Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 11:28

Καραγιάννης: Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας και στη Νάξο [aud]

Αποκλειστικά στο Sportcyclades ο προπονητής του Μίλωνα, προσεχούς αντιπάλου του ΑΠΑΣ, Κος Νίκος Καραγιάννης.

Ο έμπειρος κόουτς που ανέλαβε την ομάδα πριν 3 βδομάδες διαδεχόμενος τον Δημήτρη Αποσκίτη, έχει φέρει άλλον αέρα στους Νεοσμυρνιώτες οι οποίοι επί των ημερών του μετράνε ήδη 2 στα 2 απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους (Ερμή Σχηματαρίου και Ένωση Ιλίου) βάζοντας τέλος στην κατηφορική τους πορεία.

Κόουτς, πείτε μας ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μίλωνα σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο για την ομάδα;

Ενώ ξεκίνησα τη φετινή χρονιά στον Κόροιβο Αμαλιάδας και είχα κάποιες συζητήσεις με κάποιες ομάδες ανώτερης Κατηγορίας που έπεσαν στο κενό , εκείνο που με ενδιέφερε σαν επαγγελματία ήταν να βρω ένα Σύλλογο με σταθερή διοίκηση, με ξεκάθαρους στόχους και με φερεγγυότητα. Δυστυχώς δεν είναι πολλές αυτές οι ομάδες ακόμα και σε επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών. Έτσι , λοιπόν, επέλεξα τον Μίλωνα που μου διασφαλίζει ως Σύλλογος όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις ώστε να ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ και με τίποτε άλλο, να μπορώ δηλαδή να κάνω τη δουλειά μου.

Με την έλευσή σας η ομάδα απέταξε το κακό της πρόσωπο και πέτυχε δυο μεγάλες νίκες απέναντι σε αντιπάλους που έχουν στόχους πρωταγωνιστικούς. Πώς καταφέρατε τόσο γρήγορα να αλλάξετε το πρόσωπο της ομάδας ώστε να έρθουν αυτές οι δυο νίκες;

Βρήκα ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, με παιδιά που προσπαθούν καθημερινά να δουλεύουν στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία , που ήταν και το βασικό ζητούμενο. Βάλαμε κάποιους στόχους για κάθε παιχνίδι χωριστά και με τη βοήθεια των δικών μας ικανοτήτων αλλά και της τύχης καταφέραμε να πάρουμε αυτές τις νίκες. Να τονίσω , εδώ ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες και αυτό φαίνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η νίκη οποιουδήποτε από οποιονδήποτε.

Στο μυαλό όλων σας θα είναι να συνεχίσετε το νικηφόρο σας σερί και στη Νάξο. Πείτε μου τι γνωρίζετε για την ομάδα της Νάξου και που πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

Κατά αρχήν , είναι η πρώτη φορά που θα έρθω στη Νάξο , έχω όμως μια εικόνα για το νησί από τα όσα μου έχει πει ο Μιχάλης ο Πολυτάρχου που είναι φίλος μου. Ο ΑΠΑΣ,με βάση τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι είναι μια ισχυρή ομάδα έδρας, έχει κάποιους έμπειρους παίχτες με εξέχουσα μορφή τον Γιάννη τον Προδρόμου που έχει παραστάσεις από ανώτερες Κατηγορίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο ποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος ώστε να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου. Για μας είναι ένα παιχνίδι κομβικό αφού θέλουμε να ξεφύγουμε γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη οπότε βασικός μας στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί και να φύγουμε από τη Νάξο με το διπλό.

Θεωρείτε ότι η αγωνιστική «απραξία» των γηπεδούχων θα επηρεάσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους;

Σίγουρα η απραξία δεν κάνει καλό σε καμμιά ομάδα και πόσο μάλλον για μια ομάδα νησιωτική που δεν έχει ούτε τη δυνατότητα για κάποιο φιλικό. Όμως, νομίζω ότι όλα θα φανούν την Κυριακή στο παρκέ και ανεξάρτητα από όποιες προϋποθέσεις βάλουμε το 40 λεπτο της Κυριακής θα καθορίσει την τελική έκβαση.

Κόουτς, πως κρίνεις το επίπεδο της Κατηγορίας;

Είναι μια πολύ δύσκολη Κατηγορία και ένας πάρα πολύ κλειστός Όμιλος αφού ο καθένας μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός που παρατηρούμε στον Όμιλο να υπάρχουν 5 και 6 ομάδες να ισοβαθμούν στην ίδια θέση και η απόσταση της κορυφής από την ουρά να είναι μικρή. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος θα γίνει μάχη και για την άνοδο και για τη σωτηρία και ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα. Αυτό δίνει μια άγρια ομορφιά και κάνει το Πρωτάθλημα πολύ συναρπαστικό. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να πετύχεις τους στόχους σου. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς παίχτες, είναι καλά προπονημένες και κάθε ματς είναι τελικός για όλους.

Κλείνοντας Κόουτς θα ήθελα να μου πεις τους στόχους της ομάδας σου και να μου κάνεις μια ευχή για το Πρωτάθλημα.

Βασικός στόχος του Μίλωνα είναι να σωθεί, να αποκτήσει νοοτροπία μαχητή, ότι δηλαδή πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους μας, αφού τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εύχομαι ο Μίλωνας στα επόμενα χρόνια να ανέβει επίπεδο και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει καθώς και οργάνωση έχει και γήπεδο έχει και κόσμο έχει που τον στηρίζει και νομίζω ότι το δικαιούται.

Για το φετινό Πρωτάθλημα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές , τους προπονητές και σε όλους όσους ασχολούνται με το μπάσκετ και να γίνονται τα παιχνίδια εντελώς αξιοκρατικά και να κερδίζει ο καλύτερος.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares