Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:01

Αλέκος Κουκάς: Μόνο η Σύρος μπορεί να έχει ομάδα μέχρι και Β’ Εθνική

ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ

Πληθωρικός, χειμαρρώδης, παρορμητικός… Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα έναν από τους πλέον παλιούς παράγοντες του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου! Ο λόγος για τον πρόεδρο του Α.Ο. Μυκόνου Αλέκο Κουκά, που παραμένει πιστός στον σύλλογο που διοικεί για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε ως αθλητής για να συνεχίσει στα διοικητικά της ομάδας. Όπως ο ίδιος λέει μαζί με μια παρέα φίλων του όπως ο Αλέκος Αγγλετάκης, ο Στέλιος Ρουσσάκης, ο Γιάννης Μπουγιούρης ανέλαβαν τη διοίκηση του Συλλόγου τόσο από αγάπη για το άθλημα αλλά και για το νησί τους. «Μπορεί να είμαι πρόεδρος τα τελευταία 18 χρόνια, όμως υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που με βοηθάνε στο έργο μου» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέκου Κουκά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportcyclades  για να συνεχίσει διευκρινίζοντας ποιους εννοεί «Κοντά μου είναι ο Σταμάτης Δαχτυλίδης που κρατάει σχεδόν όλες τις ακαδημίες, ο Λορέντζο Φρέρης, ο Νίκος Δαχτυλίδης αλλά και ο Αλέκος Αγγελετάκης που είναι μαζί με μένα από τους πιο παλιούς στη διοίκηση.»

e818036488acc5d98256e73d47a227ed_XL_e9ccc.jpg

-Πρόεδρε έχεις «ματώσει» οικονομικά τόσα χρόνια στον Α.Ο. Μυκόνου;

«Πάρα πολύ. Μην ξεχνάτε ότι είχα την ομάδα 14 χρόνια στη Δ’ Εθνική. Σε εποχές πολύ δύσκολες. Το τι έχουμε ακούσει τότε δεν περιγράφεται. Ακόμα και τρελούς μας έλεγαν και ότι φέρνουμε τα… λαμόγια στο νησί και τα πληρώνουμε.»

-Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Μυκόνου, έχεις δημιουργήσει και ένα πολύ δυνατό τμήμα στον στίβο, έχεις επίσης τον Αήττητο Σπάτων, ενώ είσαι και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στον Δήμο! Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

«Είναι πολύ δύσκολος ο συντονισμός όλων. Ευτυχώς έχω καλούς συνεργάτες τόσο στους Συλλόγους όσο και στον Δήμο και με βοηθάνε για να τα καταφέρω. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι Αντιδήμαρχος σε ένα νησί σαν τη Μύκονο, όπου κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα. Μοιραία λοιπόν το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζω πιο… χαλαρά, αφού πρέπει να φανώ αντάξιος της ψήφου των Μυκονιατών. Θέλω να πω επίσης ότι αυτή η εκλογή μου ήταν μια δικαίωση για μένα, γιατί έχω βοηθήσει πολλές φορές τους δημάρχους στο παρελθόν χωρίς να είμαι μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

-Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει ποιοτικά;

«Προσπαθούν να το ανεβάσουν, αλλά με τρόπους που δεν είναι και τόσο φυσιολογικοί»

-Τι εννοείς ακριβώς;

«Πρέπει οι άνθρωποι που μπαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας να γίνουν πιο ουσιαστικοί και να κοιτάξουν βαθύτερα τα προβλήματα. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις δυο τελευταίες θητείες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μπορεί να την ψήφισα και τις δυο φορές όμως δεν έχουν κάνει το έργο που θα περίμενα.»

-Να συμπεράνω ότι θεωρείς τον Α.Ο. Μυκόνου αδικημένο τα τελευταία χρόνια;

«Σαφώς! Ειδικά στα τελευταία δυο πρωταθλήματα έκαναν… παραχωρήσεις σε ομάδες. Τις βοηθήσανε δηλαδή να ανεβούν κατηγορία, ενώ ήταν καλύτερες άλλες ομάδες. Και για να μιλήσω ξεκάθαρα και τη Θύελλα Καμαρίου και την Ανω Μερά τις βοήθησαν με τον τρόπο τους. Η ομάδα μου πρόπερσι και πέρυσι ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η άποψή μου και δεν την αλλάζω. Αυτή η αδικία λοιπόν που ένιωσα είναι και ο λόγος που αποφάσισα να ρίξω ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις Ακαδημίες παρά στην αντρική ομάδα. Έχουμε ήδη 200 παιδιά στις μικρές ηλικίες, είναι από τις καλύτερες οργανωμένες ακαδημίες στην Ελλάδα και θέλω να βγάζουμε παίκτες μέσα από αυτές αντί να πηγαίνουν τα λεφτά μου χαμένα.»

-Ο Αήττητος Σπάτων τι ρόλο έχει σε αυτή σου τη σκέψη;

«Πολύ απλά τον χρησιμοποιώ σαν σκαλοπάτι του Α.Ο. Μυκόνου. Δηλαδή παιδιά των ακαδημιών μας που θα φύγουν από τη Μύκονο για να σπουδάσουν, θα συνεχίσουν να παίζουν στον Αήττητο Σπάτων.»

3ed937ec9d1a08a81e703f3704c30527_XL_439e7.jpg

Προπονητής δεκαετίας και βάλε…

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Αλέκος Κουκάς έχει δημιουργήσει ένα ρεκόρ σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό της παραμονής του ίδιου προπονητή στην πάγκο του Α.Ο. Μυκόνου για πολλά χρόνια. Ο Θεοφύλακτος Παχατουρίδης λοιπόν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του και παραμένει για περισσότερο από μια δεκαετία στη θέση αυτή. «Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει. Έχω φιλοσοφήσει τη δουλειά του και μου αρέσει αυτό που κάνει. Μπορεί να έχει κάνει και λάθη όπως όλοι μας, όμως ό,τι κάνει το αγαπάει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσω περισσότερα χρήματα να φέρω κάποιον άλλον να μου κάνει… εξυπνάδες.»

Όσον αφορά το προσωπικό κέρδος του Αλέκου Κουκά με το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια ο ισχυρός άντρας της ομάδας της Μυκόνου ήταν κατηγορηματικός. «Το μόνο που έχω κερδίσει είναι μια ηθική ικανοποίηση που βοηθάω κάποια παιδιά να μην μπλέξουν με αλκοόλ και ναρκωτικά στις ευαίσθητες ηλικίες. Επίσης το ποδόσφαιρο μου έχει προσφέρει μια αναγνωρισιμότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας που βλέπουν ότι προσπαθώ να δημιουργήσω και όχι να καταστρέψω.» Για τον Αλέκο Κουκά πάντως εκτός από την κριτική που κάνει στα κακώς κείμενα, υπάρχει και η… αυτοκριτική. «Είμαι οξύθυμος το παραδέχομαι. Αρπάζομαι γρήγορα, με μια κουβέντα. Επίσης παίρνω πολύ γρήγορες αποφάσεις και υπάρχει το ρίσκο της αποτυχίας λόγω ταχύτητας. Είμαι άνθρωπος των άκρων…»


83212027_602860270547456_4601905179598520320_n_5d2b2.jpg

Δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε από τον… «Αλεκάρα» να χαρακτηρίσει ανθρώπους που ενίοτε έχει σχέσεις στοργής και οργής!

-Ειρηναίος Φρέρης (Πρόεδρος ΕΠΣ Κυκλάδων)

«Ένας έξυπνος άνθρωπος και διπλωμάτης που ασχολήθηκε με τον χώρο του ποδοσφαίρου παρά το ότι δεν είχε πολλές εμπειρίες, με το δικό του τρόπο για τον δικό του λόγο.»

-Θεοφύλακτος Παχατουρίδης (Προπονητής Α.Ο. Μυκόνου)

«Ένας απλός άνθρωπος, που έχει φιλοδοξίες αλλά και με αρκετές ιδιοτροπίες στη ζωή του. Σταθερός ως χαρακτήρας.»

-Πέτρος Γιαβρούτας (Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γεν. Αρχηγός Α.Ο. Μυκόνου)

«Του αρέσει η δόξα αλλά με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι κλειδί στη ζωή μου.»

-Γιώργος Φώσκολος (Πρόεδρος Α.Ο. Σύρου)

«Πολύ καλό παιδί αλλά λίγο αφελής σε μερικά πράγματα. Έχει ένα ελάττωμα. Θέλει να δείχνει παραπάνω από αυτό που μπορεί να κάνει.»

e5d2e5a212d4ebb0c3a569ce69226f47_Generic_4efcd.jpg


Η «βόμβα» του Κουκά

Το καλύτερο πάντως και το πιο… ηχηρό ο Αλέκος Κουκάς το κράτησε για το τέλος. Σε μια αποστροφή του λόγου του κι ενώ έλεγε το πόσο ακριβή είναι η υπόθεση ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες πέταξε και τη «βόμβα».

«Μια ομάδα που θα μπορούσε στον νομό μας να λειτουργήσει σε υψηλότερες κατηγορίες κι εννοώ έως και Β’ Εθνική είναι μόνο στη Σύρο! Πουθενά αλλού! Ο κόσμος της Σύρου αγαπάει το ποδόσφαιρο περισσότερο απ’ ότι στα άλλα νησιά. Αν έχεις μια καλή ομάδα και μια καλή σχέση με τον κόσμο θα μαζέψεις στο γήπεδο 2000 άτομα. Τον ίδιο αριθμό κόσμου στα άλλα νησιά, ακόμα και στη Νάξο που είναι το μεγαλύτερο νησί, δεν τους μαζεύεις ούτε να τους… τραβάς!» επισήμανε ο πρόεδρος του Α.Ο. Μυκόνου για να συνεχίσει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο τη σκέψη του. «Αυτό που έκανα με τον Αήττητο Σπάτων είχα σκεφτεί να το κάνω στη Σύρο και να έρθω να βοηθήσω. Το λέω πρώτη φορά δημόσια. Έχω μιλήσει και με τον Φώσκολο γι’ αυτό αλλά και με άλλους ανθρώπους. Θέλαμε να ρίξουμε κάποια χρήματα και να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως ήταν παλιά ο ΑΟΣ! Με την παλιά του δόξα! Να φτιάξουμε πάλι το όνομα της ομάδας και με τη συμμετοχή του κόσμου να μπορούμε από τα εισιτήρια και μόνο να τη συντηρούμε.»

Το γιατί έχει μείνει απλά ως σκέψη αυτό, ο Αλέκος Κουκάς μίλησε με όρους ρεαλιστικούς. «Η υπόθεση έχει βάθος όμως ξέρεις το αποτέλεσμα ποιο είναι; Ότι στο τέλος κι ενώ φτάνεις να πάρεις την απόφαση βλέπεις ότι δεν αλλάζει κάτι από αυτό που λέγεται… Κυκλάδες. Μπορεί να σε αγαπάνε στο νησί και να μπορείς να φέρεις κάποια χρήματα να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα, όμως τα προβλήματα που υπάρχουν στον νομό μας πάντα θα παραμένουν. Θα δούμε…» 

4ac474895fe0f4dccbae35b87a78c8cd_XL_68675.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares