Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 18:22

Ένα γεμάτο 2019 για τον ΝΟ Σύρου

Πλούσιο ήταν σε δραστηριότητες το 2019 για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, τόσο σε αθλητικές διοργανώσεις όσο και σε παρουσίες και συμμετοχές αθλητών του σε μεγάλα αθλητικά events στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ας κάνουμε ένα γρήγορο flashback και ας θυμηθούμε τις καλύτερες και σημαντικές στιγμές για τον όμιλο για το 2019:

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Απρίλιος 2019 / Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7

Μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της χρονιάς για τον όμιλο. Στους αγώνες συμμετείχαν 46 όμιλοι με 161 σκάφη από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 3 συμμετοχές ήταν από την Κύπρο.

Μάιος 2019 / Τρίγωνο Κυκλάδων

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης σε συνεργασία με τους Ναυτικούς Ομίλους της

Τήνου και της Πάρου με τον όμιλο μας να συμμετέχει με 5 ιστιοπλοϊκά σκάφη και 25 αθλητές.

Ιούνιος 2019 / Υδάτινος Δρόμος για τον Φάρο

Ο αγώνας κολύμβησης διοργανώθηκε για πρώτη φορά και ήταν στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας, με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού φάρου στη νησίδα Δίδυμη και την εκπόνηση μελέτης για αποκατάσταση του.

Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2019 / Summer Camp 2019

Για 14η συνεχόμενη χρονιά το καλοκαιρινό camp του ομίλου αποτελεί την καλύτερη πρόταση για τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον ναυταθλητισμό και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Αύγουστος 2019 / Βικέλεια 2019

Οι κολυμβητικοί αγώνες «Βικέλεια» έχουν πλέον καθιερωθεί στη Σύρο κάθε καλοκαίρι, ενώ το 2019 πραγματοποιήθηκε παράλληλα και το «1ο Syros Swim Cup 2019’’ master 25 (+)».

Σεπτέμβριος 2019 / 2ο Syros Aquathlon 2019

Η Σύρος καθιερώνεται πλέον ως τον απόλυτο προορισμό για την αθλητική διοργάνωση του Aquathlon. Η επιτυχία της διοργάνωσης για 2η συνεχόμενη χρονιά, παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθιστά πλέον τη διοργάνωση θεσμό, δημιουργώντας μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον. Στους αγώνες ξεχώρισαν η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία από τα Special Olympics Hellas, καθώς επίσης και οι νυχτερινοί αγώνες κολύμβησης Magic Night Swimming.

Οκτώβριος 2019 / 2ο Κύπελλο Αιγαίου Κάνοε-Καγιάκ - SUP

Με τη συμμετοχή 6 ομίλων αλλά και 12 αθλητών του ΝΟΣ πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες κάνοε-καγιάκ και SUP στον όρμο της Βάρης.

Οκτώβριος 2019 / Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Αλιείας με φελλό από Λιμενικές Εγκαταστάσεις

Αγώνες ψαρέματος στο λιμάνι της Ερμούπολης με την παρουσία πολλών αθλητών από 8 συλλόγους από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οκτώβριος 2019 / Ποσειδώνια 2019

Άλλος ένας αγώνας σκαφών Optimist και Laser, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος διασυλλογικός αγώνας του Αιγαίου, με τη συμμετοχή 8 ομίλων και 70 περίπου αθλητών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αύγουστος 2019 / Ο Παναγιώτης Μπιτάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα XTERRA 2019 της Τσεχίας

Ο γνωστός μας αθλητής διακρίθηκε στη μεγάλη διοργάνωση XTERRA 2019 της Τσεχίας κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία του.

Αύγουστος 2019 / Διάκριση τριαθλητών του Ν.Ο. Σύρου στο London Triathlon 2019 Στο μεγάλο διεθνές τριαθλητικό γεγονός του Λονδίνου “London Triathlon 2019” συμμετείχαν τρεις αθλητές του ομίλου, πραγματοποιώντας εξαιρετικούς χρόνους.

Επίσης μέσα στη χρονιά, αθλητές του ομίλου μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist που έγινε τον

Ιούνιο στα Χανιά. Σημαντική διάκριση στον αγώνα για τον αθλητή μας Ηλία Γαβιώτη που κατέκτησε την 4η θέση.

Ο όμιλός μας είχε επίσης διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής στον Άλιμο το Νοέμβριο, ενώ είχε και άλλες συμμετοχές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης τον Μάρτιο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας στην Πάρο τον Ιούλιο, στον 4ο Διασυλλογικό αγώνα Αντιπάρου «Ωλίαρος» τον Οκτώβριο, στους κολυμβητικούς αγώνες «6ο Τρόπαιο Νηρέα» στο ΟΑΚΑ το Νοέμβριο καθώς επίσης τον ίδιο μήνα, στην 29η Athens International Sailing Week 2019 Winter Series και το «5ο Κύπελλο Optimist - Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη» για το τμήμα ιστιοπλοΐας. Ακόμη ο όμιλος συμμετείχε στο τριαθλητικό event Syrathlon τον Ιούνιο, όπου ήταν και συνδιοργανωτής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φυσικά η παρουσία του ομίλου δεν περιορίστηκε μόνο στις αμιγώς ναυταθλητικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μέλη των τμημάτων συμμετείχαν στις εθνικές παρελάσεις, στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων και του του Αγ. Νικολάου, στην ναυτική εβδομάδα και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι περιβαλλοντικές δράσεις του ομίλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποίησε καθαρισμούς βυθών σε διάφορα σημεία του νησιού. Να σημειωθεί πως τον Ιούνιο ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, με την Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας που αφορά την από κοινού ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης για θέματα σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την υλοποίηση ενεργειών σε σχέση με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση θαλάσσιων απορριμμάτων.

Σ.Ι.Α.Θ.

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν δύο σχολές Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (48η και 49η Σ.Ι.Α.Θ.), όπου ύστερα από ένα κύκλο θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων οι μαθητές απέκτησαν δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους.

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανανεωμένη ήταν και η σύνθεση της διοίκησης του ομίλου ύστερα από την εκλογική διαδικασία που έγινε στις αρχές της χρονιάς, με νέα πρόσωπα να απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. και με βασικό στόχο της διοίκησης η εξέλιξη των τμημάτων του, η προσέλκυση νέων αθλητών αλλά και η δημιουργία πρωταθλητών.

Ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη και τις προσδοκίες, ο όμιλος έχει πλέον σκοπό να διεκδικήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις για το νησί, όπως το 6ο Πανελλήνιο

Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 25+, το οποίο πρόσφατα ανατέθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για το καλοκαίρι του 2020. Κάτι που επίσης αναδεικνύει το κύρος του ομίλου και την αναγνωρισιμότητα του, είναι η πιστοποίηση που έλαβε μέσα στη χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως πιστοποιημένος φορέας αθλητικού τουρισμού, μοναδικός σε όλο το Αιγαίο και μεταξύ μόλις άλλων 24 φορέων συνολικά πανελλαδικώς.

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά, ο όμιλος έχει πλέον στην κατοχή του ιδιόκτητο όχημα με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων του όποτε αυτό απαιτείται. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση πολυτελούς ιστορικού λευκώματος του ομίλου, με τη συλλογή και αξιοποίηση αρχειακού υλικού.

Φυσικά, για όλα τα παραπάνω, ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά και η στήριξη των μεγάλων χορηγών και υποστηρικτών του ομίλου με τη συμβολή τους να είναι καθοριστική.

Το Δ.Σ. του ομίλου εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία στα μέλη, τους αθλητές και τις οικογένειες τους και το 2020 να είναι μια χρονιά που θα φέρει περισσότερους αθλητές κοντά στον όμιλο, διακρίσεις, συγκινήσεις, επιτυχίες και μεγάλες διοργανώσεις.

Εκ της Γραμματείας του Ν.Ο. Σύρου

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares