Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 23:58

Σκληρή και μαχητική ομάδα ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια [aud]

Αποκλειστικά στο Sportcyclades ο Κόουτς των Χανίων Κος Χρήστος Παπανικολάου, μίλησε για την πορεία της ομάδας του στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αλλά και για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΑΠΑΣ.

Κόουτς βρεθήκατε στην Κρήτη για να παίξετε σε 3 on 3 και τελικά όχι μόνο μείνατε αλλά αναλάβατε την ομάδα των Χανίων με την οποία κερδίσατε συνεχόμενες ανόδους και τώρα εκπροσωπεί την πόλη σε επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών. Τί βρήκατε στα Χανιά λοιπόν;

Όπως είπες κατέβηκα στην Κρήτη με δυο φίλους για να συμμετάσχουμε σε ένα 3 on 3 . Εκεί , μέσω κοινού γνωστού του Θανάση του Γιαπλέ, έγινε μια συνάντηση με του διοικούντες της ομάδας και τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία και πορευόμαστε μαζί εδώ και ενάμιση χρόνο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω ως 1ος προπονητής την ομάδα και αυτό ήταν για μένα το κίνητρο να μείνω στα Χανιά και να προσπαθήσω να φτιάξω κάτι σε μια πόλη.

Τί έχετε βρει στα Χανιά μέχρι τώρα; Αισθάνεστε δικαιωμένος από την επιλογή σας;

Στα Χανιά κι εγώ και οι συνεργάτες μου , περνάμε όμορφα , είναι μια όμορφη επαρχιακή πόλη που χαίρεσαι να ζεις. Είμαστε όλοι μαζί , προπονητές , παίχτες και διοίκηση μια μεγάλη παρέα και προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα σε επίπεδο Ακαδημιών και ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και κάποια στιγμή να μείνει κάτι στον τόπο μως παρακαταθήκη.

Η ομάδα σας παρουσιαζόταν ως ένα από τα φαβορί για τις πάνω θέσεις του Βαθμολογικού πίνακα. Αν και ο 1ος γύρος είναι μέτριος βάση των αποτελεσμάτων , το τελευταίο διάστημα φαίνεται μια ανοδική πορεία καθώς μετράτε ήδη 3 συνεχόμενες νίκες. Ποιά είναι η δική σας αποτίμηση για τον 1ο Γύρο της ομάδας σας και ποιά θέση του Βαθμολογικού πίνακα θα σας άφηνε ικανοποιημένο στο τέλος της χρονιάς;

Είμααστε μια καινούργια ομάδα με αρκετά νέα παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Κατηγορία, εγώ είμαι ένας νέος προπονητής στην κατηγορία και , κατά την εκτίμησή μου, δεν είμαστε φαβορί για τον Όμιλο. Θα μπορούσα να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα. Νομίζω ότι δίκαια είμαστε στη θέση που είμαστε. Θεωρώ ότι πήραμε τα παιχνίδια που αξίζαμε να πάρουμε και χάσαμε τα παιχνίδια που δεν δικαιούμασταν. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που έχουμε θέσει που είναι η σωτηρία και αν το καταφέρουμε θα είμαστε η 1η Χανιώτικη ομάδα που θα το κάνει στην ιστορία του Χανιώτικου μπάσκετ. Αυτό από μόνο του συνιστά επιτυχία.

Πάμε στο παιχνίδι της Κυριακής. Η Ναξιώτικη ομάδα την περασμένμη Κυριακή υπέστη την 1η ήττα στην έδρα της και στο μυαλό όλων είναι να “ρεφάρουν” στο μεταξύ σας παιχνίδι. Πως βλέπετε το παιχνίδι της Κυριακής;

Για την ομάδα της Νάξου έχουμε εικόνα και από το παιχνίδι του 1ου γύρου που χάσαμε σχετικά εύκολα αλλά και από τα βίντο των άλλων παιχνιδιών της. Είναι μια μαχητική ομάδα, τα παιδιά έχουν βρεθεί καλά από νωρίς, παίζουν περίπου με τον ίδιο τρόπο από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος και έχουν πάρει καλά αποτελέσματα. Είναι μια σκληρή ομάδα , με παίχτες που παλεύουν κάθε φάση και η πορεία της στο Πρωτάθλημα δεν είανι τυχαία. Εμείς θα εστιάσουμε στα πράγματα που κάναμε λάθος στο 1ο παιχνίδι και θα σιεκδικήσουμε τη νίκη.

Μπορείτε , Κοουτς να μου σημειώσετε κάποιες ομάδες που , κατά την εκτίμησή σας, είναι φαβορί για την άνοδο;

Η μόνη ομάδα που έχω ξεχωρίσει από τον τρόπο που παίζει και που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί είναι ο ΕΦΑΟΖ. Δεν το λέω επειδή τυγχαίνει να είναι 1η στην Κατηγορία αλλά τα παιδιά που έχει στη σύνθεσή του είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν από οποιονδήποτε αντίπαλο φέτος. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα , με παίχτες που πιέζουν από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό και είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις και να τους κερδίσεις. Εκτός από την ομάδα του Ζωγράφου, όλες οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και αυτό αποτυπώνεται καθαρά στα αποτελέσματα και τη Βαθμολογία.

Θεωρείτε ότι μια επαρχιώτικη ομάδα , όπως η ομάδα σας, έχει μειωνέκτημα σε σχέση με μια Αθηναϊκή όσον αφορά το χτίσιμο του ρόστερ αλλά και τα ταξίδια που είναι υποχρεωμένη να κάνει;

Φυσικά και ξεκινάμε με μειωνέκτημα και αυτό δεν είναι τα ταξίδια αλλά η βάση δεδομένων από την οποία μπορείς να πάρεις παίχτες. Μια μικρή πόλη έχει λίγα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και ακόμα λιγότερα που μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, αναγκάζεσαι να βρεις από αλλού και αυτό αυξάνει όχι μόνο το μπάτζετ αλλά και την ανομοιογένεια που είναι κλειδί για την επιτυχία κάθε ομάδας.

Κόουτς , κλείνοντας θα ήθελα τη δική σου ευχή για το φετινό Πρωτάθλημα και μια συμβουλή για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Η ευχή μου , εκτός από την υγεία που είναι βασική προϋπόθεση για όλους μας , είναι να σταματήσει αυτή η γκρίνια για τη διαιτησία και να χαιρόμαστε το παιχνίδι περισσότερο. Για τα νέα παιδιά , θα πω ότι αν δουλεύουν καθημερινά οι κόποι τους θα δικαιωθούν και θα πάρουν το χρόνο συμμετοχής που τους αναλογεί.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares