της συμμετοχής και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας στους κατοίκους του νησιού. Έτρεξαν πάνω από 80 άτομα παιδιά, μεγάλοι, αθλητές, συνοδοί, ντόπιοι και επισκέπτες πολλοί από τους οποίους έτρεξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Τη δεύτερη μέρα ήταν η ώρα του «Γύρου της Δονούσας»! 2 διαδρομές. Η μία μήκους 9χλμ με συνολική υψομετρική 430μ και η δεύτερη μήκους 20χλμ με συνολική υψομετρική 1000μ. και οι δύο σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε οι δρομείς να τρέχουν και να γνωρίζουν το σύνολο του τοπίου του νησιού. Τα 4 παραδοσιακά χωριά της Δονούσας, την ψηλότερη κορυφή του Πάπα με θέα όλο το Αιγαίο, την πηγή του Μερσηνιού με τον πλάτανο και το τρεχούμενο νερό, το φάρο της Καλοταρίτισσας, το πλούσιο δίκτυο σηματοδοτημένων και μη μονοπατιών, πανέμορφες παραλίες, σημεία απομόνωσης και άγριας κυκλαδίτικης ομορφιάς. Και οι δύο διαδρομές είχαν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι του Σταυρού. Στη μικρή διαδρομή ξεκίνησαν 34 αθλητές και στη μεγάλη 36. Συνολικά εκκίνησαν 70 δρομείς.

Big_Race_Donoussa_-135_9ef02.jpg

Πανταχού παρόντες οι χαρούμενοι εθελοντές μας- το σύνολο της νεολαίας του νησιού- σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε 6 σημεία σταθμούς ανεφοδιασμού ώστε να συνδράμουν και να εμψυχώνουν τους δρομείς. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που προωθεί ο αγώνας της Δονούσας σε κανένα σημείο της διαδρομής δεν προσφέρθηκε πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι. Οι αθλητές έπιναν νερό από το τοπικό σύστημα ύδρευσης και από νερό πηγής. Ενώ όλες οι γυάλινες συσκευασίες διαχωρίστηκαν και ανακυκλώθηκαν.

Η διοργάνωση έληξε το βράδυ του Σαββάτου 19/10 με την απονομή των βραβείων. Στη διαδρομή των 9χλμ βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Στη διαδρομή των 20χλμ βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες άνω των 40 ετών.

Small_Race_Donoussa_-63_be7f3.jpg

Επίσης και θέλοντας να τιμήσουμε την προσπάθεια και τη συμμετοχή βραβεύτηκε ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στη διαδρομή των 20χλμ!

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με ζωντανή νησιώτικη μουσική μέχρι νεωτέρας!

Τα αποτελέσματα του 3ου Donoussa Trail είναι τα εξής:

Στον αγώνα των 20χλμ : Στη γενική κατηγορία των αντρών: 1ος αναδείχθηκε ο Χαλαστάνης Δημήτρης με χρόνο 02:06:56 2ος ο Μοσχονάς Γιώργος με χρόνο 02:08:52 3oς ο Κωστάκης Γιάννης με χρόνο 02:20:51

Στη γενική κατηγορία των γυναικών: 1η η Δημακάκου Παναγιώτα με χρόνο 02:21:31 (και νέο ρεκόρ στην κατηγορία!!) 2η η Naegele Gabi με χρόνο 02:43:02 3η η Hlailel Nasma με χρόνο 02:52:10

Στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 40 στους άντρες: 1ος ο Κωστάκης Γιάννης με χρόνο 02:20:51 2oς ο Καραμπίνης Ευθύμης με χρόνο 02:22:26 3ος ο Πανουργιάς Γιάννης με χρόνο 02:32:06

Στην ηλικιακή κατηγορία ανω των 40 στις γυναίκες: 1η η Naegele Gabi με χρόνο 02:43:02 2η η Marchetta Simona με χρόνο 03:28:01 3η η Ζαμπουρά Λίτσα με χρόνο 04:14:39

Στον αγώνα των 9χλμ:

Στη γενική κατηγορία των αντρών: 1ος αναδείχθηκε ο Μανιός Μιχάλης με χρόνο 0:49:30 2ος ο Ορφανός Μανώλης με χρόνο 0:57:22 3oς ο Κωβαίος Βαγγέλης με χρόνο 0:58:08

Στη γενική κατηγορία των γυναικών: 1η η Συρίγου Αναστασία με χρόνο 01:11:59 2η η Καναβούρα Μαρία με χρόνο 01:19:58 3η η Νομικού Παναγιώτα με χρόνο 01:21:40

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος:

Tους τοπικούς χορηγούς επαγγελματίες, εστιάτορες, δωματιούχους και την τοπική εκκλησία που στήριξαν για άλλη μία χρονιά τη διοργάνωση. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και χρηματοδότηση. Τη Blue Star Ferries που τροποποίησε τα δρομολόγια της προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναχώρηση των αθλητών και ταυτόχρονα προσέφερε έκπτωση 50% σε όλους όσους συμμετείχαν και στους συνοδούς τους. Το Εξπρες Σκοπελίτης που τροποποίησε επίσης το δρομολόγιό του για να μεταφέρει αθλητές. Την ΕΔΟΚ Αμοργού που με τους εθελοντές διασώστες της εμπέδωσε το αίσθημα ασφαλείας σε όσους συμμετείχαν. Τη μπύρα ΝΗΣΟΣ για τη χορηγία που ξεδίψασε όλους τους αθλητές (και όχι μόνο) στον τερματισμό. Το Κοινωφελές Ιδρύμα Α.Κ. Λασκαρίδη για τη δωρεά των t-shirts της «Βόλτας στο Σταυρό» και το κουκλοθέατρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έφερε στο νησί για τους μικρούς μας φίλους. Τον τεχνικό διευθυντή μας Πανουργιά Γιάννη και το βοηθό του Βασιλείου Στάθη.

Όλους τους εθελοντές μας που αγκάλιασαν τον αγώνα και τον έκαναν δικό τους και όλες τις γυναίκες της Δονούσας που μαγείρεψαν στις κουζίνες των σπιτιών τους και ταϊσαν τους πάντες στο μπουφέ του τερματισμού! Μα πιο πολύ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν, ταξίδεψαν στη Δονούσα και έτρεξαν τον αγώνα μας. Με το ήθος τους, το χαμόγελό τους και το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Donoussa Trail Running και το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε!

Το Donoussa Trail Running διατηρώντας στο ακέραιο το ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα του θα πραγματοποιηθεί και το 2020 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Οπότε λίγη ξεκούραση τώρα γιατί... και το 2020 τρέχουμε στη Δονούσα!!!

Η διοργανωτική ομάδα του Donoussa Trail Running

Big_Race_Donoussa_19-57_b972b.jpg

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares