Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 17:07

Λευτέρης Ζαρμακούπης: Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της [aud]

Αποκλειστικά στο Sportcyclades ο πρώτος σκόρερ του 2ου Ομίλου της Γ’Εθνικής (172 πόντους συνολικά - 19,1 πόντους Μ.Ο.) και παίχτης του ΕΦΑΟΖ Λευτέρης Ζαρμακούπης.

Ο 21χρονος , ύψους 1,91 ταλαντούχος guard, με τα πλούσια αθλητικά προσόντα του, πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά και αποτελεί το βαρόμετρο για την ομάδα του Ζωγράφου. Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Ναξιώτικο Σύλλογο, ενώ για το Κυριακάτικο παιχνίδι δήλωσε ότι θα είναι ένα ντέρμπυ και πως όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος ως το τέλος θα πάρει τη νίκη. Ακόμα μίλησε για την «άτυπη» μάχη του 1ου σκόρερ του Ομίλου , για τους προσωπικούς του στόχους και για το Πρωτάθλημα ως τώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ταλαντούχος νεαρός αθλητής:

Λευτέρη , ποιος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός για την ομάδα σου μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής;

Όπως βλέπετε, το Πρωτάθλημα το φετινό είναι πάρα πολύ αμφίρροπο και ανταγωνιστικό. Τα αποτελέσματα ως τώρα καταδεικνύουν ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Με αυτό το δεδομένο θα τολμούσα να πω ότι η πορεία μας μέχρι τώρα είναι μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει από το καλοκαίρι. Ασφαλώς, θα μπορούσαμε να πετύχουμε 1-2 νίκες ακόμα αλλά νομίζω ότι είμαστε, σε γενικές γραμμές, ικανοποιημένοι. Για να κερδίσεις έναν αγώνα στο μπάσκετ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις διάρκεια και προφανώς στα παιχνίδια που χάσαμε δεν είχαμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για να πάρουμε τις νίκες.

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΑΠΑΣ, μια ομάδα που φιγουράρει στην κορυφή και αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος. Πώς βλέπεις το παιχνίδι αυτό και τί πιστεύεις ότι θα παίξει βασικό ρόλο στην έκβασή του;

Ο ΑΠΑΣ είναι για μένα η ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι , συμπεριλαμβανομένου και εμένα ,το καλοκαίρι θεωρούσαμε ότι η Ναξιώτικη ομάδα θα είναι σκληρή στην έδρα της και ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει εκεί τα παιχνίδια ώστε να σώσει την Κατηγορία. Μετά από 9 Αγωνιστικές , η Ναξιώτικη ομάδα δείχνει ότι παλεύει κάθε παιχνίδι, ότι εκτός έδρας είναι πολύ συμπαγής και επικίνδυνη και δίκαια βρίσκεται στην 1η θέση της Βαθμολογίας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι , εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν ποιοτικό αντίπαλο, πρέπει να είμαστε πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Αν και είμαστε νεανική ομάδα που προσπαθεί περισσότερο να τρέξει και να παίξει πιο ελεύθερα , η βάση μας είναι η άμυνα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε ώστε να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια για να φτάσουμε σε μια σπουδαία νίκη.

Στο παιχνίδι αυτό εκτός των όσων συζητήσαμε ήδη , υπάρχει κι ένα ακόμη «άτυπο» αλλά πολύ ενδιαφέρον match up και εννοώ το δικό σου με τον Προδρόμου, του 1ου με τον 2ο σκόρερ του Ομίλου. Επηρεάζει την ψυχολογία σου αυτή η διαφορετική παράμετρος;

Προσωπικά ,πιστεύω ότι και ο Γιάννης ο Προδρόμου το ίδιο θα σκέφτεται, αυτή η «μάχη» που περιγράφεις είναι δευτερεύουσα. Το βασικό για κάθε παίχτη θεωρώ ότι είναι το Συλλογικό καλό. Όταν η ομάδα σου κερδίζει και πετυχαίνει τους στόχους της τότε ικανοποιούνται και οι προσωπικοί στόχοι. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου , λοιπόν, είναι να καταφέρει η ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Αν καταφέρουμε να το πετύχουμε αυτό , τότε κι εγώ θα είμαι ευτυχισμένος που συνεισέφερα στο βαθμό που μπορούσα. Κι ας μην βγω πρώτος σκόρερ…

Ποιοι είναι , Λευτέρη , οι φετινοί στόχοι της ομάδας;

Όπως είπα και νωρίτερα το Πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο και χρειάζεται να έχεις μεγάλη διάρκεια για να καταφέρεις να πετύχεις. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα και πιστεύω πως κάθε μέρα με τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο θα βελτιωνόμαστε. Θα αποκτήσουμε καινούργιες εμπειρίες , θα μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο και όλο αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε και θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε η χημεία μιας ομάδας για μένα είναι το βασικό συστατικό για την πορεία προς την επιτυχία.

Πώς βλέπεις το φετινό Πρωτάθλημα; Υπάρχει φαβορί κατά τη γνώμη σου;

Το Πρωτάθλημα είναι πολύ κλειστό και ανταγωνιστικό, το βλέπουμε αυτό κάθε εβδομάδα με τα αποτελέσματα που έρχονται. Θα μου επιτρέψεις να μην χρίσω καμμιά ομάδα ως φαβορί, παρόλα αυτά θα πω ότι από τις ομάδες που έχουμε παίξει μου άρεσε πολύ ο Κρόνος αφού είναι μια ομάδα με νεαρά παιδιά , πολύ αθλητική και με ωραίο τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ μακρύ και ότι όποια ομάδα έχει μεγαλύτερη διάρκεια αυτή στο τέλος θα πανηγυρίσει.

Κλείνοντας, θα ήθελα την δική σου ευχή για το Πρωτάθλημα

Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μου να είναι υγιείς και στην ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares