Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 12:08

Λευτέρης Καλογήρου: Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα η πορεία του ΑΠΑΣ [aud]

Αποκλειστικά στο sportcyclades ο Κόουτς της  Χαλκίδας Basketball Academy , επομένου αντιπάλου του ΑΠΑΣ, Λευτέρης Καλογήρου. Ο έμπειρος τεχνικός, που διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με παραστάσεις τόσο από την Α1 όσο και από την Α2 επί σειρά ετών, ανέλυσε από τη δική του σκοπιά , τη δυναμική της φετινής Γ' Εθνικής , παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΧΒΑ , μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους “Ορεινούς” και συμβουλεύει τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Κόουτς , αναλάβατε την ομάδα της Χαλκίδας περίπου ενάμιση μήνα πριν , μετά την αποχώρηση του κόουτς Μπρατσιάκου. Περιγράψτε μας το κλίμα που συναντήσατε στην ομάδα και πείτε μας αν ακόμα βρισκόμαστε σε «περίοδο προσαρμογής» σχετικά με τη φιλοσοφία που θα θέλατε να περάσετε ως πρώτος προπονητής.

Για μένα η πρόσκληση να αναλάβω την ομάδα της Χαλκίδας ήταν μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη γιατί ήθελα να ασχοληθώ με παιδιά νεαρής ηλικίας που να έχουν όνειρα για διάκριση και να δουλεύουν πολύ καθημερινά. Είχα κουραστεί λίγο, η αλήθεια είναι, να αποτελώ μέλος ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών με αθλητές φτασμένους και ηλικιακά και μπασκετικά. Έτσι, η πρόταση της ομάδας της Χαλκίδας ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Βρήκα μια  ομάδα συντονισμένη σε όλα τα επίπεδα που ξεκίνησε από την προσπάθεια των ανθρώπων που τη στηρίζουν διοικητικά αλλά και από τον κόουτς Μπρατσιάκο  με έμφαση στα νέα παιδιά και την ενσωμάτωσή τους στην 1η ομάδα κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μπορεί να μας λείπει η εμπειρία αλλά έχουμε ένα σύνολο με πολύ ενθουσιασμό και με πολύ όρεξη. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι.

Η συγκομιδή της ομάδας σας στο φετινό Πρωτάθλημα  σας αφήνει ευχαριστημένο;

Είμαι ευχαριστημένος γιατί  γνωρίζω καλά ότι ειδικά αυτές οι Αθηναϊκές ομάδες που αντιμετωπίσαμε εκτός έδρας είναι σκληροτράχηλες ομάδες – ειδικά το Ίλιον που είναι σχεδόν ίδια ομάδα με την περσινή- καθώς σε όλα αυτά τα παιχνίδια είμασταν κοντά, κρατήσαμε χαμηλά το σκορ και μικρές λεπτομέρειες έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των αντιπάλων μας. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να προστατέψουμε την έδρα μας και κάποια στιγμή να κάνουμε και νίκες εκτός ώστε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα.

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΑΠΑΣ. Είμαι σίγουρος ότι έχετε εικόνα για το Ναξιώτικο Σύλλογο. Δεδομένης και της εκ των έσω γνώσης σας για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας σας , θα ήθελα να μου πείτε ποια θα είναι  τα κομβικά σημεία για την τελική έκβαση του παιχνιδιού;

Έχω δει από την 1η αγωνιστική όλα τα παιχνίδια της Ναξιώτικης ομάδας. Για μένα δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία της Κυκλαδίτικης ομάδας στο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό σύνολο ,με ποιοτικό ρόστερ , με αθλητές που έχουν και την εμπειρία αλλά και τις παραστάσεις ανώτερων Κατηγοριών, όπως ο Γιάννης ο Προδρόμου για παράδειγμα.Επίσης, διαθέτει μια πολύ ποιοτική περιφερειακή γραμμή με την παρουσία του Σταύρου του Χονδρόπουλου και του Δημήτρη του Ζαφειρούδη. Εμείς από την πλευρά μας διαθέτουμε ένα νεανικό σύνολο και περισσότερο στηριζόμαστε στην ομαδική δουλειά αφού δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος πρωταγωνιστής και σε κάθε μάτς ο ρόλος αυτός εναλλάσεται μεταξύ των παιχτών μου. Για το παιχνίδι της Κυριακής θα παίξει σπουδαίο ρόλο ο περιορισμός των παιχτών-κλειδιών του αντιπάλου. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι και ότι στο τέλος θα παίξει ρόλο η ψυχραιμία της κάθε ομάδας.

Έχετε ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό καθώς είστε “παλιός” στον χώρο και έχετε βιώσει τις  Εθνικές Κατηγορίες από πολύ παλιά.Πώς κρίνεται το επίπεδο της τωρινής Γ' Εθνικής;

Το επίπεδο , κατά τη γνώμη  μου , είναι χαμηλό σε σχέση με παλιότερες χρονιές όμως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ισορροπία μεταξύ των ομάδων. Το γεγονός αυτό καθιστά το Πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Ειδικά στο δικό μας όμιλο πιστέυω ότι ακόμα και 3 αγωνιστικές πριν το τέλος ακόμα και ο 4ος στη Βαθμολογία δεν θα ξέρει αν κινδινεύει για υποβιβασμό ή αν θα πάει για άνοδο. Φαίνεται άλλωστε και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ότι πρόκειται για τον πιο “κλειστό” Όμιλο της φετινής Γ' Εθνικής. Αν εξαιρέσουμε την ομάδα της Αυλίδας που, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, φαίνεται να είναι η πιο αδύναμη ομάδα, οι υπόλοιποι 13 θα κινηθούν στον ίδιο δρόμο μέχρι τέλους. Για τις θέσεις της ανόδου δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο Ίλιον που και λόγω ρόστερ αλλά και εμπειρίας αργά ή γρήγορα θα εδραιωθεί στην πρώτη 3αδα της Βαθμολογίας.

Αν πούμε ότι πάτε για 4αδα, θα παρεξηγηθούμε από τους υπόλοιπους μνηστήρες των πρώτων θέσεων;

Κοιτάξτε, δεν υπάρχει για μας ο στόχος της 4αδας, Όπως σας είπα εγώ έχω έρθει εδώ για να δημιουργήσω , για να βοηθήσω κάποια παιδιά να βελτιωθούν και να δημιουργήσουμε ένα πολύ φρέσκο και ανταγωνιστικό σύνολο. Θα σας πω , εν τιμή, ότι το δικό μας σύνολο δεν ανήκει σε αυτά των υψηλών στρωμάτων του Ομίλου μας καθώς υπάρχουν σύνολα πολύ πιο δυνατά και “ακριβά” από εμάς. Εμείς , λοιπόν, θα θέλαμε ιδανικά να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται κάτι όμως που δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται όχι μόνο για μας αλλά για καμμιά ομάδα στον Όμιλο. Παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογιμσό μας ελπίζοντας να κέίσουμε την αγωνιστική μας μχρονιά με χαμόγελα.

Ο Σύλλογος σας κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια στη βάση του με πολλά παιδιά και πολλές διακρίσεις στα Παιδικά και Εφηβιικά Πρωταθλήματα τα οποία ενσωματώνει με επιτυχία και στην 1η ομάδα.Θα ήθελα να μου κάνετα μια ευχή για το Πρωτάθλημα και επειδή είστε ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει και δουλεύει με νέα παιδιά , μια συμβουλή στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Η ευχή μου για το Πρωτάθλημα είναι να τελειώσει όπως άρχισε , με πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια ώστε το ενδιαφέρον να κρατηθεί αμείωτο. Εύχομαι επίσης, να δούμε νέα παιδιά με ταλέντο στον χώρο της διαιτησίας.  Αυτή μου η κουβέντα δεν αποτελεί σε καμμιά περίπτωση μομφή για τη διαιτησία αλλά είναι φανερό ότι στη Γ' Εθνική με τους δυο διαιτητές  βασιλεύει το on call κάτι που σημαίνει ότι  το παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα σκληρό χωρίς να τιμωρείται. Πρέπει ασφαλώς  να καταλάβουμε κι εμείς οι προπονητές ότι με αυτόν τον τρόπο δεν διδάσκουμε μπάσκετ και ότι δεν είναι αυτή η προσέγγιση η ενδεδειγμένη για την ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος. Όσον αφορά τα νέα παιδιά αυτό που θα ήθελα να πω είναι να χαμηλώσουν το κεφάλι , να δουλέψουν σκληρά , να προπονούνται καθημερινά, να ακούνε τους προπονητές τους και κυρίως να δέχονται την παρατήρηση και τη διόρθωση γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούν και θα αναδείξουν ολόπλευρα το ταλέντο τους. Αν μου επιτρέπεις μια τελευταία κουβέντα προς τους συναδέλφους μου προπονητές. Θα ήθελα να πω ότι κι εμείς απ΄λο την πλευρά μας πρέπει να “επιτρέπουμε” στο λάθος να συμβεί, να αφήνουμε τους παίχτες μας να κάνουν λάθη γιατί μόνο μέσα από αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε. Ας αφήσουμε , λοιπόν, τις σκοπιμότητες και με την παιδαγωγική μας ιδιότητα ως προπονητές ας προσεγγίσουμε τους αθλητές μας “επιτρέποντας” τους το λάθος και διορθώνοντας όσο περισσότερα από αυτά μπορούμε.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares