Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 11:52

Νίκος Ψυλέας: Να επαναφέρουμε τον Μίλωνα εκεί που του αξίζει

Αποκλειστικά στο Sportcyclades ο πολύπειρος παίχτης του Μίλωνα Νίκος Ψυλέας ο οποίος μετά από μια πλούσια διαδρομή σε ομάδες ανώτερων Κατηγοριών εδώ και δυο χρόνια επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, βοηθώντας την να επανέλθει στις Εθνικές Κατηγορίες.

Με το ήθος και την ταπεινότητα που τον διακρίνει μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας του , για το επικείμενο παιχνίδι με τον ΑΠΑΣ στη Νάξο και συμβουλεύει τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα.

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Μίλωνας σε λίγα χρόνια θα βρίσκεται σε ψηλότερη Κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί στα ανώτερα στρώματα του Ελληνικού μπάσκετ.

- Νίκο, ξεκινήσατε καλά την χρονιά όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τί θεωρείς ότι έφτιαξε ώστε να αλλάξει προς το χειρότερο η εικόνα της ομάδας κι από εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα πάει για το “κάτι παραπάνω” τώρα μάχεται για τη ζωή της στην Κατηγορία;

Δυστυχώς για μας η χρονιά δεν κυλάει όπως της σχεδιάσαμε. Δεν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος αλλά θέλαμε να εδραιωθούμε ψηλά , στην πρώτη 5αδα της Βαθμολογίας. Ενώ ξεκινήσαμε καλά ήρθαν οι τρεις συνεχόμενες ήττες και εκεί άλλαξε όλη η ψυχολογία της ομάδας καθώς δεν είχαμε την εμπειρία να τις διαχειριστούμε σωστά. Αν προσθέσεις και κάποια προβλήματα τραυματισμών καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Είχαμε άσχημη ψυχολογία και κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο γύρο κάτι που δυστυχώς αλλάζει τους στόχους μας.

- Είσαι ένα παιδί με εμπειρία από ανώτερες Κατηγορίες. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Όμιλο; Πώς βλέπεις το φετινό Πρωτάθλημα;

Στον Όμιλο αυτό δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Βλέπεις ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Έτσι δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ούτε στην κορυφή ούτε και στην ουρά. Είναι ένα πολύ ωραίο Πρωτάθλημα , πολύ θεματικό και ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να έχουμε εικόνα και για άνοδο και για υποβιβασμό. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

- Την Κυριακή παίζεται με μια ομάδα που στην έδρα της δεν έχει χάσει. Εσείς με την έλευση του Κόουτς Καραγιάννη έχετε πετύχει δυο , συνεχόμενες, σπουδαίες νίκες (με Ερμή Σχηματαρίου και με Ένωση Ιλίου). Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σας είναι να συνεχίσετε το νικηφόρο σερί. Πες μου λίγο τί ξέρεις για την ομάδα της Νάξου και ποιος είναι ο σχεδιασμός ώστε να φύγετε με το διπλό;

Κοιτάξτε θα πω πρώτα ότι στο παιχνίδι του 1ου Γύρου βρεθήκαμε σε μια απίστευτη μέρα που ό,τι κάναμε “έπιανε”. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Νάξου και το απέδειξε στα επόμενα παιχνίδια.

Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Νάξος είναι μια πολύ σκληρή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα της πολύ δύσκολα καταβάλλεται. Θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, πολυ δυνατό, θα έχει πολλές επαφές και θα κριθεί στις λεπτομέρειες ως το τέλος. Εμείς είμαστε σε διαφορετική ψυχολογία με τον καινούργιο Κόουτς. Ξέρουμε τι ζητάμε σε άμυνα και επίθεση και , πλέον, ο Μίλωνας δεν θα είναι εύκολος για κανέναν αντίπαλο.Με την έλευση το Κόουτς Καραγιάννη δουλεύουμε σε πολύ επαγγελματικά πλαίσια και αυτό μας έχει δώσει αγωνιστική ταυτότητα.

- Θεωρώ ότι το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και εύχομαι το γήπεδο να είναι γεμάτο και ο κόσμος να απολαύσει το θέαμα.

Νίκο θα χαρακτήριζες το συγκεκριμένο παιχνίδι κομβικό και για τις δυο ομάδες;

Ακριβώς αυτό θα έλεγα, γιατί τόσο για μας όσο και για την ομάδα της Νάξου έχει βαρύνουσα σημασία το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποιος καταφέρει να κερδίσει θα αλλάξουν οι στόχοι του και ο προσανατολισμός του στο Πρωτάθλημα. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όποιον χάσει.

- Θα ήθελα να μου δώσεις , τώρα, τη συνταγή της επιτυχίας για μια μακριά διαδρομή σαν τη δική σου και να την μοιραστείς με τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Η συνταγή είναι τα νέα παιδιά να δουλεύουν αποκλειστικά στις 4 γραμμές του γηπέδου και να μη ασχολούνται με τίποτε άλλο. Να μην ακούνε “φωνές” από τρίτους, να μένουν προσειλωμένα στις ομάδες τους γιατί μέσα από την ομαδική δουλειά θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους και να προχωρήσουν παραπάνω. Τα νέα παιδιά στερούνται υπομονής και επιμονής, σε αντίθεση με τη δική μου φουρνιά, και πιστεύουν ότι θα κάνουν γρήγορα καριέρα και θα φτάσουν ψηλότερα. Δεν γίνεται έτσι. Θα πρέπει σιγά σιγά , βήμα βήμα να χτίζουν καθημερινά και να έχουν υπομονή και επιμονή.

- Νίκο, για να κλείσουμε αυτή την ωραία κουβέντα, οριοθέτησε μου τους στόχους του Μίλωνα για τη φετινή χρονιά και κάνε μου και μια ευχή για το φετινό Πρωτάθλημα.

Εγώ θεωρώ ότι ο Μίλωνας θα σωθεί πολύ εύκολα. Πιστεύω απόλυτα σε αυτό γιατί ξερω τις δυνάμεις μας. Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια ο Μίλωνας θα φτάσει στη θέση που του αξίζει , σε μια θέση στην Α2. Δουλεύει σε ρυθμούς επαγγελματικούς και αξίζει να είναι ψηλότερα. Φέτος πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια σώζοντας γρήγορα την Κατηγορία έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να αποδώσει καρπούς αυτή η Συλλογική προσπάθεια.

Για το Πρωτάθλημα εύχομαι να έχουμε μια χρονιά μακριά από τραυματισμούς και όλες οι ομάδες να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

 

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares