Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 22:46

Νίκος Κωτσοβός: «Θέλω να στηρίξω τα παιδιά των ακαδημιών μας και δεν φοβάμαι να το κάνω»

Το νερό έχει μπει στο… αυλάκι και τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή. Η Άνω Μερά μετράει ήδη πέντε συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη, αποδίδοντας μάλιστα αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κωτσοβός εκτός από το παρόν πάντως, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στο μέλλον. Όπου «μέλλον» ο έμπειρος τεχνικός εννοεί τις ακαδημίες του συλλόγου πάνω στις οποίες θέλει να «χτίσει».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τελευταίο ματς με τον Ερμή Κορυδαλλού είχε πάρει αρκετούς μικρούς στην αποστολή. «Θέλω να στηρίξω τα παιδιά των ακαδημιών μας και δεν φοβάμαι να το κάνω» τόνισε στο sportcyclades o Νίκος Κωτσοβός που μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους προπονητές των ακαδημιών Αργύρη Κεραμιδά και Κώστα Συριανό. «Πραγματικά γίνεται καλή δουλειά και από τους δυο τους όμως υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα όπως είναι τα λίγα παιχνίδια που έχουν στα πόδια τους οι παίκτες. Αν προσθέσουμε και κάποιες αναβολές που γίνονται μέσα στη σεζόν λόγω απαγορευτικού, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα.»

Για τον τεχνικό της ομάδας της Μυκόνου η προώθηση στην πρώτη ομάδα εφήβων ποδοσφαιριστών είναι βασική αρχή του. «Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι παίκτες 16-17 ετών είναι μικροί. Μα είναι δυνατόν? Σε τέτοιες ηλικίες άλλοι παίζουν champions league! Δεν νοείται πλέον ομάδα που να μην έχει δικά της παιδιά!» Το μήνυμα του Νίκου Κωτσοβού είναι σαφές και έχει να κάνει με την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει στον σύλλογο της Μυκόνου. «Θεωρώ ότι η Διοίκηση πρέπει να πάρει κάποιες γενναίες αποφάσεις προκειμένου να αναδειχθούν παίκτες από τις Ακαδημίες μας. Η πορεία μου άλλωστε έχει αποδείξει, ότι μου αρέσει να δουλεύω με τέτοιες ηλικίες και να τους δίνω το δικαίωμα να δείχνουν τι αξίζουν. Όπως που έχει πει παλαιότερα ο τεράστιος Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άρνολντ Μιούρεν «η μαγκιά δεν είναι να έχεις μικρούς, αλλά να τους βάλεις να παίξουν».

44ab4bb1fa1051a804c2a58927169a80_XL_c7bd2.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares